אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בייסבול ישראלי (יש דבר כזה) צילום: שרה גופר

בייסבול ישראלי (יש דבר כזה)

"עמותות ספורט קטנות חייבות להיות חכמות בהשקעות שלהן", אומר נשיא איגוד הבייסבול חיים קץ, ומקווה שההימור על הנבחרת הבוגרת יעזור לבייסבול הציוני לבנות אצטדיון

27.07.2011, 09:16 | אסף רותם

אתמול בערב נפתח טורניר מוקדמות אליפות אירופה בבייסבול ברחבי אירופה - ולראשונה, גם בארץ. בכפר הבפטיסטים שליד פתח תקווה אירחה נבחרת ישראל בבייסבול את נבחרת גיאורגיה, ובימים הבאים היא תתמודד גם מול אנגליה וליטא. "בשנה האחרונה השקענו בנבחרת הבוגרת כ־100 אלף דולר, שזה שווה ערך פחות או יותר לרבע מהתקציב השנתי של איגוד הבייסבול הישראלי" - כך אומר פיטר קורץ, המזכיר הכללי של האיגוד ומי שמוביל את פרויקט הנבחרת.

כיצד איגוד קטן ועני משקיע סכומים כאלה בפרויקט אחד? מה לגבי הסיכון של לשים את כל הביצים בסל אחד?

לפי חיים קץ, נשיא איגוד הבייסבול הישראלי, אין דבר כזה. “המחשבה של פיזור סיכונים רלבנטית רק כאשר יש לך משאבים מרובים. עמותות ספורט קטנות חייבות להיות חכמות בהשקעות שלהן, זה ברור, אבל הברירות שלהן אינן מרובות. לכן, כאשר יש לך אפשרות לארח טורניר כזה בארץ ולהביא לחשיפה של הספורט, להרחבת מספר השחקנים ולספק חוויה חד־פעמית לכל העמלים באיגוד שעובדים בהתנדבות או בשכר סמלי - אתה עושה את זה”.

נבחרת הבייסבול של ישראל. כזה. “המחשבה של פיזור סיכונים רלבנטית רק כאשר יש לך משאבים מרובים. עמותות ספורט קטנות חייבות להיות חכמות בהשקעות שלהן,", צילום: אסף רותם נבחרת הבייסבול של ישראל. כזה. “המחשבה של פיזור סיכונים רלבנטית רק כאשר יש לך משאבים מרובים. עמותות ספורט קטנות חייבות להיות חכמות בהשקעות שלהן," | צילום: אסף רותם נבחרת הבייסבול של ישראל. כזה. “המחשבה של פיזור סיכונים רלבנטית רק כאשר יש לך משאבים מרובים. עמותות ספורט קטנות חייבות להיות חכמות בהשקעות שלהן,", צילום: אסף רותם

מאיפה המשאבים?

לפי קורץ, "פרויקט הנבחרת הוא פרויקט מתמשך. הוא החל ב־2004 ביוזמת דיוויד שנקר, אולם אז לא היינו מקצועיים מספיק בגיוס התרומות ולא זהירים מספיק. כך יצא שכספים שכביכול הובטחו לנו לא הגיעו בסופו של דבר, והנסיעה באותה שנה, לגרמניה, יצרה בור של כמה עשרות אלפי דולרים בתקציב האיגוד. וכמו שאתם יכולים להבין, בור כזה מסכן את היציבות הפיננסית של האיגוד”.

על הנסיעה הבאה בתור, ב־2006, ויתרו באיגוד הבייסבול, למורת רוחם של השחקנים. הכסף לא היה שם, והטעם הרע של 2004 הקשה על גיוס האנרגיות לפרויקט יקר ומורכב. "ב־2007 חידשנו את הפרויקט, מתוך הבנה שהוא מושך את הרמה של הבייסבול בכל הארץ מעלה: השחקנים בנבחרת הם גם המאמנים של דורות ההמשך, ואנחנו מנסים ליצור ספירלה שתעזור לנו מבחינה שיווקית. אחרי הכל, את כל הכספים שהשקענו בנבחרת גייסנו מספונסרים ומתורמים. אלו לא כספים מפעילויות שוטפות, כי ממילא לא נשאר לנו הרבה לאחר ההוצעות התפעוליות”, מוסיף קורץ.

לאן הולך הכסף?

