אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל שכרה סופרי מדע בדיוני על מנת לחזות את "הטכנולוגיה של המחר" צילום: בלומברג

אינטל שכרה סופרי מדע בדיוני על מנת לחזות את "הטכנולוגיה של המחר"

בין הסופרים ניתן למנות את דוגלאס רסקוף, ריי המונד וסקרלט תומאס. כל הטכנולוגיות בסיפורים נמצאות בשלבי פיתוח וצפויות להכנס לשימוש במהלך עשרים השנה הקרובות

22.08.2011, 12:02 | הראל עילם

אינטל, יצרנית המעבדים הגדולה בעולם, חשפה לאחרונה את פרויקט The Tomorrow Project, המנסה לתאר את מגוון הטכנולוגיות הצרכניות העומדות לשנות את חיינו בעתיד. כחלק מהפרויקט, החברה גייסה מספר סופרי מדע בדיוני על מנת שיכתבו אוסף של סיפורים קצרים המתארים טכנולוגיות עתידיות וההשפעה שלהן על חיי היום היום.

האוסף פורסם בחינם באינטרנט, וניתן לקרוא אותו כאן (קובץ PDF). האוסף נערך על ידי העתידן בריאן ג'ונסון, העובד באינטל. ג'ונסון אמר שהסופרים השונים ביססו את המחקר שלהם על זמן שבילו במעבדות אינטל וטוען שכל הטכנולוגיות המתוארות בסיפורים נמצאות כעת בשלבי פיתוח בחברה וצפויות להכנס לשימוש במהלך 2020-2030.

הוא הוסיף: "במעבדות שלנו, אנו משקיעים זמן רב בלהקשיב לאנשים וללמוד איך טכנולוגיה נוגעת ומשפיעה על חייהם. כאשר אנו מפתחים מעבדים לטלוויזיה, מחשבים או טלפונים, אנו צריכים להתחיל את העבודה חמש או עשר שנים מראש. אנו צריכים להבין מה אנשים ירצו לעשות בעתיד עם המכשירים האלו".

ג'ונסון מוביל קבוצה של אנתרופולוגים, סוציולוגים, מדענים ופסיכולוגים. אחד הפרויקטים הראשונים של הקבוצה שלו היה מעבד אינטל בממיר הטלוויזיה האינטרנטית גוגל טיוי. הקבוצה הוקמה במקור ב-1999.

בין הסופרים ניתן למצוא את דוגלאס רסקוף, ריי המונד, מרקוס הייץ וסקרלט תומאס. הסופרים מפורסמים בעיקר כעתידנים. אחד מהסיפורים הקצרים מדבר על עובד שכל עבודתו הוחלפה על ידי רובוטים, והוא שוקל כיצד לבלות את זמנו הפנוי. במקרה אחר, בסיפור The Mercy Dash, זוג מנסה להאבק במערכת ניתוב תחבורה אוטומטית על מנת להביא את האם הפצועה לבית החולים.

המונד, עתידן בריטי ואחד הסופרים בפרויקט, אמר: "הייתי יותר לחוץ כאשר באתי לכתוב את הסיפור הקצר הזה, מאשר הספרים שלי. מעולם לא כתבתי בעבר סיפורים קצרים, הפורמט היה חדש לי. אבל קיבלתי מאות פניות מאנשים מסביב לעולם, הרוצים לקרוא עוד מספרי או לשאול שאלות על התוכן".

בנוסף לאוסף הסיפורים הקצרים, אינטל גם ערכה סדרת של ראיונות וידאו עם ג'ונסון, הסופרים ועתידנים נוספים ברחבי העולם. הראיונות זמינים לצפיה באתר של אינטל.

עתיד הטכנולוגיה - דמיונו הפרוע של הסופר

זאת לא הפעם הראשונה שסופרי מדע בדיוני מובילים את הקדמה הטכנולוגית. פיתוח לוויין התקשורת הראשון משויך לארתור סי. קלארק, אחד מסופרי המדע הבדיוני המפורסמים ביותר. קלארק גם תיאר בספריו את הפקס, דואר אלקטרוני ומחשבי ענן - למעלה מ-40 שנה לפני שנכנסו לשימוש מסחרי. במקרה אחר, מוטורולה ייצרה את מכשירי הקשר בסדרת הטלוויזיה "מסע בין כוכבים" ולאחר מכן השתמשה בידע זה על מנת לפתח את מכשירי הסלולר המסחריים הראשונים. ז'ול ורן, אבי ז'אנר המדע הבדיוני, אחראי בין השאר לחיזוי הצוללת המודרנית ומסע בחלל.

תגיות