אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רפק: ההכנסות יורדות, שכר המנכ"ל עולה צילום: אדי ישראל

רפק: ההכנסות יורדות, שכר המנכ"ל עולה

על רקע הביקורת הגוברת על שכר המנכ"לים ולאחר כניסתו לתוקף של תיקון 16 לחוק החברות, מבקשת רפק להגדיל את שכר הבסיס של המנכ"ל ב-33% לסך של 60 אלף שקל בחודש

15.08.2011, 17:05 | אסף גילעם

בסוף השבוע האחרון הוציאה חברת רפק, שבשליטתו של תנחום אורן, זימון לאסיפת בעלי המניות שתידרש לאשר מחדש את תנאי כהונתו של מנכ"ל החברה, רון אורן, בנו של בעל השליטה בחברה. על רקע הביקורת הגוברת על שכר המנכ"לים ולאחר כניסתו לתוקף של תיקון 16 לחוק החברות, מבקשת רפק להגדיל את שכר הבסיס של המנכ"ל ב-33% לסך של 60 אלף שקל בחודש.

בנוסף, מציעה החברה לבעלי המניות לאשר את הפחתת קריטריון הרווח לפי זכאי בנו של בעל השליטה לבונוס שנתי למעל ל-10 מיליון שקל, במקום 14 מיליון שקל בחוזה הקיים. על פי תנאי העסקתו, אורן הבן זכאי לבונוס של 3% מהרווח הנקי של החברה, שעולה על קריטריון הרווח.

רפק היא חברת אחזקות מקבוצת אינטרגאמא, הפועלת באמצעות חברות בנות בתחומי הביטחון, התקשורת והתשתיות. החברה היא בעלת המניות הגדולה‭(37.9%)‬ בחברת אר. אר. סאט, הנסחרת בנאסד"ק. כמו כן, משמשת רפק כנציגה של חברות בינלאומיות מובילות, ביניהן ג'נרל אלקטריק ורייתאון, בישראל.

הניסיון לשפר את תנאי העסקתו של המנכ"ל מגיע בתקופה בה רושמת רפק האטה ניכרת בעסקיה, כפי שעולה מדו"חות הרבעון השני של השנה, אותם פרסמה בתחילת השבוע. במהלך הרבעון השני קטנו הכנסות רפק ב-6.8% ל-176.1 מיליון שקל לעומת 189 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי נחתך ב-25.7% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב-9.7 מיליון שקל.

למרות ההאטה במכירות, רפק הצליחה לעבור לרווח זעום של מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 900 אלף שקל בתקופה המקבילה אשתקד והפסד של 1.99 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2011. בסיכום חצי שנתי עומד ההפסד הנזקף לבעלי המניות של רפק על מיליון שקל, לעומת רווח של 3.7 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2010.

עיקר הקיטון בהכנסות נבע מירידה של 12.4 מיליון שקל בתחום התשתיות, במיוחד סגירת פעילות התאורה המפסידה בחברה-הבת ג'נרל מהנדסים, יבואנית מוצרי ג'נרל אלקטריק.

רפק רשמה ברבעון השני שחיקה בשיעור הרווח הגולמי, כתוצאה מהרעה ברווח הגולמי של החברה-הבת, אר.אר. סאט, ולמרות גידול במכירות טקדטה, שמתאפיינות בשולי רווח נמוכים. החברה נהנתה מהקלות מיסוי עקב הפיחות של הדולר מול השקל בתקופת הדו"ח, שצמצמו את הוצאות המס מ-6.5 מיליון שקל ל-1.2 מיליון שקל, וסייעו לה להציג רווח נקי בשורה התחתונה.

תגיות