אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיירי רוטשילד לעיריית ת"א: אם לא תטפלו במפגעי המאהל - נפנה לביהמ"ש צילום: תומי הרפז

דיירי רוטשילד לעיריית ת"א: אם לא תטפלו במפגעי המאהל - נפנה לביהמ"ש

רעש בכל שעות היממה, ריחות לא נעימים, לכלוך, עכברים וג'וקים - כך מתארים תושבי הקבע של שדרות רוטשילד את החוויה שלהם ממחאת האוהלים. אתמול הם פנו לעירייה בדרישה לעשות משהו בנידון ולא יפנו לבית המשפט. העירייה: "אנו מוציאים כ-40 אלף שקל ביום לניקוי השדרה"

14.08.2011, 19:26 | שירלי ששון-עזר

נציגי התושבים בשדרות רוטשילד פנו למחלקת תלונות הציבור בעיריית תל אביב בטענה כי מאז החלה מחאת האוהלים, חייהם הפכו לסיוט וכי הם מבקשים מהעירייה לפעול בנושא באופן מיידי.

לדברי גורם בכיר בעירייה, תלונות התושבים החלו להגיע למחלקת הפניות כבר בשבוע הראשון למחאה, אך בימים האחרונים מדובר בעליית מדרגה וכיום נערמות עשרות תלונות של תושבי הרחוב שמבקשים מענה מפני המפגעים שהמאהלים מייצרים בסמוך לבתיהם.

עוד בנושא:

לדבריו, כיום בשדרה נספרו כבר כ-1,000 אוהלים שמושכים למקום עוד אלפי אנשים בכל יום. התושבים מתלוננים בעיקר על הרעש שלא פוסק בשעות היום והלילה, ריחות לא נעימים שעולים מכיוון המטבח הגדול שהוקם לטובת יושבי המאהל, הצטברות זבל שמעודד עכברים וג'וקים ומפגינים שבוחרים לעשות את צרכיהם בחדרי המדרגות וחצרות הבתים.

"עד היום שמרנו על המעברים ושבילי האופניים נקיים אבל זה נעשה קשה מיום ליום כי כל הזמן מגיעות קבוצות חדשות וגם ראשי המאבק שאנחנו בקשר איתם לא מצליחים להשתלט עליהן", מסביר אותו גורם. "היום למשל השתלטה קבוצה על גן משחקים וזה עורר את זעמם של תושבי הרחוב".

המאהל בשדרות רוטשילד. "זה נעשה קשה מיום ליום", צילום: אריאל בשור המאהל בשדרות רוטשילד. "זה נעשה קשה מיום ליום" | צילום: אריאל בשור המאהל בשדרות רוטשילד. "זה נעשה קשה מיום ליום", צילום: אריאל בשור

עם זאת מוסרים בעירייה כי בינתיים אין בכוונתה לנקוט כל פעולה לפינוי המאהל. התושבים מצידם כבר הכריזו כי סבלנותם פקעה ובאחד ממכתבי הפנייה החריפים שנשלחו למחלקת פניות הציבור השבוע נכתב כי בכוונת התושבים לפנות לבית המשפט נגד העירייה אם זו לא תדאג לאיכות חייהם. "העירייה לא מעודדת או תומכת במחאה אבל היא מאפשרת אותה משום שהיא מחאה לגיטימית. אם התושבים אכן יגיעו לבית המשפט העירייה תפעל לפי מה שבית המשפט יקבע", מסר אותו גורם.

40 אלף שקל ביום לניקיון

מדוברות העירייה נמסר כי "העירייה מוציאה כ-40 אלף שקל ביום לניקוי השדרה מאז החלה המחאה וכל צוותי הניקיון תוגברו. עיריית תל־אביב-יפו הייתה הראשונה שתמכה במחאת האוהלים ואפשרה את קיומה תוך הקצאת מקום נרחב בשד' רוטשילד, כאשר בשלב זה אין שינוי בעמדת העירייה המאפשרת את קיום המחאה.

"עם זאת, מאחר ותפקיד העירייה הינו למצוא איזון בין הזכות למחות לבין שמירת הסדר הציבורי וצמצום ההפרעה הנגרמת לתושבים מהם אנו מקבלים תלונות רבות וקשות, נמצאת העירייה בהידברות שוטפת עם נציגי המאהל על מנת לוודא כי הסדר הציבורי נשמר ואף קראה למפגינים מספר פעמים לשמור על הסדר ולהימנע מהפרעה לתושבי האזור.

"אנו מודעים לתלונות התושבים ומנסים, יחד עם משטרת ישראל, למזער את המטרדים ואת הפגיעה בתושבי האזור. בנוסף, תגברה העירייה את הניקיון ופינוי האשפה בשדרות רוטשילד ובאתרים השונים בעיר בהן מתקיימת המחאה".

בנוסף, בשבוע שעבר נפגשו נציגי הדיירים עם מנהל הרובעים והשכונות של העיר, אריק שוע, במטרה למצוא פיתרון לבעיה.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ל-3 זה שהתקשורת רשמה 300 אלף זה לא אומר שזה באמת מה שהיה, כי למשטרה גם אינטרס לנפח מספרים
והיא רשמה 150 אלף. אז איזה חברה 2 ב 10 רשמה שלפי קליטת פלאפונים היה שם 260 אלף זה גם בדיחה. מה עם כל אלה שיש להם כמה פלאפונים עבודה משפחה אבא אמא.. ומה עם כל אלה שישבו בבתים וגם נקלטו? דווקא עם 5 אני מאוד מסכים, אבל מה לעשות אין צדק. "עלאק צדק חברתי". תנו לנו מה שאחרים לא קיבלו. זה צדק? כמו שאמרתי אדם לאדם זאב פה.
גאון  |  15.08.11
לכל התגובות