אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך ייראו בתי העתיד?

איך ייראו בתי העתיד?

צפו בתמונות: מבית שניתן לשנות את דרגת השקיפות של קירותיו - ועד מבנה העשוי בחלקו מגומי ממוחזר. ויש גם מקלט עתידני לניצולי אסונות

17.08.2011, 22:57 | סוכנויות הידיעות

באמצע המאה ה-20, בתי העתיד של שנות האלפיים תוארו בסרטים ובטלוויזיה באופן אחיד, בלי קשר למטרתם או למיקומם. דירת שלושה חדרים בהונולולו נראתה בדיוק כמו אחוזה במינסוטה - בוהקת וכעורה.
 
כעת הגיע הזמן לבדוק שוב כיצד נראים בתי העתיד; חלק מהעיצובים נועזים, אחרים משונים - ויש כאלה שלא נראה שיתקדמו מעבר לשרטוט. 
 

מרקורי האוס וואן (MercuryHouseOne)

מרקורי האוס וואן תוכנן על ידי ארתורו ויטורי, אדריכל איטלקי וחבר במכון האמריקאי לאווירונאוטיקה ולאסטרונאוטיקה. ההתעניינות של האדריכל בטכנולוגיה ברורה לכל מי שרואה את צורת הטיפה הייחודית של הבית. הבית אמנם נייד, אבל פה נגמר הדמיון לקרוואן. הוא פועל אך ורק על אנרגיה סולארית, בעל חיפוי שיש דק, ולפי אתר המשרד שעיצב אותו, "הפנים כולל את טכנולוגיות התאורה, הקול והווידאו העדכניות ביותר כדי למקסם את חוויית המשתמש".

 

איירדרופ האוס (Airdrop House)

איירדרופ האוס הוא כל כך עתידני בתכנון שלו, שהוא עדיין צריך לעבור את שלב העיצוב האמנותי - אז כל מי שרוצה בית כזה יצטרך לחכות. הבית מתוכנן על מנת לספק מקלט חירום לניצולי אסונות, אז במחשבה שנייה אולי עדיף לא לרצות בית כזה בעתיד הקרוב. את הבית עיצב משרד אנדרו מיינרד ארכיטקטס בתגובה לצונאמי באוקיאנוס ההודי ב-2004 ולהוריקן קטרינה. הבית נועד להצנחה מהאוויר לאזורי אסון, והעיצוב שלו מאפשר גידול צמחים על הקירות החיצוניים למזון ולצל.

 

בירדס איילנד (Birds Island)

בירדס איילנד עוצב על ידי גראפט ארכיטקטס ומתייחס לחידה העתיקה: איך אפשר ליהנות מהעולם ולשבת בבית בו זמנית. לבית, הנמצא בקואלה לומפור, יש "עור" זכוכית וסילקון חיצוני המאפשר בדיוק את הדבר הזה. שקיפות הקירות משתנה, כך שהדיירים יכולים לבחור אם לקרב את הנופים שבחוץ, לקבל קצת צל, או להיסגר בפנים לחלוטין. בירדס איילנד הוא גם בית בר קיימא, והעור החיצוני שלו אוגר מי גשמים ורותם אנרגיה סולארית ואנרגיית רוח לשימושיו. מיקום המבנה על מזח גם יעיל אנרגטית, שכן הוא מאפשר קירור טבעי באמצעות המים שמתחתיו ומאפשר אגירת אנרגיה והפצתה מהלוטוסים הסמוכים.

 

דופלי קאסה (Dupli Casa)

דופלי קאסה, ממשרד ג. מאייר ה. ארכיטקטס מגרמניה, באמת תואם את התיאור "עיצוב עתידני". עוד ב-2009 אתר digsdigs.com בחר בו כ"עיצוב הבית העתידני בעולם". דופלי קאסה הוא בית תלת-קומתי באזור לודוויגסבורג בגרמניה. בקומה העליונה חדרי השינה בולטים באופן דרמטי מליבת המבנה, ולכל אחד חלון בזווית אסטרטגית לנוף.

 

קומב האוס (Komb House)

כארים ראשיד הוא האדריכל האחראי לבית קומב. ראשיד נולד במצרים ולמד בקנדה ובאיטליה, ולפי האתר שלו, יותר מ-3,000 פרויקטים פרי עיצובו נמצאים כעת בתהליכי הכנה. קומב האוס מנצל את השפעות הסביבה באמצעות טכנולוגיה חדשנית - פאנלים סולאריים מחממים את המים, והמבנה ממחזר מים אפורים. הבית מורכב כולו מחומרים שניתן למחזר, כמו עץ וזכוכית, וניתן לפרק ולהרכיב אותו מחדש במידת הצורך.

 

של האוס (Shell House)

בטיסה מעל  קארויזאווה שביפן אפשר לראות את הגג של של האוס, אבל סביר להניח שרוב האנשים לא יזהו שמדובר בכלל בבית. משרד האדריכלים היפני ARTechnic יצר את המבנה בעל העיצוב החיצוני יוצא הדופן שדומה בעיקר לקנולי שהופך לחללית. הבית עוצב לפי עקרונות עיצוב קול ומנצל את האור הטבעי והמרקמים הפנימיים, כדי שתוכלו להרגיש בבית ברגע שאתם בפנים.

