אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבלת שבת במאהלים: "ההזדהות הולכת וגדלה" צילום: תומי הרפז

קבלת שבת במאהלים: "ההזדהות הולכת וגדלה"

במאהלי המחאה ברחבי הארץ ערכו את קבלת השבת השלישית מאז תחילת המחאה. בבאר-שבע ובחיפה סעדו מאות והעריכו: "נצטרך להיות כאן גם בשבתות הבאות כי הממשלה אטומה". בשכונת התקווה חד-הוריות וילדיהן עשו קידוש

29.07.2011, 21:56 | אילנה קוריאל ויואב מלכה, ynet

שבועיים ויום חלפו מתקיעת היתד לאוהל הראשון בשדרות רוטשילד, ומחאת האוהלים רק הולכת ומתרחבת. הערב (יום ו') ציינו במאהלים רבים ברחבי הארץ את קבלת השבת, ולרבים משוכני האוהלים היתה זו הפעם השלישית ברציפות שהם בוצעים את החלה ומברכים לחיים מחוץ לבית.

במאהל בבאר שבע סעדו יותר ממאה איש על שולחן ארוך, בין המאהלים. לאנשי המאהל הצטרפו בארוחת ליל השבת גם בדואים מהכפר אל עראקיב, המוחים על הרס הבית שלהם. אדר שטרן, ממובילת המאבק בבאר שבע, כינתה את קבלת השבת החלק הנעים של השבוע: "כל התושבים סידרו יחד את השולחנות והכיסאות. זה כיף, רגוע, הזדמנות לכולם לנשום עמוק. אני מקווה שהממשלה תתן פתרונות לפני שנעשה עוד שבת כאן, אבל נעשה כאן קבלות שבת כמה שנצטרך".

 

בועז גרדוס, תושב העיר, אמר כי "הכנו ארוחת שישי למופת. אנחנו מתכוונים לשבת פה גם בשבתות הקרובות. אנחנו מקווים שלא נעשה את השבת הבאה באוהל, אבל עם האטימות של הממשלה נראה שנצטרך לעשות את זה. כרגע לא נראה שיש אור בקצה המנהרה אלא שהמאבק הולך וגדל. זו מחאה של העם. ההזדהות רק הולכת וגדלה". גם במאהל המחאה ברחבת הסינמטק בחיפה השתתפו כמאה איש בקבלת השבת. אחד המתגוררים במאהל, בני אדרי, סיפר כי מספר משפחות בחיפה התנדבו לבשל ארוחת שבת לשוכני המאהל.

בן 15 ישן במאהל, בלי דמי כיס

 

למאהל המחאה שבשכונת התקווה הגיעה אספקת מזון ממסעדות ומבתי מאפה באזור, והתקבלו גם מקררים כתרומה. המאהל מורכב ברובו מנשים חד-הוריות, וגם לפני הקידוש הן הדגישו כי למרות הרפורמה והבטחות הממשלה, פתרון לבעייתן עדיין אין.

שבת במאהל, צילום: תומי הרפז שבת במאהל | צילום: תומי הרפז שבת במאהל, צילום: תומי הרפז

"אין לי בית, בעל הדירה שלי העלה לי את שכר הדירה ולא היה לי איך לשלם, לכן החלטתי לישון באוהל עם הבת שלי", סיפרה ג'ולי, שעברה גם מאהל מאז תחילת המאבק על מחירי הדיור המאמירים. "התחלתי ברוטשילד ובאתי עם הילדה שלי לפה, לשכונת התקווה. אני ישנה כאן, הולכת לעבוד בבוקר וחוזרת אחר הצהריים למאהל. אין לי בית".

יחד עם הנשים, ישנים במאהל גם רבים מילדיהן. אחד מהם, בן 15, סיפר: "עכשיו אמנם חופש גדול, אבל אני לא יכול לצאת עם חברים שלי, כי אפילו המחירים של מקומות הבילוי מאוד יקרים. אני לא מבקש מאבא שלי דמי כיס לבילויים, כי אני יודע שיהיה לו קשה לתת לי. אני ישן פה וחי פה כדי שהעתיד שלי יהיה יותר טוב, כדי שאוכל לחיות בכבוד - ולא כמו שההורים שלי חיים. אין להם מספיק כסף בשביל לכלכל אותי ואת המשפחה, בגלל המחירים היקרים".

