אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דש ברוקראז': "לא זכור שבוע כזה מאז משבר הסאב-פריים" צילום: עומרי מירון

דש ברוקראז': "לא זכור שבוע כזה מאז משבר הסאב-פריים"

ערן יעקבי, סמכ"ל מחקר בדש ברוקראז': ההמלצה לשוק הישראלי היא לא לשנות את החשיפה למניות. כלל פיננסים: המחאה החברתית תוליד תוכנית כלכלית אך מוקדם לדעת מה תהיה השפעתה על נתוני המאקרו

05.08.2011, 12:07 | מישל אודי
"הירידות הן מדהימות מבחינת סדר הגודל שלהן - במיוחד על רקע העובדה שאתמול לא פורסם שום נתון משמעותי בשוק האמריקאי", כך אמר הבוקר (ו') ערן יעקובי, סמנכ"ל מחקר בדש ברוקראז'. לדבריו, מדובר בלחץ שהצטבר בשוק ואז החלה תופעת העדר שהובילה לירידות החדות.

כמו שאר השוק, יעקובי ממתין לדוח התעסוקה בארה"ב שיפורסם ב-15:30 (שעון ישראל) שלדבריו הוא יקבע לאן ילך השוק. "אם יהיו נתונים רעים - אנו בתחילתו של מדרון חלקלק כי הסכר נפרץ. אם יהיה נתון טוב, אנו לא צופים לעליות חדות אלא הישארות ברמה הזאת".

"גם אירופה וגם ארה"ב בבעיה אמיתית" מסביר תמיר פורת, סמנכ"ל השקעות ומחקר בכלל פיננסים. שאומר כי "לא זכור שבוע כזה מאז משבר הסאב-פריים. דברי יו"ר הבנק המרכזי באירופה טרישה יחד עם המעשים של קובעי המדיניות באירופה בראשות מרקל וסרקוזי מראים כי אמנם יש בעיה אמיתית לגלישת המשבר לאיטליה ולספרד אך הם פועלים במרץ בכדי למנוע זאת".

"אם עד לפני משבר תקרת החוב הייתה תחושה כי המחצית השנייה של השנה תהיה טובה יותר - התחושה כרגע התפוגגה", אומר פורת שמסביר כי נתוני התוצר האמריקאים היו חלשים והצפי הוא כי עד לנקיטת צעדים דרסטיים בכלכלה האמריקאית - הם ימשיכו להיות חלשים. כולנו ממתינים אמנם לנתוני התעסוקה אך יש לזכור כי מול התעסוקה יש גם נתונים טובים של הפירמות העסקיות וכן טיפול נכון במשבר החוב".

לגבי השוק הישראלי הדעה הרווחת כרגע היא שאסור לגעת עכשיו בתיק ההשקעות. "ברור שאם העולם מתעטש אנחנו נהיה חולים", אומר יעקובי אבל מסביר כי ישנם סקטורים כמו הבנקים שבמחיר הנוכחי, ללא המחאה החברתית והאירועים בחו"ל - "היה צריך להתנפל עליהם". כרגע הוא ממליץ לא לשנות את החשיפה למניות אלא למצוא חברות עם מתאם נמוך לשוק (בטא).

יעקובי ממליץ על פרטנר, סלקום ובזק שלדבריו מתומחרות במחיר נמוך מדיי גם בגילום השפעות של מחאה חברתית ותוצאות ועדת חייק. כמו כן הוא ממליץ על פז ועל הבנקים, כמו כן על מניות טבע ופריגו שתחום הפעילות שלהן, שוק התרופות, אינו מושפע ממצב המאקרו בארץ ובעולם.

"אין ספק שהמחאה החברתית תוליד תוכנית כלכלית אך אין כרגע מספיק נתונים להעריך מה תהיה ההשפעה ממנה על שוק המניות ועל נתוני המאקרו", אומר פורת. בכל מקרה יש לזכור שמצבו טוב יחסית למדינות מפותחות אחרות וההשפעה האמיתית של המחאה החברתית תהיה על האינפלציה ובעקבות זאת הריבית שקצב העלייה שלה יקטן והדבר ישפיע על שוק האג"ח, שוק המניות ועל שוק המט"ח.

"אני ממליץ לא לשנות את החשיפה המנייתית, מי שיצמצם את החשיפה לא ייהנה ברגע בזמן העליות" טוען פורת שמעריך כי בזמן הקרוב נראה תנודתיות רבה בעקבות המתרחש בחו"ל. כמו-כן הוא מסביר כי מדובר עכשיו ב"עונת המלפפונים" בבורסה שכן המחזורים נמוכים ולכן התנודתיות, במיוחד במניות מהשורה השנייה והשלישית, היא גבוהה. לדבריו, יש כיום מציאות בבורסה בשוק האג"ח הקונצרני ועל האג"ח הממשלתי הוא ממליץ להיחשף בצורה שווה בין האפיק השקלי לצמוד כאשר טווח ההשקעה (מח"מ) צריך להיות בינוני-קצר - כלומר מח"מ של 3.5-3 שנים.

פורת ממליץ לא לבצע פעולות משמעותיות בתיק מכיוון שלדבריו מחירי המניות נמוכים ביחס לרווחים (מכפיל הרווח, מ"א) גם בארה"ב וגם בישראל וכרגע הפסיכולוגיה משחקת תפקיד משמעותי יותר מאשר הנתונים היבשים.

תגיות