אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכירים בהייטק בשדרות רוטשילד: "חייבים שינוי יסודי של סדרי העדיפויות" צילום: JVP

בכירים בהייטק בשדרות רוטשילד: "חייבים שינוי יסודי של סדרי העדיפויות"

אראל מרגלית מקרן JVP, המתמודד על ראשות מפלגת העבודה, כינס במאהל בשדרות רוטשילד בכירים בתעשיית ההייטק כדי לברר איך ניתן להשליך מהתעשייה המצליחה למהפכה החברתית

18.08.2011, 19:09 | מאיר אורבך

בשמש החמה של שדרות רוטשילד הדרומיות, קצת רחוק ממטה המאבק באזור הבימה בת"א, כינס אראל מרגלית, שותף בקרן ההון סיכון JVP ומועמד לראשות מפלגת העבודה, מספר בכירים בתעשיית ההייטק כדי לבדוק איך ניתן להשליך מהתעשייה המצליחה למהפכה החברתית.

בדיון השתתפו, לצד מרגלית, שותפים נוספים בקרן ההון סיכון שלו, וכן יזהר שי (שותף בקרן קינן פרטנרס), אייל ולדמן (מייסד ומנכ"ל חברת השבבים מלאנוקס) ואחרים.

 בכירים בהייטק ברוטשילד (הדובר: אייל ולדמן), צילום: אוראל כהן בכירים בהייטק ברוטשילד (הדובר: אייל ולדמן) | צילום: אוראל כהן  בכירים בהייטק ברוטשילד (הדובר: אייל ולדמן), צילום: אוראל כהן

"ישראל חיייבת לשנות את סדרי העדיפויות שלה. השכר הממוצע בישראל חייב להתאים את עצמו ליוקר המחיה הממוצע בישראל", אומר וולדמן, שמלאנוקס שייסד מעסיקה מאות עובדים בצפון ובמרכז. "שינוי סדרי העדיפויות חייב להגיע מהיסוד, יבואן שרוצה להביא רכב צריך לקבל לכך אישור וכך גם יבואן מלט וכל אחד אחר. אנחנו אנשי הייטק ולא מהפכנים", אמר וולדמן. תעשיית ההייטק, לדברי וולדמן, היא תעשייה שמחפשת החזרים על השקעתה ומחפשת תוצאות, ואינה דומה למטרות החברתיות "שלהן יש צורך להקדיש משאבים אחרים".

יזהר שי, שהתמקם בלב ליבה של השדרה מול קהל שהלך והתאסף, אמר שהשינוי חייב להגיע מהיסוד, ולהיות ברמה המערכתית. "בישראל אין חלוקה צודקת של הנטל. ראש הממשלה שלנו מתגאה ולא בצדק בהצלחת הכלכלה בישראל אבל שוכח שרוב הנטל נופל על אותו חלק באכולוסייה שסוחב אותה על גבו", אמר שי.

מחיאות הכפיים הראשונות שנשמעו מהקהל היו כאשר אחת מהצופות העירה למרגלית ולשאר הדוברים שהשולחן שלהם הוא גברי לחלוטין ללא כל קול נשי, למרות היותן 50% מהאוכלוסייה.

חיים קופנס, שותף ב-JVP, אמר בדיון שכלכלת ההייטק וכלכלת המשק הישראלי הן כלכלות נפרדות. לדבריו, הכלכלה הישראלית מאוד ריכוזית עם בעלויות צולבות, ואילו כלכלת ההייטק בישראל מאוד שיוונית. "יש הרבה גופים גדולים בהייטק אבל אף אחד לא שולט על ההייטק הישראלי. חברות הייטק לא מצליחות בזכות היוזמה הממשלתית. זה ההבדל העיקרי בין הכלכלה החדשה לכלכלת ההייטק הישראלי", ציין שי.