הסטודנטים נגד סגנית השר לעניינם

בהתאחדות הסטודנטים האשימו כי לשכת ראש הממשלה מנסים לגרום לפילוג בין הסטודנטים - במטרה לסיים את גל המחאות. הם אמרו כי סגנית השר לענייני צעירים וסטודנטים, ח"כ גילה גמליאל, בעבר יו"ר ראש התאחדות הסטודנטים יצרה קשר ונפגשה עם חלק מיושבי ראש האגודות מאחורי גבה של ההנהגה.

לטענתם, היא ניסתה לשכנעם להתמרד נגד החלטת ההנהגה ולהיענות ל"חבילת ההטבות" שהציע ראש הממשלה רק לסטודנטים. איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר: "נשיאות ההתאחדות מאוחדת ומלוכדת יותר מאי פעם ונחושה להמשיך במאבק למען דיור בר השגה בחקיקה". הוא טען כי גמליאל לקחה על עצמה "תפקיד פלגני ועוסקת בפוליטיקה קטנה. נראה לי שאנחנו כרגע המדינה היחידה בעולם שבה השרה המופקדת על הסטודנטים פועלת נגדם".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
הימין הולך ומשמין- ולשמאל אין מה לאכול
המתנחלים והחרדים שבחרו מרצונם בדרך חיים לא רגילה תופחים וגדלים בעזרת המסים הנגבים משאר האוכלוסיה - והשמאל, שפעם נחשב ליותר אמיד- הפך למעמד מוכה, חבול, רעב ומיואש. המצב הזה לא יוכל להמשיך עוד זמן רב, הסוס השמאלני התרגל לא לאכול יום אחד, יום שני, יום עשירי וכמעט כבר התרגל לא לאכול- אבל בסוף הוא מת.
עומר  |  30.07.11
6.
המבט מהצד
אינני נמצא במעמד של לתת עצות (אם אתה כ"כ חכם אז למה אתה כ"כ עני?). אך בכול זאת יתכן וישנם הדברים שנראים אחרת מהצד. עוד בשנה שעברה כאשר התרחשה המהפכה בטוניסיה מיד התחילו לדבר על מצרים. אך זמן מה הייתה שם תקופה של שקט. ציפיתי אז שהנשיא מובראק (שלערכתי הינו אדם נבון ביותר) ייקח את היוזמה לידיו ויפנה אל העם עם שלל יוזמות, רפורמות ואפילו הדחות ע"מ להקדים את התרופה למכה. אך כידוע זה לא קרה. מובארק נגרר אחרי האירועים כאשר כל ויתור חדש לאספסוף המשתולל רק החמיר את מצבו. לסחרור דומה נגרר גם האסד הלא לומד מניסיון עמיתיו וסופו כנראה יהיה דומה. השאלה היא האים גם ישראל נגררת לסחרור המדובר. עד כמה שניתן לראות עד עכשיו התנהלותו של נתניהו איננה טובה או נבונה יותר מאלו של מוברק ואסד. הוא נגרר אחרי האירועים, הוא מוצג כמניפולאטור קטן שמנסה לפלג את המפגינים וזה רק מוסיף שמן למדורת הזעם (זוכרים את השבב של מובארק?). והדינאמיקה של הזעם יכולה להיות מאוד לא טובה. בשלב מסוים המחאה תוכלנה לעבור משלב הדיבורים לשלב המעשים (הפיכת מכוניות, ביזות משרדים וכדומה) כאשר כל שלב רק משלהב את ההמון עוד יותר. ותזכרו – כמה עשרות אלפים איש במרכז מוסקווה באוגוסט 1991 הפילו את השלטון הסובייטי ששלט על 300 מילון. בערך אותה כמות בכיכר התחריר כלל לא ייצגה את אוכלוסיית מצרים אשר מונה כמה עשרות מיליונים בריאים. לכן אין לזלזל בכוחו של ההמון בכיכר המרכזית, אפילו כאשר כל כולו מונה 500 איש! אינני יודע אם נתניהו יצליח להיחלץ מהברוך הזה. עד היום עם התנהלותו הכושלת הוא היה האויב הגדול של עצמו.
לא משנה , תל אביב  |  29.07.11
לכל התגובות