פתיחת הפרמיירליג: 1 מכל 7 אוהדים לא מחדש את המנוי
על פי מדד הכדורגל של וירג'ין מאני ההוצאה הממוצעת ליום משחק זינקה השנה ב-18%, דבר המונע מאנשים רבים להגיע לעודד את קבוצתם האהובה
אחד מכל שבעה מחזיקי מנוי עונתי לא יחדשו אותו לעונת 2011-12, כך על פי מדד אינפלציית אוהדי הכדורגל של וירג'ן מאני (Virgin Money’s Football Fans’ Inflation Index). בפרמיירליג, קרוב לאחד מכל שלושה צופים קבועים במשחקים שאינם מחזיקים במנוי עונתי מתכוונים להפחית את מספר המשחקים אליהם ילכו. מהמדד עולה גם שההוצאה הממוצעת ליום משחק זינקה ב-18% בשנה האחרונה.
ברחבי הליגות השונות, 13% ממחזיקי המנויים לא מתכוונים לחדש את המנוי שלהם לעונת 2011-12, ואילו 18% מהאוהדים שמגיעים באופן קבוע למשחקים יפחיתו את כמות המשחקים, בעוד שבפרמיירליג מספר זה מטפס ל-31%. במנצ'סטר יונייטד, שהכעיסה חלק מהאוהדים שלה בשל עלייה של 1 ליש"ט במחירי הכרטיסים, 28% ממחזיקי המנויים טוענים שלו יחדשו אותם, בעוד ש-49% מהצופים הקבועים יקצצו במספר המשחקים.
בקבוצות אחרות בפרמיירליג המצב דומה, כ-22% ממחזיקי המנויים של ארסנל לא יחדשו את המנוי בעונה הבאה. בתחילת החודש שעבר המנכ"ל של ארסנל איבן גזידיס הודה "גובים מהאוהדים הרגילים מחירים גבוהים מדי כדי ליהנות ממשחק כדורגל", במכתב שנשלח לקרן האוהדים של ארסנל. מועדונים אחרים שעומדים בפני רמות גבוהות של ביטולים כוללים את ווסטהאם יונייטד עם שיעור של 30% מהאוהדים שלא יחדשו את המנוי, ואסטון ווילה עם שיעור של 27%. בהשוואה, 4% בלבד מאוהדי ליברפול לא מתכוונים לחדש את המנוי.
המדד של וירג'ן מוני מצביע על כך שההוצאות הממוצעות של יום המשחק זינקו ב-18% משנה שעברה – למעלה מפי 4 שיעור האינפלציה בגובה 4% של הכלכלה הבריטית כולה, נכון למרץ 2011. הוצאות יום המשחק עומדות כיום על 101.04 ליש"ט לעומת 84.89 ליש"ט עבור אותה תקופה בשנה שעברה. העלייה נבעה בחלקה מעליות מחירים בכלכלה בהובלת מחירי המזון והדלק, אולם מחירי הכרטיסים בליגה האנגלית טיפסו ב-10% ל-24.86 ליש"ט מאז 2006.
"מספר הצופים הממוצע בפרמיירליג נותר גבוה, והמועדונים באופן קבוע מוכרים את כל המנויים", אומר גרנט באתר, דובר של וירג'ן מוני. "אך ישנם סימנים לחללים ריקים במשחקים רבים והנוכחות הממוצעת אצל כל הקבוצות בעונה האחרונה עמדה על 90%. בליגות הנמוכות יותר, חוזר הסיפור והעלות הגדלה של התחבורה למשחקים היא בעלת השפעה גדולה. כמובן תמיד מגיעים אוהדים חדשים וכל הסיבות שיש לאנשים לקצץ בעלויות מהווים מניע עיקרי מאחורי השיעור של 13% שלא יחדשו מנוי".
.
מלקולם קלארק, יו"ר פדרציית אוהדי הכדורגל באנגליה הוסיף: "אוהדי הכדורגל עומדים בפני אותם קשיים כלכליים, כולל פיטורים, קיצור שעות העבודה, עליית מחירי הדלק ושכר שאינו עולה עם האינפלציה, כמו לכולם. בסיטואציה הנוכחית אין זה מפתיע שרבים מהאוהדים נאלצים להוריד בצפייה במשחק שהם אוהבים".
"הפרדוקס הטרגי הוא שתעשיית הכדורגל עדיין מרוויחה סכומים נכבדים של כסף מלבד המשחק, לרוב באמצעות זכויות שידור. אך חלק גדול מדי מהכסף נשאר בקצה העליון ומשמש למשכורות הגבוהות באופן מחריד של השחקנים, ולא כדי לסייע ללקוחות הנאמנים בתקופות קשות".
על פי המדד, שמחשב את ההוצאות של יום המשחק, עולה כי המחיר שיש לשלם כדי לבוא לצפות במשחק מטפס בחזרה לשיאים שנרשמו באוקטובר 2008 ועמדו על 106.21 ליש"ט. המדד מתעדכן כל שלושה חודשים וכולל כוס בירה, מזון, כרטיס משחק, חולצה של מדי הקבוצה ותכנייה של המשחק, וכן הוצאות התחבורה.
המדד עוקב אחר עלות המשחקים מאז ינואר 2006 ומטרתו לסייע לאוהדים להתעדכן בעליות וירידות של עלות עידוד הקבוצה שלהם. בזמן השקת המדד ב-2006, הוצאות יום המשחק של מוצרים עלו 77.95 ליש"ט, אולם על פי הניתוח האחרון ההוצאות עומדות על 101.04 ליש"ט, עלייה של 23.09 ליש"ט.
היום החליטו בפרמיירליג, בעקבות המהומות ברחובות לונדון ואנגליה, לדחות את משחק הפתיחה של טוטנהאם נגד אברטון. איום שישי, אגב, יחליטו בפרמיירליג אילו עוד משחקים, אם בכלל, ידחו בכלל המצב ברחובות.
בינתיים בסקוטלנד, נרשמה רשמה בחמש שנים האחרונות ירידה של קרוב ל-600 אלף צופים שמגיעים למשחקים. כך עולה מדו"ח חדש שמפרסמת פירמת ראיית החשבון PWC. בשנת 2005 הגיעו בסך הכל כ-3.7 מיליון צופים למשחקי הליגה, שיא כל הזמנים. אך מאז הנתון הזה נמצא בדעיכה מתמדת, והליגה הסקוטית "מאבדת" כ-100 אלף אוהדים מדי שנה. עונת 2009/10 הביאה איתה התאוששות כלכלית מסוימת לליגה הסקוטית, ש-12 הקבוצות שלה רשמו יחד רווח של מיליון ליש"ט. כהשוואה, עונת 2008/09 הסתיימה עם הפסד כולל של 22 מיליון ליש"ט. ריינג'רס הרוויחה 4.2 מיליון ליש"ט, בעוד יריבתה הגדולה סלטיק רשמה הפסד של 2.1 מיליון ליש"ט. החוב המצטבר של קבוצות הליגה צמח קלות והסתכם ב-109 מיליון ליש"ט.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה