אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המאהל בנתניה: "קו התפר בין עשירים ועניים" צילום: נמרוד גליקמן

המאהל בנתניה: "קו התפר בין עשירים ועניים"

"אנשים בנתניה התרגלו שדורכים עליהם. גם אני הייתי סקפטי, אבל אני נשאר כדי שאוכל להגיד לילדים שלי שלפחות ניסיתי"

02.08.2011, 12:51 | שירלי ששון-עזר

מאהל המחאה בנתניה ממוקם על חלקת דשא קטנה בצומת פולג, כמה מטרים ממה שתושביו מכנים "קו התפר". "פה זה הקו שמפריד בין העשירים לעניים", מסבירה רחלי יוסף, שיזמה את הקמת המאהל. המיקום המקורי של המאהל, מול המגדלים החדשים שנבנים בשכונת עיר ימים היוקרתית, לא מצא חן בעיני העירייה, אז פינו אותו משם. מהמיקום החדש רואים את אותו הנוף, אבל מבין השיכונים הישנים.

חבצלת חדד (49), תושבת נתניה ותיקה שמתקיימת מקצבת נכות בגובה 2,400 שקל, זוכרת את הימים שלפני המגדלים: "כשהייתי ילדה הייתי הולכת לחולות כדי לנשום אוויר של ים. היום מי יכול להתקרב לשם? באו צרפתים עשירים וקנו כל אחד שלוש דירות. באחת הם גרים, ואת השתיים האחרות משכירים ב־7,000 שקל לחודש לדירה".

המאהל בנתניה, צילום: נמרוד גליקמן המאהל בנתניה | צילום: נמרוד גליקמן המאהל בנתניה, צילום: נמרוד גליקמן

 

"שאנשים יבינו שמגיע להם יותר"

ליוזמת המאהל יוסף, אם חד־הורית לילדה בת שנתיים המתגוררת עם הוריה בשכונת דורה, ברור כי הסיפור מתחיל ונגמר במערכת החינוך. היא לומדת בסמינר הקיבוצים במסלול הוראה לצדק חברתי, אבל מסרבת להיות מוגדרת כסטודנטית. "אני אשה, מזרחית, אמא: הכל חוץ מסטודנטית", היא אומרת בתוקף. "כשקוראים לך סטודנטית, זו הדרך של הממשלה להגיד: 'הנה, גם את הצלחת להתקדם בחיים', וזה בולשיט".

לדבריה, סוגיית הדיור מטרידה רבים, אבל חברי המאהל החליטו לשים דגש על החינוך ועל יוקר המחיה שלא מאפשרים להם להתקדם, לתחושתם. "מה שאני רוצה זה שהמאבק יפתח אצל אנשים תודעה להבין שהם כוח, שיידעו שדופקים אותם ושגורמים להם להתפשר. שיבינו שמגיע להם יותר וידרשו את זה".

לטענת יושבי המאהל, בשעות הערב יושבים במקום 150 איש, רובם משפחות עם ילדים. בבוקר המאהל מתרוקן מיושביו שהולכים לעבודה, אבל נותרים המתמידים שמאמינים שמדובר בזמן מהפכה. "אני מתייחס לזה כאילו קראו לי למילואים", אומר אפי עטיה (25), סטודנט למשפטים במכללה למינהל בראשון לציון, שגר אצל הוריו. "בנתניה יש אנשים רדומים שהתרגלו שדורכים עליהם. מרוב שהממשלה דיכאה אותם, קשה להם להאמין שיבוא שינוי. גם אני הייתי סקפטי בהתחלה, אבל אני נשאר פה כדי שאוכל להגיד לילדים שיהיו לי שלפחות ניסיתי".

תגיות

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
כל התגובות ההגיוניות קבלו כאן מינוסים
כל תגובה אידיוטית בנוסח "מגיע לי", "קפיטליסטים", "הם מחזיקים דירות ריקות" זוכה להרבה פלוסים. הרי אתם מפגרים, לא מגיע לכם כלום, תדאגו לעצמכם, זה לא תפקיד המדינה לתת לכם דירה, בית, או וילה. לא עסקכם אם מישהו קונה דירה ולא משכיר אותה. ודאי יש לו נסיון מר עם חלאות...תלמדו כלכלה, שכ"ד נקבע רק ע"י ביקוש והיצע. לא יהיה פיקוח ממשלתי על שכ"ד.
רוני  |  02.08.11
47.
ל7, העבודה השחורה- ע"י זרים כל השאר ישראלים- ומדובר במאות אלפים - כנס ותבין
העבודות השחורות אכן ע"י זרים אבל חוץ מהם הכל ישראלים- להלן רשימה חלקית של מי שמתפרנסים מנדלן: אדריכלים, מהנדסים, שרטטים, הנדסאים, מעצבים, מודדים, שמאים, עורכי דין, מסגרים, אינסטלטורים, אנשי מיזוג, חשמלאים, אנשי אלומיניום, מובילים, מנופאים, עבודות עפר, חברות בטון ומשאבות, ספקי ויבואני אינסטלציה, קרמיקה, ומחצבים, ספקי ברזל, מתווכים, פירסומאים, זגגים, חברות לדודי שמש, מתקיני אינטרקום, מתקיני אזעקות, מתקיני פתרונות חניה, מפקחים, הנדסאים, חברות שמירה, גננים, משתלות, חנויות טמבור ועוד רבים רבים- בכל דירה חדשה כולם מעורבים וגוזרים את הקופון שלהם - כלומר את פרנסתם! מיתון כמו שהיה בשנות ה200 - פוגע בכל השרשרת - כולם ישראלים- כולם מעסיקים עובדים ישראלים ואם תספור את כולם תקבל כמה מאות אלפים ומעלה במעגלים השונים שמתפרנסים מענף הבניה- זאת עובדה! תוסיף לזה שכ75-80% ממחיר הדירה חוזר למדינה (מסוי ישיר ועקיף, מסוי עירוני, וקרקע ש95% ממנה נמכר ע"י המדינה במחירי ספסרות) ובמיסים אלו עושים דברים חשובים (בונים התנחלויות, קונים מטוסי קרב, הורסים בתים שנבנו ללא רשיון פה ושם, ממנים ביגוד לחכ"ים וכדומה) ותבין שללא ענף הבניה המדינה בבעיה ושכל שקל זר שנכנס לכאן הוא מבורך- הבעיה היא כאמור לא בזרים ומשקיעים אלא במחסור מלאכותי בקרקעות (טריק שכל ספסר מתחיל מכיר וגם שר האוצר) וחסמים בירוקרטים .. ולכן הססמא צריכה להיות להגדיל את הבניה, לאשר בניה לגובה, להמין את כל יהודי העולם ואחותם להכניס כסף למדינה- כל זר כזה מזרים עוד מליון דולר למשק שלנו- לכולנו.
קטר , ועוד איך קטר  |  02.08.11
לכל התגובות