רני כהן, יזם של חברת הסטארט-אפ טיון וויקי, רואה את הבעיה העיקרית כיום בחוסר היכולת של אנשים להקשיב לקולות של אנשי המהפכה. "אם נקשיב להם היטב, נמצא את כל הפתרונות", אמר כהן.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
זה סוג האנשים שהכי מגעילים ....לפחות היו עושים משהו למען אלו שבאו להפגנות .......
עכשיו זה ברור כולם שם קרייריסטים שמנסים לתפוס כסא בכנסת על חשבון מצוקת הציבור ולאף אחד לא מזיז באמת מהציבור ובעיותיו .......מפלגת גימלאים 2 יוצאת לדרך......כפי שזה נראה גם 30 מוצרי מזון כבר קשה להם להוזיל כדי לפחות להראות שהם עושים משהו , סתם אוסף של רמאים ונצלנים שרוצים להתברג על חשבון בעיות בציבור .....
רמאים.......  |  20.08.11
8.
מה אני אמור לעשות אחרי גיל 45 בתחום ההיי טק?
תחשבו שהייתם יודעים שלרואי חשבון, עורכי דין , רופאים וכו' יש הגבלה לא רישמית לגיל 45 ואחרי הגיל הזה לא ירצו אותם בעבודה ויורידו להם את התנאים במקרה הטוב. מה אתם הייתם עושים? הייתם הולכים למקצוע כזה כאשר גיל הפנסיה הוא 67 ואת מסיימים את הקרירה בתחום 22 שנה קודם? אם הייתם יודעים שהעבודה שוחקת מאוד, קשה , לא יציבה כך שאפילו בחברות הגדולות ביותר דוגמת מיקרוסופט, HP, NICE , אמדקוס וכו' מפטרים עובדים כל רבעון שני וסוגרים מחלקות ומורידים משכורות ואנשים מעבדים את היציבות שהייתה פעם בשוק העבודה אתה לא יכול לקחת משכנתא כי אתה לא ידוע עם עוד שנה תעבוד בתחום הזה יש כמה אנשים שמקימיים סטארט אפ ועושים מיליונים אבל רוב האוכלוסיה משלמת מיסים גבוהיים , סובלת מחוסר יציבות ולחץ נוראי בעבודה, כל הטכנולוגיות משתנות משנה לשנה ואין יציבות אז איזה סיבה יש לבן אדם שפוי לעבוד בהיי טק היום? אם היה תחום עם יציבות ותנאים כמו בהיי טק ועבודה של 8-9 שעות לכל היותר ביממה ללא צורך למידה על חשבון העבודה אז הייתי אולי הולך לתחום בנוסף כל מי שבהייטק היום עושה תואר שני וזה עדיין לא עוזר, אי אפשר שיהיו 10 מנהלים בני 45+ על כל מתכנת אחד. במערכת הביטחון יוצאים לפנסיה בגיל 43. בהייטק יוצאים בגיל 45 אבל לא מקבלים פנסיה במשך 22 שנים נוספות והרבה אנשים שמצטיירים כאנשים עשירים בתחום מפסידים את המשכנתא על הדירה שצנועה שהם רכשו לפני 5 שנים.
ניר , נתניה  |  20.08.11
7.
גם בהייטק יש הרבה מה לתקן
גם להייטק יש הרבה מה להקשיב ולתקן העובדה שמגיל 45 אדם נזרק החוצה היא לא הגיונית ופוגעת בכלכלה כולה. אם נסתכל על ממוצע ההכנסה עד הפנסיה נראה שיוצא ממש בעיתי חוץ מזה נושא הנשים להגיד שיש שוויון זה ממש בדיחה היגיע הזמן שההייטק יפסיקו להסתכל רק על דעות עבודה ויסתכלו על תפוקות כן גם להייטק יש הרבה מה להפיק מהמחאה החברתית ולא רק להגיד תלמדו מההיטק המוצלח...
עדינה , רעננה  |  19.08.11
לכל התגובות