אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברנע הביא לדוראה משקיעים מז'נבה: מציעים תספורת של 40% צילום: אוראל כהן

ברנע הביא לדוראה משקיעים מז'נבה: מציעים תספורת של 40%

ערב כינוס אסיפת מחזיקי האג"ח של חברת הנדל"ן המניב הגישה משפחת עמר הצעה שתזרים 75 מיליון שקל לחברה. גם בעל השליטה הנוכחי בצלאל איגר הגיש הצעה שכוללת תספורת של 50% והעברת השליטה לבעלי האג"ח

03.08.2011, 07:42 | לירוי פרי

עוד בטרם תתכנס היום אסיפת מחזיקי האג"ח של דוראה, קיבלה אתמול חברת הנדל"ן המניב שתי הצעות חדשות  שמצטרפות להצעה הראשונית  של נאוסיטי מתחילת השבוע. כל ההצעות נוגעות להזרמת הון שיקנה שליטה בחברה, במסגרת הסדר חוב כולל.

ההצעה הראשונה שגובשה ביחד עם פרופ' אמיר ברנע, היועץ של דוראה, הגיעה מטעם נ.ד.מ.ר השקעות של איש העסקים דניאל עמר, והיא כוללת תספורת לבעלי האג"ח בשיעור של 40%, לעומת תספורת של כ־60% בהצעת נאוסיטי. הצעה נוספת הגיעה מבעל השליטה בדוראה, בצלאל איגר, וכוללת תספורת של כ־50% לבעלי האג"ח.

על פי הצעתו, איגר יזרים לדוראה 10 מיליון שקל ואילו מחזיקי האג"ח יקבלו 15 מיליון שקל במזומן ועוד שתי סדרות אג"ח חדשות בהיקף של 40 מיליון שקל כל אחת. סדרה אחת צמודת מדד ונושאת ריבית של 4.5% לחמש שנים, וסדרה ל־10 שנים שאינה צמודת מדד, ובריבית שנתית של כ־1.5% בלבד. בנוסף, יקבלו מחזיקי האג"ח 72% ממניות דוראה ואילו איגר ימשיך להחזיק בנתח של 20% בלבד, לעומת 54% כיום. סיכוייה של הצעה זו להתקבל נמוכים מאוד.

משפחת עמר נחשבת למשפחה אמידה, בעלת עסקים בז'נבה, ושמה נקשר לאחרונה במספר תרומות עתק להקמת מוזיאונים בישראל. על פי הצעת המשפחה, שתהיה תקפה ל־30 יום, היא תשקיע בדוראה 75 מיליון שקל. 15 מיליון שקל כהלוואת בעלים לתקופה של ארבע שנים כנגד שעבוד נכסי דוראה ברוסיה ו־5 מיליון שקל נוספים ישמשו לרכישת כ־20% מהחברה, לפי שווי של 25 מיליון שקל אחרי הכסף (שווי החברה בבורסה כ־14 מיליון שקל).

במקביל, תזרים משפחת עמר עוד 55 מיליון שקל להחלפת החוב של פסגות, אשר נושא ריבית צמודת מדד של 8%, בחוב חדש בריבית של 5.5%. כנגד זאת מבקשת המשפחה לקבל שעבוד ראשון על מניות אורתם סהר (42%) שבידי דוראה, ואופציה להגדיל את החזקתה בדוראה ל־53% (בדילול מלא) בתוך ארבע שנים תמורת הלוואת הבעלים.

בתמורה, יוותרו מחזיקי האג"ח על חוב של כ־100 מיליון שקל בתמורה להקצאה של 70% ממניות דוראה עבורם. שווי החברה שבעסקה גוזר למניות אלה שווי של 17.5 מיליון שקל בלבד. סעיף שני דורש המרת חוב של כ־80 מיליון שקל לסדרת אג"ח חדשה בריבית של כ־3% צמודת מדד לעומת ריבית של 4.7% כיום. בנוסף, מחזיקי האג"ח מתבקשים להמיר את יתרת החוב כלפיהם, 30 מיליון שקל, לאג"ח לטווח ארוך וללא ריבית.

בעוד שנאוסיטי מציעה תשלום מיידי של 15 מיליון שקל לבעלי האג"ח, זו של משפחת עמר אינה כוללת תשלום מזומן לבעלי האג"ח. הבדל נוסף טמון במקורות המימון, משפחת עמר מציינת בהצעתה כי "כל סכום המצוין בהצעה זמין מיידית ואינו תלוי באישורים ממוסדות פיננסים ואחרים". נאוסיטי לעומת זאת תצטרך לבצע גיוס של 45 מיליון שקל באמצעות הנפקת זכויות. ההבדל האחרון נוגע להתייחסות שמקנה משפחת עמר לחלק מהנושים המובטחים של דוראה, אל מול חוסר התייחסות לסוגיה מצד נאוסיטי.

ההצעות תלויות בהסכמתם של הדירקטוריון, בעלי האג"ח ונושיה המובטחים של דוראה - קרן בראשית, והבנקים דיסקונט ולאומי.

תגיות