אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרופ' דן גלאי: "משיכת כספים המונית מהבנקים יכולה להיות מאוד אפקטיבית" צילום: עמית שעל

פרופ' דן גלאי: "משיכת כספים המונית מהבנקים יכולה להיות מאוד אפקטיבית"

יו"ר סיגמא אומר בשיחה עם "כלכליסט" כי לפני המאבק בבנקים יש לקבוע דרישות ולהגיע להידברות. "נושא הדיור לא ייפתר מהיום למחר - בסוף מישהו יצטרך לשלם את החשבונות על פתרונות פופוליסטיים"

31.07.2011, 14:30 | שהם לוי

"משיכת כספים המונית מהבנקים יכולה להיות פעולה מאוד משמעותית מאחר וזו פעולה שיחסית קל לבצע אותה" מביר פרופ' דן גלאי, יו"ר בית ההשקעות סיגמא ודיקאן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. בשיחה עם "כלכליסט" אומר גלאי כי זו פעולה שהיא מאוד אפקטיבית ביחס לקוטג'.

"המחאה הזו יכולה להיות מאוד אפקטיבית - השאלה היא מה רוצים לעשות בדיוק. הססמאות עפות הרבה באוויר אבל  לדרוש מהם לבטל את כל העמלות זה לא בא בחשבון ולא רציני, השאלה מה קנה המידה לעמלות סבירות ומספר העמלות. יש הרבה עמלות מיותרות ויש הרבה עמלות גבוהות" אומר גלאי ומוסיף "הנושאים בהחלט דורשים פתרונות מצד הבנקים".

האם המחאה החברתית תוביל לפגיעה הצמיחה?

"אני לא חושב שבשלב הזה שהמחאה תוביל לפגיעה בצמיחה. מצד המצב יכול להביא לקבלת החלטות פופוליסטיות. למשל, בנושא הדיור יש בעיות בסיסיות שאפשר לפתור אך לא מהיום למחר ובוודאי לא על ידי פתרונות קסם פופוליסטיים. להרבה מהמטבעות שזורקים היום באוויר יש שני צדדים. אם יהיה גירעון ממשלתי חד פעמי שיסגרו אותו אז זה לא נורא - אם רוצים יותר סובסידיות לדיור, זה בא על חשבון משהו. מישהו בסוף צריך לשלם את החשבונות וזה לא בא לידי ביטוי במאבק".

מה דעתך על התפטרות מנכ"ל משרד האוצר חיים שני?

"ברגע ששר האוצר לא נתמך על ידי ראש הממשלה יש בעיות, זה קרה בשנות ה-80. כנ"ל לגבי שר האוצר והמנכ"ל שלו. חשוב ששר האוצר וראש הממשלה יעבדו כצוות. כאשר הם עובדים ביחד ולא זה מול זה. יש לזה חשיבות עצומה לגבי תחושת היציבות. הקרבות לא עוזרים לאף אחד. זה גורר גם כל מיני החלטות פופוליסטיות שאפשר אחר כך לבכות עליהם".

עולים דיבורים על האחריות של בנק ישראל במצב, יש אמת בדבר?

"ממשלות לדורותיהן אחראיות למצב. זה כשל מתמשך. הריבית הנמוכה שנועדה להשיג ליציבות במשק בעת המשבר העולמי גרמה לעליית מחירים בשוק הנדל"ן. יכול להיות שהיה צריך להעלות את הריבית יותר מהר ממה שעשה בנק ישראל. פגמים בשוק הדיור קיימים כל הזמן, הרי עד 2006 מחירי הדירות, ריאלית, ירדו".

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
אני לא רוצה עמלות אבל חרם על הבנקים זה אסון.
מזומנים טובים לעבריינים, המעמד הבינוני חי על אשראי ועל אמון. אם הבנקים יקרסו יהיה פה אסון ואם תלכו עם המשכורת במזומן זה פתח לשווקים שחורים ולגניבות. חרם על הבנקים לא יהיה אפקטיבי כי את המשכורות הבכירים ימשיכו למשוך ורק הפנסיות יידפקו. הפתרון הוא פירוק הריכוזיות, והקטנת שכר הבכירים. את הדיבידנדים תשאירו לפנסיונרים.
אזרח ישראלי  |  04.08.11
לכל התגובות