אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמי פדרמן: "יש עיוותים לא רק בקוטג', בדיור ובשכר הרופאים, אלא בכל ענף כלכלי"

עמי פדרמן: "יש עיוותים לא רק בקוטג', בדיור ובשכר הרופאים, אלא בכל ענף כלכלי"

נשיא התאחדות המלונות בכנס לקידום מלונות בירושלים: "גם המלונאים סובלים משורה של אפליות ועיוותים". שר התיירות: "קורא לרה"מ להעביר סמכויות על קרקעות למלונות למשרד התיירות"

26.07.2011, 12:38 | יסמין גיל

שבועיים לאחר שעיריית תל אביב-יפו הציגה את תוכניתה לקידום הבנייה המלונאית בעיר, הצטרפה גם ירושלים למשימה: בכנס לקידום מלונות שנערך הבוקר (ג') במלון דן בירושלים, אמר ראש העירייה, ניר ברקת: "הפכנו לגוף אקטיבי מכוון מטרה של הגדלת היצע המלונאות בעיר. יש לנו דרך ארוכה לעשות, אבל נתקדם בהשגת היעדים".

בשנה שעברה הגיעו לירושלים כ-2.8 מיליון מבקרים מחו"ל, 82% מכלל המבקרים שהגיעו לישראל, אבל ברקת דיבר על חזונו העתידי: "כששמתי למטרה הבאת עשרה מיליון תיירים לירושלים בשנה, אנשים הסתכלו עליי ושאלו 'על מה אתה מדבר? אבל זה לא בלתי אפשרי. לחשוב בגדול זה אומר שמכינים את התשתיות בגדול, וחושבים עשור קדימה. הגידול שראינו בשנים האחרונות בתנועה התיירותית לעיר הוא קצה הקרחון מול הפוטנציאל התיירותי של ירושלים. היום צוואר הבקבוק הוא הקיבולת של התשתית הפיזית, ובכך אנו עסוקים עם משרד התחבורה". ראש העירייה דיבר על תוכניות לאירוח המכבייה בירושלים, ובהמשך גם "אירועים בינלאומיים אסטרטגיים".

ניר ברקת, צילום: סבסטיאן שיינר ניר ברקת | צילום: סבסטיאן שיינר ניר ברקת, צילום: סבסטיאן שיינר

על פי נתוני התאחדות המלונות הארצית, בירושלים יש 68 מלונות שבהם 9,300 חדרים, מהם 7,400 במערב העיר. ממוצע החדרים למלון בעיר הבירה הוא 137, ובשנה שעברה נרשמו כ-4מיליון לינות בבתי המלון בעיר ותפוסה של 66%. אם בתל אביב נוספו בעשור האחרון כ-900 חדרי מלון, הרי שבירושלים נוספו 200 חדרים בלבד. להערכת עמי פדרמן, נשיא התאחדות המלונות, 100 אלף תיירים נוספים לעיר יצריכו תוספת של 608 חדרים, ומיליון תיירים נוספים יצריכו תוספת של 20 מלונות בני 300 חדרים כל אחד.

תוכנית עיריית ירושלים לעידוד בניית מלונות בעיר כוללת ריכוז הפעולות עבור היזם במקום אחד במה שהיא מגדירה 'מסלול ירוק' שבו, בין היתר, ייפתח ליזם תיק תוכנית ותועבר בקשה להיתר בנייה ולרישוי עסק. כן כוללת התוכנית מתן תמריצי מענקים ומיסוי ליזמים, וצמצום לוחות זמנים.

על פי נתוני הרשות לפיתוח ירושלים (הרל"י), מתחמים אופציונליים לבניית מלונות בעיר הם: הכניסה לעיר (אזור משרד החוץ הישן), אזור שמיועד להקמת מלון אחד בן 250 חדרים ומרכז כנסים; מתחם מלונות הרכס בדרום העיר שכולל מגרשים להקמת ארבעה בתי מלון ובסך הכל 1,400 חדרים; מתחם מוסררה בצמידות לחומת עיר העתיקה, שבו יש שטח מיועד להקמת מלון בן 150 חדרים; מתחם בנק לאומי בסמוך לעיר העתיקה בקרבת שער יפו, שבו נכס פרטי לשימור שניתן להסבה למלון בן 100 חדרים; ומלון פארק בכניסה המערבית לעיר על ציר הרצל בקרבת התחנה המרכזית, שבו יש מלון בן 217 חדרים שבעליו הגישו תוכנית להרחבתו בעוד כ-180 חדרים.

"מחסור במקומות לינה קיים בכל הארץ, אבל בירושלים זה הכי מובהק", אמר שר התיירות סטס מיסז'ניקוב, "היום ראש הממשלה צפוי להציג תוכנית שיווק מסיבית של בנייה למגורים בכל רחבי הארץ, תוך הורדת מחירי הקרקע, ואני קורא לו להעביר את הסמכויות לגבי הקרקעות לבנייה מלונאית למשרד התיירות. זאת תהיה הסרת מחסום עיקרית בפנייה שתאפשר לנו בנייה מזורזת של בתי מלון חדשים".

שר התיירות ציין כי בספטמבר הוא צפוי לנסוע להודו יחד עם משלחת של אנשי ענף התיירות, "ושם אנו מתכוונים לפתוח סניף של משרד התיירות ולהתחיל פעילויות של יחסי ציבור ומכירות על מנת להבטיח נתח שוק תיירותי קבוע למדינת ישראל. אנו בודקים גם שיתופי פעולה מול יוון או איטליה, לשילוב חבילות תיירות של מספר מדינות באזור, עבור תיירים שיגיעו לכאן מיעדים רחוקים כמו הודו, סין או ארה"ב".

פדרמן הוסיף: "בעסקים צריכים להיות גם ריאליים. מי שישקיע זה היזם והוא יעשה את זה בתנאי אחד - אם הוא ירוויח כסף. הרווחיות עדיין לא מספקת לבניית בתי מלון חדשים".

"יש הרבה עיוותים, לא רק בקוטג', לא רק בדיור, לא רק בשכר הרופאים, אלא כמעט בכל ענף כלכלי", המשיך פדרמן, "גם אנו המלונאים סובלים משורה של אפליות ועיוותים: שיטת הארנונה שקיימת בארץ לחלוטין לא מתאימה לענף עתיר שטחים וב'פריים לוקיישן' כמו המלונות. המלונות ממוסים יותר מכל ענף אחר, הארנונה היא 3.5% מהמחזור, אין לזה אח ורע בשום ענף כלכלי. התעשייה נמצאת באזורים שהארנונה נמוכה בהם, יש לה הטבות במס חברות, אבל המלונאות לא חלק מזה. בבניין ובחקלאות יש מכסות לעובדים זרים, במלונאות לא, אף על פי שאני מודיע לכם שבקרוב יהיו בתי מלון שלא יוכלו לתפקד בשל מחסור בעובדים. שלא לדבר על רישוי עסקים: מלונות צריכים כשבעה רישיונות עסקים שונים".

תגיות