אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעים חוזרים להאמין בדנקנר, אך לא בבן־דב צילום: סיוון פרג' אוראל כהן

המשקיעים חוזרים להאמין בדנקנר, אך לא בבן־דב

אחרי 3 שבועות סוערים: השוק הקונצרני מגלה סימני רגיעה: מדד תל בונד־60 השלים זינוק של 2.8% ביומיים. התשואה על האג"ח הארוכה של כור ירדה ל־12.2% ולעומתה עלתה התשואה לפדיון של סקיילקס ט' ל־18.2%. קצב הפדיון היומי מקרנות הנאמנות המסורתיות ירד ל־200 מיליון שקל

16.08.2011, 07:12 | לירוי פרי

לאחר שלושה שבועות סוערים, שבהם ספגו איגרות החוב של הטייקונים ירידות חדות, מסתמנת רגיעה בשוק הקונצרני. מדד תל בונד־60 עלה ביומיים האחרונים ב־2.8% לאחר שבין 26 ביולי ל־11 באוגוסט נפל ב־5.3%; מדד תל בונד השקלי, שאיבד בגל הירידות 3.1% מערכו, עלה ביומיים האחרונים ב־2.6%. מנגד, המדד הקונצרני הכללי, שנפל בשיעור חד של 6.6%, הסתפק בתיקון של 3.1% בלבד.

נדמה שהשוק מבדיל בין הטייקונים: כך למשל, אג"ח כור מסדרה י' הארוכה של נוחי דנקנר נסחרה בשיא המשבר (11 באוגוסט) בתשואה של 15.3% ואתמול ירדה התשואה ל־12.2%. עם זאת, האג"ח עדיין נסחרת בתשואה הגבוהה פי שניים מזו שלפני הירידות האחרונות. לעומתה, התשואה של סקיילקס ט' של אילן בן־דב עלתה בגל הירידות האחרון מ־17.3% ל־18.2%.

לצפיה בתשואות לפידיון של האג"ח של הטייקונים, באחוזים לחצו כאן.

גם המגמה השלילית בתעשיית קרנות הנאמנות נרגעה וקצב הפדיון היומי ירד. מתחילת החודש נפדו כ־5.3 מיליארד שקל מהקרנות המסורתיות, כלומר כ־500 מיליון שקל ביום בממוצע. לפי נתוני מיטב, קצב הפדיון היומי בקרנות המסורתיות ירד שלשום לכ־300 מיליון שקל ואתמול כבר ירד ל־200 מיליון שקל. מנגד, במיטב מעריכים כי הקרנות הכספיות גייסו אתמול כ־200 מיליון שקל לאחר שגייסו כ־350 מיליון שקל שלשום. מתחילת החודש גייסו הקרנות הכספיות כ־2.9 מיליארד שקל. כעת עולה השאלה האם הפאניקה היתה מוגזמת והאם נוצרה כעת הזדמנות השקעה נוחה בשוק הקונצרני.

אריק פרץ, ראש תחום אג"ח בכלל פיננסים, סבור כי "הפאניקה בשוק הקונצרני היתה מוגזמת. מי שרצה לצאת - כבר יצא, ומי שנשאר בשוק אלו הגופים המוסדיים. אבל גם לאחר התיקון של היומיים האחרונים נותרו תשואות שנחשבות לאטרקטיביות. אם מביאים בחשבון שהסבירות להעלאת הריבית הולכת וקטנה, האטרקטיביות אפילו עולה. כיום אפשר למצוא אג"ח קונצרניות עם מרווחי תשואה של 2%–10% לעומת אג"ח ממשלתיות בעלות אותו מח"מ - ומדובר בחוב בעל רמת סיכון סבירה ביותר". עם זאת, פרץ מסייג את דבריו ומוסיף כי "אם השוק בארה"ב יחזור לרדת ואם המשבר באירופה יחמיר, ברור שגם האג"ח הקונצרניות המקומיות יספגו".

לדעת פרץ, "משקיע שנמצא מחוץ לשוק יכול להיכנס ולבנות תיק עם תשואה של 6%–7% בשנה וברמת סיכון סבירה לחלוטין. רק חשוב לציין שאותו משקיע יצטרך להתמיד ולהחזיק בניירות כשנתיים־שלוש לפחות".

ערן סטפק, מנהל קרנות אג"ח במיטב בית השקעות, מציין כי "אם בעולם יהיה רגוע, גם אצלנו הכיוון יהיה חיובי. ברקע קיימת כמובן מחאת האוהלים וההשלכות שעשויות להיות לה על שוק הנדל"ן".

תגיות