קורץ עונה, "בדרך כלל על הנסיעה – טיסות, מלון, אוכל. אבל כשהטורניר בארץ, חלק גדול ממנו הולך על השכרת המגרש (שבבעלות כפר הבפטיסטים). כמו כן, יש לנו שלושה מאמנים שהגיעו מחו"ל, ושישה שחקנים שמשחקים בחו"ל וצריך להביא אותם הנה".

שחקן נבחרת הבייסבול של ישראל, גיא סטיבנס. אחת האופציות היא ששחקנים יהודים אמריקאים ישראלים ישחקו עם ישראלים. עוד אופציה תהיה לשלב עם השחקנים האמריקאים את הכישרונות הצעירים שלנו, ולתת להם במה להיות מוחתמים על ידי קבוצות ב־MLB", צילום: שרה גופר שחקן נבחרת הבייסבול של ישראל, גיא סטיבנס. אחת האופציות היא ששחקנים יהודים אמריקאים ישראלים ישחקו עם ישראלים. עוד אופציה תהיה לשלב עם השחקנים האמריקאים את הכישרונות הצעירים שלנו, ולתת להם במה להיות מוחתמים על ידי קבוצות ב־MLB" | צילום: שרה גופר שחקן נבחרת הבייסבול של ישראל, גיא סטיבנס. אחת האופציות היא ששחקנים יהודים אמריקאים ישראלים ישחקו עם ישראלים. עוד אופציה תהיה לשלב עם השחקנים האמריקאים את הכישרונות הצעירים שלנו, ולתת להם במה להיות מוחתמים על ידי קבוצות ב־MLB", צילום: שרה גופר

2012 והלאה

אם היא תצליח במשימתה לעלות לאליפות אירופה, שתתקיים בשנה הבאה, לנבחרת ישראל בבייסבול 2012 תהיה עמוסה במיוחד – לאחר שזו הוזמנה לטורניר הבייסבול החשוב בעולם - ה־World Baseball Classic, שגם המוקדמות שלו ייערכו בשנה הבאה. לקץ את קורץ ההזמנה היתה גמול על כמעט עשור של עבודה, אבל המטרה האמיתית היא למנף את הקשרים שייצור הטורניר עם איגוד השחקנים של ליגת הבייסבול האמריקאית, ה־MLBPA.

"יש הרבה אופציות וכרגע יש לנו טורניר אחר להתעסק בו”, אומר קץ. “אחת האופציות היא ששחקנים יהודים אמריקאים ישראלים ישחקו עם ישראלים. עוד אופציה תהיה לשלב עם השחקנים האמריקאים את הכישרונות הצעירים שלנו, ולתת להם במה להיות מוחתמים על ידי קבוצות ב־MLB. כך, יוכלו אולי להיכנס לתהליך הארוך שבו הקבוצות מטפחות את הכישרונות בקבוצות הנמוכות שלהן. אבל נראה, תן לנו לגמור את המשימה הנוכחית, ואז לנוח כמה ימים, ואז נדבר שוב”.

קורץ מוסיף: "המטרה העיקרית שלנו נותרה בניית אצטדיון בייסבול. זה ייתן מענה למחסור במגרשים בארץ בכלל ובאזור המרכז בפרט, ויחסוך לנו עשרות אלפי דולרים מדי שנה בדמי שימוש המגרש. אם דיברנו על הקושי בגיוס 100 אלף דולר, תחשוב על הקושי בגיוס 3–4 מיליון דולר. העלות הגבוהה נובעת מכך שכל מתקן שנקים חייב להיות יעיל במיוחד, כי אין לנו כסף להזדמנות שנייה. לדוגמה, זה חייב להיות דשא סינתטי, שהוא יקר יותר לרכישה אך זול יותר לתפעול, וגם אפשר להתאמן עליו ללא הפסקה”.

כמה אתם קרובים ליעד הזה? מדובר בסדר גודל של התקציב הנוכחי שלכם לעשור שלם.

קורץ: "אנחנו עוד לא שם, אבל כמו שקל יותר לגייס עבור נבחרת לאומית, כך גם אצטדיון, משהו מוחשי, קורץ יותר לתורמים שלנו. עשינו התקדמות רבה בכיוון, אבל זה תהליך ארוך, וביום שבו נראה שחקן ראשון על הדשא, אתם תהיו הראשונים לדעת”.

הכותב הוא חבר נבחרת ישראל בבייסבול

תגיות