אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתווך שפרסם מודעה עם פרטים מטעים, דרש לחתום על הסכם שכר טרחה בתמורה לנכונים צילום: shutterstock

מתווך שפרסם מודעה עם פרטים מטעים, דרש לחתום על הסכם שכר טרחה בתמורה לנכונים

המתווך בתגובה: "במקצוע שלנו חשוב לשמור על סודיות. לצערנו כבר היו מקרים של אנשים שקיבלו את הפרטים ודפקו על דלתות בתים, אפילו בשעות מאוחרות. יש קומץ קטן שהרס את האמון במקצוע"

11.08.2011, 18:03 | איתי הר אור

ההאטה בשוק הדיור מביאה ככל הנראה את מתווכי הנדל"ן לפעול בכל דרך אפשרית על מנת להשיג לקוחות: מתווך דירות שפרסם מודעה עם פרטים שגויים דרש לחתום על הסכם בטרם ימסור את הנכונים.

זה הסיפור: צעיר תושב גוש דן שחיפש לרכוש נכס, גלש באחד מאתרי הלוחות הגדולים, כאשר לפתע נתקל במודעה שלפיה נכס עומד למכירה ברחוב הזית 53 בעיר רחובות. במודעה, שלא פורסמה באזור המתווכים, אלא באזור הפרטי, נרשם מספר הטלפון ולידו השם "ציפי", וכן פרטים נוספים כגון גודל הנכס.

כאשר התקשר הצעיר אל מספר הטלפון בציפייה לשוחח עם בעלת הבית "ציפי", ענה בצידו השני גבר שתחילה שאל אם הנכס מיועד למגורים או השקעה, ולאחר מכן הזדהה כמתווך. הצעיר המופתע הסב את תשומת לב המתווך לכך שאין מספר 53 ברחוב הזית, ושאל מהו מספר הבית הנכון, קיבל הסבר מהמתווך כי הבית כלל לא נמצא ברחוב זה, אלא "בשכונה". הצעיר, שביקש מהאדם לדעת באיזה רחוב נמצא הנכס כדי לדעת אם הוא מעוניין בו, נענה בשלילה בטענה כי "אתה צריך להגיע ולחתום על הסכם ואז אגיד לך".

בהמשך השיחה, כאשר הסביר הצעיר למתווך כי הוא מגיע מרחוק וזכותו לפחות לדעת באיזה רחוב מדובר ללא מספר הבית, כדי לדעת אם הרחוב מעניין אותו מלכתחילה, נענה על ידי המתווך כי הוא יכול לשלוח לו באמצעות הפקס את טופס שכר הטרחה, ורק אחרי שישיב לו אותו חתום, ימסור לו באיזה מהרחובות בשכונה נמצא אותו הבית.

יו"ר ארגון המתווכים נחמן שכטר מסר בתגובה ל"כלכליסט": "חבר הכנסת אופיר אקוניס יזם הצעת חוק שעיקרה תוספת לחוק המתווכים, תוספת שלפיה מתווך מקרקעין שמפרסם מלל על נכס למכירה, חובה שבסופו יכתב "תיווך". ההצעה החלה ביוזמתי והיא עברה בכנסת בקריאה ראשונה. במקרה כזה גם יופעלו הסנקציות שמופיעות בהצעת החוק. בנוסף, אנחנו נמצאים בהליך שגם הוא החל בכנסת להקמת של בית דין משמעתי פנימי למתווכים שגם מקרה כזה יהיה נתון לבירור של פסק הדין המשמעתי. אם מתווך פרסם פרטים מטעים, הרי שיש גם את חוק הגנת הצרכן האוסר על פרסום מטעה".

המתווך עצמו מסר בתגובה ל"כלכליסט": "קודם כל, לא אני אישית פרסמתי את המודעה. מעבר לכך, איני מוסר את הפרטים מטעמי חסינות. בתחום שלנו חשוב לשמור על סודיות. לצערנו כבר היו מקרים שאנשים שקיבלו את הפרטים ודפקו על הדלתות של הבתים, אפילו בשעות מאוחרות. יש קומץ קטן שהרס את האמון במקצוע ואנחנו נאלצים להתמודד עם המצב".

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
המתווכים נוכלים
לאחר חיפש ממושך רכשתי כעת דירה. במהלך כלחיפושי לא מצאתי ולו מתווך ישר אחד. כולם הטעו. החל בהעלמת מידע על השכונה והסביבה והמשך במידע שווא על דירות. קניתי ממפרסם פרטי. אחד המתווכים שאיתו נסעתי לאזור בו רכשתי את הדירה ניסה לדרוש דמי תיווך בתואנה שהיות שנסעתי איתו ראיתי את השלט על הדירה אותה קניתי. גמובן שלא קיבל. אבל הנוכלות זוועה
נאוה.  |  01.10.18
לכל התגובות