אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד נתון שלילי למשק: הייצור התעשייתי ירד ברבעון השני ב-1.5% צילום: תעשייה אווירית

עוד נתון שלילי למשק: הייצור התעשייתי ירד ברבעון השני ב-1.5%

נמשך רצף הנתונים השליליים על מצב המשק: הייצור של ענפי תעשיית ההייטק צנח בתקופה זו בשיעור שנתי חד של 9.1%. בשלושת החודשים הראשונים של השנה גדל הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 1.2%

17.08.2011, 13:35 | אמנון אטד

הלמ"ס ממשיכה לפרסם נתונים המעידים על בלימת הפעילות הכלכלית במשק, לאחר ההודעה על ההאטה בצמיחה ברבעון השני. היום (ד') מדווחת הלמ"ס כי ברבעון השני של השנה נרשמה בייצור התעשייתי, המהווה כרבע מכלל התוצר של הסקטור העסקי, ירידה בשיעור שנתי של 1.5% בהשוואה לרבעון הראשון. זאת לאחר שבשלושת החודשים הראשונים של השנה גדל הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 1.2%. בכל המחצית הראשונה של שנת 2011 גדל הייצור התעשייתי בשיעור שנתי אפסי של 0.5% בלבד.

 

מנתוני הלמ"ס מתברר כי השינויים בהיקף הייצור התעשייתי ברבעון השני לא היו אחידים בקרב ענפי התעשייה השונים. הייצור של ענפי תעשיית ההייטק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) צנח בתקופה זו בשיעור שנתי חד של 9.1%. לעומת זאת, בענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) נרשמה עלייה בייצור בשיעור שנתי של 6.8%. הייצור של ענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) גדל בשיעור שנתי של 5.3%, ואילו בייצור של ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשמה עלייה בשיעור שנתי של 3.5%.

עוד עולה מנתוני הלמ"ס, כי ברבעון השני גדל מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי מתון של 1.5%, בהמשך לעלייה בשיעור דומה שנרשמה ברבעון הקודם. שיעור הגידול הגדול ביותר במספר העובדים (2.3%) נרשם בתקופה זו בענפי תעשיית ההייטק.

פרופ' מלניק: צמיחת המשק נבלמה

מדד מלניק למצב המשק עלה בחודש שעבר בשיעור מתון של 0.1%, בהמשך לעלייה בשיעור זהה שנרשמה בו בחודש הקודם. לדברי מחשב המדד, פרופ' רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי הרצליה, נתוני המדד לחודש יוני, יחד עם עדכון המדד לחודשים האחרונים בעקבות הנתונים החדשים שפרסמה שלשום הלמ"ס, מצביעים על בלימת קצב ההתרחבות של הפעילות הכלכלית במשק.

לדבריו, על פי הפדיון בענפי המסחר והשירותים מסתמנת ירידה בשיעור ההתרחבות של הביקושים המקומיים, ובעיקר של הצריכה הפרטית, למרות שהביקושים נמצאם עדיין ברמה גבוהה. לעומת זאת, במהלך המחצית הראשונה של 2011 לא נרשם גידול בייצור התעשייתי, ובחודש האחרון חלה בו ירידה. התפתחות זו מצביעה ככל הנראה על ירידה של הביקושים ליצוא מחו"ל עקב בלימת הפעילות בעולם התעשייתי.

רכיבי מדד מלניק לחודש יולי כוללים: ירידה של 2.9% במדד הייצור התעשייתי בחודש יוני, לאחר עלייה של 2.3% בחודש מאי; ירידה של 0.5% במדד הפדיון של ענפי המסחר והשירותים בחודש יוני, לאחר עלייה של 2.2% בחודש מאי; עלייה של 1.1% במדד היבוא בחודש יולי, לאחר ירידה של 5.6% בחודש יוני, עלייה של 0.1% במספר משרות השכירים בסקטור העסקי בחודש מאי, לאחר עלייה של 0.2% בחודש אפריל.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
במקום להתלונן שרע במדינה ולהמשיך לייבא מסין...!! תתעוררו קברניטי המשק
אמנם מסין לייבא זה הרבה יותר זול (אבל תמירו את ה"ו" ב-"ב".זה מה שמקבלים מסין.)תפסיקו להערים ביורוקרטיה לכול המוצרים שמייצרים בארץ,אל תנגנו על לקנות כחול לבן אלא גם נייצר כחול לבן.אם אין לנו אוצרות טבע במדינה אז יש לנו מוחות.כמה גרמניה מייבאת,כמה רוסיה מייבאת.למה לייבא מאמריקה נעליים למשרד הביטחון אם אפשר לייצר כאן בארץ או שאין מפעל אחד לרפואה וכולם כאן נסגרו.רבותי ההורים של היום הם התלמידים של אתמול.ותלמידים אלו חונכו להביא ילדים ולזרוק לביה"ס כי המורה צריכהלחנך ולא הם.אם לייבא אז מוצרים בעלי תו תקן ולא שבפורים המון תחפושות דליקים כי עקפו את צו התקן (ייבאו מסין??).תראו בסופו של דבר לא אחרי יום ולא שנה-התל"ג שלנו(תוצר לאומי גולמי-ישתנה לטובה)
yosef , rehovot  |  17.08.11
לכל התגובות