אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד גלילאו גייס 20 מיליון דולר לחברת שבבים חדשה

מייסד גלילאו גייס 20 מיליון דולר לחברת שבבים חדשה

ל"כלכליסט" נודע כי אביגדור וילנץ, מי שרשם אקזיט ענק כשמכר ב-1.7 מיליארד ד' את חברת השבבים גלילאו למארוול, מקים סטארט-אפ חדש בתחום

25.07.2011, 11:01 | אסף גלעד

אביגדור וילנץ, אחד מיזמי ההייטק הוותיקים בישראל ומי שמכר את חברת השבבים גלילאו לענקית השבבים מארוול בכ-1.7 מיליארד דולר, מקים חברת סטארט-אפ חדשה שבה הוא משמש כמשקיע מרכזי וכיו"ר פעיל.

אנפורנה לאבס (Annapurna Labs), הממוקמת ביקנעם עילית, פועלת תחת מעטה סודיות. עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי היא עוסקת בבקרי תקשורת מבוססי ARMומוגדרת על ידי מקורביה כ"גלילאו שנייה". אחד ממייסדי גלילאו, מנואל אלבה, אף הובא לחברה כדי לשמש כחבר דירקטוריון.

וילנץ משך איתו גם כמה עובדים בכירים במארוול, החברה שלה מכר את גלילאו, ומינה אותם לתפקידים בכירים. מנכ"ל אנפורנה, ביליץ הרבויה, שימש כמנהל פיתוח בכיר בתחום הבקרים במארוול, סמנכ"ל הטכנולוגיות הוא נאפע בישרה, סגן נשיא לתחום הבקרים והמתגים במארוול, וסמנכ"ל ההנדסה של החברה הוא רונן בונה, אשר הועסק באותה החטיבה. עד כה גייסה החברה כעשרה מהנדסים, שרובם עבדו במארוול תחת הרבויה, נאפע ובונה.

לאחרונה גייס הסטארט-אפ החדש 20 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים, כאשר מחצית מהסכום הביא וילנץ עצמו ואת היתר הביאו זוהר גילון, שמעון ויינטרוב, פרופ' אברהם נוימן ופרופ' יאיר טאומן. וילנץ, שגייס בעבר הון מקרנות ג'רוזלם גלובל ואוורגרין להקמת גלילאו, נמנע הפעם מגיוס הון מקרנות הון סיכון ישראליות או זרות.

במקביל למכירת גלילאו, רשם וילנץ מספר אקזיטים גדולים הכוללים את מכירת QXL ופיקסר הישראליות ואת הנפקת רדווד.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
לגביי תשובתו של 2...
אם החברה נמכרה ב X מיליארד דולר, זה לא אומר שכולם הלכו לייזם שהקים. ה-X מיליארד, משמים ראשית להחזיר את ההשקעה ובין בעלי המניות של החברה. ברוב המקרים בעלי המניות הם הקרנות שהשקיעו, משקיעים פרטיים (אנג'לים) ועובדי החברה שברוב הסטרטאפים מוצעות להם "אופציות" למניות כבונוסים וכו'... לצורך הענין, אם כדי להפעיל את החברה (הוצאות שוטפות, משכורות וכו') היה צריך לגייס 20 מליון דולר, ולאף אחד מהייזמים לא היה את הסכום הזה והכל הגיע מקרנות, הקרנות מדללות את הייזמים לכדי אחוז מסויים מהמניות והכסף (במידה והתרחשה מכירה) מתחלק לפי אחוזי האחזקות, אז כהמשך לדוגמה, אם קרן אחת השקיע מליון דולר והם הגיעו להחלטה שההשקעה הייתה שווה 70 אחוז מהחברה (מה שיכל מאד לקרות עם חברות שמגייסות בתחילת דרכן - לא יודע אם זה המקרה) אז לייזמים נשארו 30 אחוז להתחלק ביניהם, ושלא נשכח את האופציות שניתנו לעובדים... בנוסף, הסכומים המטורללים שמצויינים כאן, לא בהכרח מציינים מיליארד דולר בשטרות ירוקים, אלא לפעמים הם מגיעים בצורת מניות\נכסים או כל דבר שווה ערך (עזים וכבשים מישהו (?) ). כמובן שאלא אם כן מצויין במפורש מזומן, חברות בדיוק כמונו, לא חושבות שתשלומים זו מילה גסה... התשלום יכל להיפרש... כמובן שכל אלה אפשרויות שונות ולא מתייחסות באופן פרטני למקרה הזה, כל מה שנשאר לקורא זה לשער מה קרה אלא אם כן צויין אחרת בכתבה. בקיצור... בסופו של יום (לא שזה רע בשום מובן) גם אם אתה מחזיק ב5 אחוז ממניות החברה, והחברה נמכרה במיליארד דולר, 50 מליון דולר נשמע לא רע :) אבל מצד שני כשמבקשים ממך להשקיע חמישית מהונך זה גם מפחיד :) אם זה 1000 מתוך 5000 בעו"ש , או 10 מתוך 50 מהארנק...
25.07.11
לכל התגובות