אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מגה נכנסת לקטגוריית דגני הבוקר

בלעדי ל"כלכליסט": מגה נכנסת לקטגוריית דגני הבוקר

אחרי שהכריזה על קרב חיתולים מול חוגלה־קימברלי, יוצאת רבוע כחול כעת נגד תלמה־יוניליוור ואסם־נסטלה - ומשיקה מותגי קורנפלקס שיתומחרו ב־15%–20% פחות מהמותגים הוותיקים

28.07.2011, 09:07 | אורנה יפת

רשת המזון מגה תיכנס בשבוע הבא לקטגוריית דגני הבוקר, עם מוצרים שיתחרו במובילת הקטגוריה תלמה־יוניליוור - כך נודע ל"כלכליסט". אחרי שפתחה חזית נגד חוגלה־קימברלי עם יבוא של חיתולים מטורקיה, נכנסת כעת מגה לקטגוריה נוספת בתחום המותג הפרטי, ותנסה לנגוס בנתח השוק של יוניליוור ובהמשך גם באסם־נסטלה ובקלוגס.

בשלב ראשון תצא הרשת עם שני מוצרים - קורנפלקס רגיל באריזת 750 גרם, המקביל לקורנפלקס תלמה הקלאסי של יוניליוור, וקורנפלקס מצופה סוכר באריזת 1 ק"ג, שיתחרה במותגים שוגי של יוניליוור ופרוסטיס של קלוגס. בשלב הבא תשיק מגה, תחת המותג הפרטי, מוצרים מקבילים לברנפלקס וכריות של יוניליוור. המוצרים של מגה יימכרו, על פי ההערכות, במחיר הנמוך ב־15%–20% מהמותגים המקבילים להם בקטגוריה.

את הקורנפלקס תחת המותג הפרטי תייבא עבורה חברת ויליפוד מהיצרן הגרמני Hahne. כיום משווק המוצר תחת שם החברה הגרמנית בכמה נקודות מכירה, אך הוא לא נמצא על מדפי מגה, ומחזיק נתח זעום בלבד מהקטגוריה. את אריזות הקורנפלקס של מגה עיצב המעצב ברוך נאה.

ביום שני ערכה מגה כנס לספקים בהשתתפות מנכ"ל הרשת זאב וורמברנד, שהודיע כי בכוונת החברה להמשיך לפתח ולהרחיב את המותג הפרטי לקטגוריות נוספות.

מגה אינה רשת השיווק הראשונה שנכנסת לקטגוריה של דגני הבוקר: קדמה לה שופרסל, שהשיקה ב־2007 קורנפלקס במותג שופרסל, וכיום משווקת תשעה מוצרים תחתיו, בהם קורנפלקס, ברנפלקס, עינוגי פקאן ופיטפלקס (תואם ספיישל K ופיטנס). על פי נתוני נילסן, המותג הפרטי של שופרסל בדגני בוקר מחזיק נתח שוק של 1.3%.

קטגוריית דגני הבוקר הפכה בשנים האחרונות לקטגוריית לוס לידר ברשתות. באמצעות מבצעים על מוצרי הקטגוריה מושכות הרשתות את הלקוחות לסניפים. ב־12 החודשים האחרונים נמצאת הקטגוריה בירידה של 3.5%. בשנה שקדמה ליוני האחרון גלגלה הקטגוריה 764.5 מיליון שקל, לעומת 792.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. כאמור, את הקטגוריה מובילה כיום תלמה יוניליוור עם נתח שוק כספי של 56.2%, כאשר אחריה מדורגת אסם נסטלה עם 25.4%. חמשת המותגים הראשונים בקטגוריה (כריות, קורנפלקס תלמה, פיטנס, דליפקאן וצ'יריוס) מהווים יותר מ־50% ממכירות הקטגוריה.

הקטגוריה נחלקת למוצרים למבוגרים ולמוצרים לילדים. בשנה האחרונה חזרה מובילת הקטגוריה יוניליוור לתמוך במוצרי הבייסיק, הקורנפלקס הצהוב (קמפיין עם הכדורסלן עמרי כספי) וברנפלקס (קמפיין עם אורנה בנאי), לאחר שהחברה סימנה אותם כמוצרי עוגן בקטגוריה. מותג אחר שנתמך חזק במדיה הטלוויזיונית הוא פיטנס של אסם־נסטלה, הפונה לנשים - מותג שהושק בישראל ב־2002 והצליח להתברג במקום השלישי בקטגוריה.

מיוניליוור נמסר: "כניסת מתחרים חדשים תורמת לצמיחת הקטגוריה. אנו מברכים על כניסת מוצרים חדשים".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
15% זה לא משמעותי כנסו והבינו
נניח שהלידר עולה 30 ש"ח והמתחרה עולה 15% פחות כלומר 25.5 ש"ח.מדובר על 4.5 ש"ח לאריזה.נניח שמשפחה קונה 2 אריזות בשבוע כפול חודש מסתכם ב 36 ש"ח חסכון מול הלידר.כלומר 8 אריזות בחודש.עכשיו נשאלת השאלה האם שווה לעבור למתחרה תמורת 4.5 ש"ח?מה יקרה אם המוצר סליחה על הביטוי מגעיל ת'שועלים?הרי הפסדנו את כל "הרווח"שניסינו לעשות על המתחרה.יצאנו מופסדים כפליים.גם תחושה של איזה דפוקים וגם ללא מוצר ראוי. (הכוונה לטעמנו האישי).נצא בהנחה שהמוצר דווקא טעים "והולך" אזי החברות הגדולות הרי לא ישבו בחיבוק ידיים אלא יתנו לרשת(מגה) או שופרסל הנחה נוספת ע"י מתן בונוס על קניה.דהיינו 10+2 בונוס לרשת, שמסתכם גרוסומודו כמו 18% נוספים.מה יקרה אז?האם מגה ישארו אדישים?ברור שלא! הם הרי יעשו הורדת מחיר כדי להמשיך במאבק.אז נשאלת השאלה למה מראש לא לתת הנחה ענקית כדי שהמתחרים יצעקו גוואלט מה נעשה...אז הם מחליטים ללכת בהתחלה על קטן ולחשוב על שיטות "מצליח".שורה תחתונה-אחוז המרווח שלכם לא רע גם אם תתנו הנחה של 30-40% אז הרווחתם בגדול...תנו לצרכנים כדי שנהנה.
ערן , מרכז  |  28.07.11
2.
15-20 אחוז פחות זה לא מספיק
המוצרים המתחרים יקרים כ"כ שלא משתלם לקנות אותם כלל. בשביל שאולי אחשוב לקנות את הזבל הזה (רק אתחיל לשקול) 50 אחוז מתחת למחיר המתחרים ומטה מזה - ויש מספיק תמרון לרדת כך. הרשתות הקמעונאיות הן חלק בלתי נפרד מיוקר המחייה המטורף במדינה שלנו.
אהוד , בת ים  |  28.07.11