 

אדג' האוס (Edge House)

מוביוס ארכיטקטס הוא משרד אדריכלים מפולין שהחל לבנות את אדג' האוס בקרקוב ב-2008. הבנייה הושלמה ב-2010. המבנה תואם את חוקי הבניה המקומיים, לפיהם מדרון הגג צריך לעלות על 30 מעלות. האדריכלים צייתו לחוק, אבל נטלו לעצמם חירויות שיצרו בית ייחודי.

 

קליין בוטל הולידיי הום (Klein Bottle Holiday Home)

האדריכל רוב מקברייד, שתמיד מחפש עיצובים שטרם נוסו, מצא את בקבוק קליין - צורה מתמטית מסתורית. הוא הקים בית בהשראת הבקבטק בחצי האי מורנינגטון באוסטרליה. פנים הבית, שנבנה סביב חצר מרכזית, כולל עיצוב בלתי רגיל המזכיר לעתים את יצירותיו של הצייר אשר. כשתבואו לבקר בבית, אל תשכחו להביא מפה, מצפן וג'י.פי.אס.

 

רייט קונברז'ן (Wright Conversion)

רייט קונברז'ן בדרבן שבדרום אפריקה, בתכנון משרד אלמו סווארט ארכיטקטס, כולל הרחבה מעוקלת עם מקום לחדר שינה נוסף, שני משרדים ומרכז בידור. הפנים תואם את סגנון הבית המקורי ועושה שימוש רב בשעם, בזכוכית ובריהוט עץ. מהמבנה נשקף נוף רחב של הטבע הסובב.

 

אקופוד (Ecopod)

ככל שהטכנולוגיה הופכת לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום, יותר ויותר אנשים רוצים להתרחק ממנה. לשם כך קיים האקופוד, שתואר כ"אמצעי קטן ויעיל אנרגטית לבעל הבית להתנתק" באתר היצרן. האקופוד הוא בית מכולה העשוי בחלקו מגומי ממוחזר מצמיגים. ניתן להעביר אותו בקלות ממקום למקום, והחשמל שלו מופק מפאנל סולארי של 80 וואט.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
הבנתינו את העולם
כשהמורה לביולוגיה לימדה אותנו שהכל נברא על ידי האבולוציה, כתבתי במבחן המסכם, שאני תמיד אאמין בבריאה התבונית שהיא הממונה על תהליכי אבולוציה. תוך יומיים הוזמנתי לשיחה עם ההנהלה שתוגברה בכמה מורים זקנים. המורה לביולוגיה טענה שאינני מתאים ללמוד במוסד החינוכי המכובד שלהם. אני הקטן שאלתי אותה באיזה מרק קדמון התפתח ה DNA של דיירי העולם שם נוצר DAF16 ?. כמובן שהמרצה לגנטיקה חש להסביר ש DAF16 משרת מטרה תבונית של האבולוציה והסיכוי ליצירת כל ה DAF 16 כסיכוי שצי של מטוסי ג'מבו יתפתח מאליו בערוגה שנשתלה במרק הקדמון. כמובן ששאלתי הבאה היתה מי השמיד את אבינו הקוף ואמנו הקופה. מובן שאף אחד מהנוכחים לא הבין על מה אני מדבר, מלבד מרצה אחד שאמר שאכן, קיומם של HAR1 עד HAR49 באדם בלבד, ולא מצויים בשום יצור אחר בעולם, בהחלט מבסס את שאלתי. לא אאריך, ישיבת העונשים הסתימה שהחלטה של ההנהלה שזכותי להחזיק בדעתי שהיתה כאן בריאה תבונית. הייתי מביא להם ספרי הסטוריה מימי הביניים כשיותר ממחצית מערי המגורים היו נתושים בגלל דבר בבוני. אבל לא היה בזה כבר צורך. עד לסיום לימודי, נהניתי ממבטי שנאה של מספר מורים אך אני השבתי להם בתלונות להנהלה בכל פעם שהציון שלי היה נמוך מ-100. ההנהלה תמיד משום מה צידדה בעמדתי, ותוך זמן מה לא עעזו המורים האלה לתת לי ציונים שהם פחות מ-100. כיום אני מאמין שבשלב כלשהו, תשים האבולוציה קץ... לזיהום העולם ולהתחממות הגלובלית, והאיכלוס של העולם יתוקן על ידי ה"אבולוציה". כל השקפותינו על בניה בעולם תשתנה מהקצה אל הקצה. גם אם נצליח לתכנת מחדש את תכונותיהם של DAF16, האבולוציה לא תרשה לנו חיי נצח... בינתיים גנטיקאים רבים גויסו על ידי טייקונים בעולם לפתח SAF16 מואט עבור מיליארדרים ושועי עולם.
מיכה , שפלה  |  18.08.11
12.
מסכימה עם 2: בתי העתיד הם חללים מולטי פונקציונאליים צפופים בעיר, לא בכפר
חדר אחד עם מיטה שנפתחת מהקיר וכשהיא נסגרת, נפתח מהקיר השני שולחן - יש הרבה דוגמאות לזה, וזה כנראה מה שישלוט בבית לעתיד. רוב אוכלוסיית העולם תהגר לערים לעשרות השנים הקרובות (או כך זה נראה) וכולנו נגור בערים צפופות.
ליז  |  18.08.11
לכל התגובות