אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוסקר כצנלסון מתכונן להסדר חוב באולימפיה צילום: אוראל כהן

אוסקר כצנלסון מתכונן להסדר חוב באולימפיה

חברת הנדל"ן הודיעה כי בעל השליטה קארל פרנץ הציע להזרים לה 90 מיליון שקל במזומן ובמניות נאנט תמורת 95% ממניותיה. התנאי של פרנץ: הסכמת בעלי האג"ח להסדר חוב לאחר ההקצאה

27.07.2011, 07:18 | ענת ציפקין

אוסקר כצנלסון, מבעלי השליטה בחברת הנדל"ן אולימפיה, מכין את הקרקע להסדר חוב עם בעלי אגרות החוב של החברה, שיאפשר את השתלטותו של אחד מבעלי השליטה בחברה על 95% מהונה המונפק. מהודעה שהוציאה אתמול אולימפיה לבורסה, עולה כי קארל פרנץ, אזרח הונגרי המחזיק כיום 17.25% מהחברה ונמנה על גרעין השליטה שלה, יזרים לאולימפיה 90 מיליון שקל, ובתמורה יגיע לאחזקה של 95% בחברה. כל זאת במקביל להתגבשותו של הסדר חוב עם בעלי סדרות אג"ח ב' וג'.

תשלום הקרן נדחה

גרעין השליטה העיקרי באולימפיה מורכב מיו"ר הדירקטוריון אוסקר כצנלסון, המחזיק יחד עם אלכס גור ב־15.8% מהמניות, מיוסף בר (5.2%), חיים גוטרמן (5.2%) וקארל פרנץ. מהדיווח של אולימפיה עולה כי פרנץ יזרים לחברה 20 מיליון שקל במזומן ו־14% ממניות החברה־הבת נאנט, בשווי של 70 מיליון שקל, ובתמורה יוקצו לו 541.5 מיליון מניות של אולימפיה, בשווי של 312.5 מיליון שקל. לפי ההצעה, אחזקת שאר בעלי המניות תדולל ל־5% בלבד.

אחזקתה העיקרית של אולימפיה היא חברת הנדל"ן נאנט (33%), המרכזת עבורה את פעילות הייזום למגורים במזרח אירופה. לאחר העברת המניות מהחברה־הבת לחברה האם, תחזיק אולימפיה ב־47% מנאנט נדל"ן.

בחודש מאי דיווחה אולימפיה כי מינתה נציגות למחזיקי האג"ח, על מנת לבחון גיבוש הסדר חוב. לאולימפיה שתי סדרות אג"ח, סדרה ב' שהונפקה במאי 2006 בהיקף 97.4 מיליון שקל, לפירעון עד סוף 2013, וסדרה ג' שהונפקה במאי 2008 בהיקף 130.8 מיליון שקל, לפירעון עד סוף 2015. סך ההחזר (כולל ריבית והצמדה) של שתי הסדרות גם יחד מסתכם בכ־269 מיליון שקל.

התשלום האחרון של סדרה ב', בהיקף של כ־33 מיליון שקל קרן וריבית, היה אמור להתבצע ב־29 במאי האחרון, אולם אולימפיה שילמה רק את הריבית ודחתה את תשלום הקרן לסוף אוגוסט. מועד התשלום הקרוב של הקרן והריבית בגין סדרה ג' הוא 31 באוגוסט, אולם כבר ב־7 באוגוסט תכונס אסיפת מחזיקי אג"ח מסדרה ג', לדון בדחיית התשלום, של כ־33 מיליון שקל, ב־26 יום.

אג"ח עם היבט ספקולטיבי

כבר במאי ציינה אולימפיה כי היא צפויה להיקלע "לסטיות בתזרים המזומנים", הנובעות בעיקר מ"פער בלוח הזמנים למימוש נכסים לעומת התכנון המקורי, שנגרם בשל חוסר הוודאות השורר בתקופה האחרונה בתחום הנדל"ן".

השוואה בין דו"ח תזרים המזומנים החזוי לששת החודשים הראשונים של 2011 לבין נתוני הביצוע בפועל, שפרסמה אולימפיה ב־30 ליוני, מראה פער של 25 מיליון שקל בין המקורות החזויים למקורות בפועל, בעיקר בגלל. הסיבות הן עיכוב בתקבולים מרוכשים בפרוייקטים של החברה, עיכוב במכירת שטחי משרדים, דחיית חלוקת הדיבידנד מהחברה־הבת נאנט, וביטול הסכמי מכר באחד הפרוייקטים.

בחודש יוני האחרון העניקה מידרוג לאגח"ים של אולימפיה דירוג Caa3 עם אופק שלילי, בגין "נזילותה הנמוכה של החברה, חוסר הצלחתה להשיג מקורות מימון, אי השלמת מספר נכסים בישראל, אי תשלום מרוכש נכס של החברה בתמורה ל־11 מיליון שקל". על פי סולם הדירוג של מידרוג מדובר באג"ח בעלות אלמנטים ספקולטיביים, הכרוכות בסיכון אשראי. המשמעות של אופק שלילי היא שקיימת אינדיקציה לשינוי הדירוג בשנה הקרובה.

לאולימפיה חובות של 54 מיליון שקל לבנקים, ובקופתה היו בסוף הרבעון הראשון כ־7 מיליון שקל בלבד. בשנים 2008־2010 רשמה אולימפיה הפסד מצטבר של 212.3 מיליון שקל.

תגיות