אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הארגונים הירוקים מתנגדים לקידום הקמת כפר הנופש בחוף בצת צילום: גיל נחושתן

הארגונים הירוקים מתנגדים לקידום הקמת כפר הנופש בחוף בצת

בעקבות אישור התוכנית בוועדה המקומית הוגש ערר בטענה שמדובר בתוכנית ישנה שלא בחנה חלופות או דרכים לצמצום הפגיעה בחוף

01.08.2011, 17:39 | דותן לוי

החברה להגנת הטבע, אדם טבע ודין ועמותת שלוש השקמים למען איכות החיים והסביבה בגליל המערבי, המייצגים את ועד הפעולה להצלת חוף בצת, הגישו לוועדה המחוזית צפון ערר על החלטת הוועדה המקומית לקדם את הקמת כפר הנופש בחוף בצת באמצעות אישור תוכנית הבינוי.

לטענת ארגוני הסביבה והתושבים, התוכנית תגרום לפגיעה סביבתית ונופית אנושה בחוף בצת. הליך אישור התוכנית בוועדה המקומית מונע מהציבור את היכולת להתנגד ולהביע את דעתו בנוגע לתוכנית, למרות השפעתה הנרחבת על הסביבה ועל נגישות הציבור לחוף. על פי הערר, מדובר בתוכנית שאושרה בשנת 1992 ולכן יש להביאה לדיון מחדש בוועדה המחוזית בהתאם לשינוי מדיניות התכנון הארצית בשנים האחרונות בנוגע לבנייה ופיתוח בחופים.

התוכנית לבנייה בחוף בצת מאפשרת הקמת שלושה כפרי נופש, חניון קמפינג גדול, שלושה מרכזים מסחריים, אגם מלאכותי, פארק שעשועי מים גדול, חוות סוסים ואף אופציה ליזמים לבנות במקום כפר נופש נוסף בעתיד על שטח כולל של כ-200 דונם. לטענת המתנגדים, על אף הפגיעה הבלתי הפיכה בחוף, מעולם לא נבחנו חלופות להקמת כפרי הנופש, ולא נערך עבורו תסקיר השפעה על הסביבה שמטרתו לספק את המידע המעודכן, הנכון והאמין ביותר שעליו ניתן להסתמך בכל הנוגע לערכיות השטח, הפגיעה הצפויה בו וכיצד ניתן למנוע או להקטין אותה.

בערר שהגישו הארגונים נכתב: "פיתוח מוקד מלונאות עירוני במקום זה אינו מתמצה 'רק' בפגיעה בערכי טבע ונוף, אלא הוא יהווה בנוסף פגיעה בזכותם של עשרות אלפי אנשים לחוף פתוח, טבעי ושווה לכל נפש. חופי ישראל כה הצטמצמו עד כי הפכו למצרך נדיר. עם הגידול באוכלוסייה הולך וקטן חלקו היחסי של כל תושב ישראל בחוף והיום הוא מגיע ל-2.5 ס"מ של חוף לכל אדם".

עו"ד שלי לב מארגון אדם טבע ודין: "קידום התוכנית להקמת כפרי נופש בחוף בצת נעשה בהליך פגום כיוון שבפני מוסדות התכנון לא היה המידע המלא הנדרש כדי להעריך את השלכותיה על הסביבה ועל הציבור. אין לאשר את גזילתו של שטח נוסף מרצועת החוף ההולכת ומתמעטת מן הציבור".

החברה להגנת הטבע: "25 אלף איש כבר חתמו על העצומה להצלת מרחב חוף בצת. אנחנו מצפים מהשר להגנת הסביבה לפעול בממשלת ישראל ולזרז קבלת החלטה המנחה את מוסדות התכנון לדון מחדש בתוכנית במגמה לשימור החוף מחד ולסיים את המשא ומתן עם יזמי התוכנית, לביטול המכרז בתמורה לפיצוי מקובל, מצד שני".

תגיות