אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובד לשעבר באקמאי: "ניסיתי לבצע ריגול תעשייתי למען ישראל"

עובד לשעבר באקמאי: "ניסיתי לבצע ריגול תעשייתי למען ישראל"

אליוט דוקסר, שעבד במחלקה הכלכלית של חברת הרשת, פנה בנושא לקונסוליה הישראלית בארה"ב. זו דיווחה ל-FBI שנעזרה בסוכן כדי להפלילו

24.07.2011, 10:36 | אסף גלעד

עובד לשעבר בחברת האינטרנט אקמאי הודה בפני הבולשת הפדרלית בכך שניסה לבצע ריגול תעשייתי עבור ישראל - כך מדווחים כלי תקשורת בארצות הברית. החשוד, אליוט דוקסר (42), תושב ארה"ב שהועסק בחברת האינטרנט שנוסדה בידי ישראלים, מסר סודות מסחריים של החברה לסוכן FBI שהתחזה לסוכן ישראלי, לאחר שהקונסוליה הישראלית התריעה על כוונותיו.

דוקסר הועסק במחלקה הכלכלית של אקמאי (Akamai), כיום החברה הגדולה בעולם להאצת הגלישה לאתרי אינטרנט מסחריים. לפי האישומים, שלח דוקסר דואר אלקטרוני אל הקונסוליה הישראלית בשנת 2006, שבו ביקש למסור כל מידע עליו יוכל לשים את ידו בתמורה לסכום של 3,000 דולר.

לפי טענת התביעה בארה"ב, דוקסר ציין שמטרתו היתה "לסייע למולדתנו ולמלחמתנו נגד האויבים". דוקסר כתב לקונסוליה במדינת מסצ'וסטס כי הוא יהודי אמריקאי המתגורר בבוסטון. "אני יודע שאתם מחפשים מידע, ואני יכול להציע מן המעט שיש לי", ציין.

במקום להשיב לו, העביר הקונסול הישראלי את הדואר האלקטרוני אל גורמי בטחון בארה"ב, שטמנו לדוקסר מלכודת ושלחו אליו סוכן של הבולשת הפדרלית שהתחזה לסוכן ישראלי. החל מספטמבר 2007 ועד חודש מרץ 2009 מסר דוקסר 62 חבילות עמוסות במידע ומסמכים מפורטים אודות לקוחותיה של אקמאי ועובדיה, שכללו את פרטי הקשר שלהם ואת פרטי ההסכם עם החברה, כולל חברות הממוקמות בדובאי.

בנוסף, טוענים בתביעה, מסר דוקסר מידע על רשת המחשבים של אקמאי ועל מערכות אבטחת המידע שלה. דוקסר אמר לסוכנים כי ישמח להגיע לישראל ואף לסייע בפעילויות מיוחדות באזור מגוריו, אם ייתבקש. אקמאי הודיעה כי שיתפה פעולה עם ה-FBI, והבהירה כי אין כל ראיות לכך שדוקסר העביר בפועל מידע כלשהו לממשלות זרות. העונש המקסימלי על ריגול מסחרי בארה"ב עומד על 15 שנים בכלא וקנס של חצי מיליון דולר.

אקמאי נחשבת כיום לחברה הגדולה בעולם לאספקת מערכות להאצת מהירות הגלישה עבור אתרים מסחריים, המעוניינים להציע ללקוחותיהם גלישה מהירה יותר. היא נוסדה בידי פרופ' טום לייטון, לשעבר ראש המחלקה למתמטיקה שימושית ב-MIT, ועל ידי הישראלים דניאל לוין ויונתן זיגל. לוין, שנהרג במתקפות 11 בספטמבר בארה"ב, פיתח אלגוריתם מתמטי המסייע להפצת מידע באינטרנט בעת שהותו ב-MIT.

תגיות