אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש העליון קבע:  עיריית בת ים לא תשיב ליזם רוני מזרחי 20 מיליון שקל צילום: שאול גולן

ביהמ"ש העליון קבע: עיריית בת ים לא תשיב ליזם רוני מזרחי 20 מיליון שקל

מזרחי טען כי הכספים נגבו ממנו שלא כחוק כאגרות והיטלים בפרויקטים שביצע בעיר

28.07.2011, 08:51 | דותן לוי

בית המשפט העליון דחה השבוע ערעור שהגישו חברות מקבוצת א.ר.י מזרחי, שבשליטת היזם רוני מזרחי, בדרישה כי עיריית בת ים תשיב יותר מ־20 מיליון שקל שנגבו ממנו כאגרות וכהיטלי פיתוח.

התביעה הוגשה על ידי מזרחי לבית המשפט המחוזי בתל אביב כבר ב־1997 ועמדה בתחילתה על כ־15 מיליון שקל. טענותיו העיקריות של מזרחי היו כי עיריית בת ים גבתה ממנו שלא כדין ותוך חריגה מסמכות היטלים ותשלומים שונים בכמה פרויקטים שבנה בעיר. לטענתו, כדי לא לעכב את בניית הפרויקטים הוא החליט לשלם את ההיטלים והאגרות, אך בהמשך פנה לעירייה ולאחר שלא הושגו הסכמות עמה הגיש תביעה לבית המשפט. ב־2008 נדחתה תביעתו של מזרחי בבית המשפט המחוזי והוא ערער על כך לבית המשפט העליון.

עיריית בת ים טענה באמצעות עוה"ד רונן ירדני ואורי שרון ממשרד המבורגר עברון כי הגבייה נעשתה כדין ולפי חוקי העזר הרלבנטיים, וכי היא עולה בקנה אחד עם מטרתה של שיטת ההיטלים - חלוקת נטל הוצאות הקמתן של תשתיות בכל תחומי הרשות באופן שווה בין כלל תושבי העיר.

בנוגע לחיוב בגין היטלי סלילה בחריגה מסמכות בפרויקט הבת ימון ובפרויקט יוספטל, בית המשפט קבע כי הגבייה חוקית לאור מעבר הרשויות לשיטת גבייה חדשה שלפיה היזם לא משתתף בהיטל, אלא משלם תעריף קבוע עבור יחידת שטח. בעניין הבת ימון אמר השופט כי אף שהכביש נסלל בעבר, הוא חודש והותאם לפרויקט. "אין מקום לשנות מהתוצאה שאליה הגיע בית המשפט המחוזי, כי לא הוכח שנגבה היטל סלילה ביתר ביחס לפרויקט הבת ימון", לשון בית המשפט.

בנוגע להיטלי התיעול קבע בית המשפט כי גם ביחס לפרויקטים שלא הוכח כי בוצעו בקרבתם עבודות תיעול, בפועל לא אמורה להתעורר כל בעיה בגביית האגרה, שכן נטען על ידי העירייה כי כל שטח העיר הוכרז כאזור איסוף.

תגיות