אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מאגר הפטנטים של ראנקום על המדף צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": מאגר הפטנטים של ראנקום על המדף

חברת התקשורת מציעה למכירה פטנטים המוערכים בעשרות מיליוני דולרים. נשיא מוטורולה ישראל לשעבר, אלישע ינאי, מונה ליו"ר החברה

23.08.2011, 10:13 | מאיר אורבך

ראנקום הישראלית מינתה את אלישע ינאי, נשיא מוטורולה ישראל לשעבר, לתפקיד יו"ר החברה, והחליטה להעמיד למכירה את מאגר הפטנטים הרשומים על שמה או שנמצאים בתהליכי אישור — כך נודע ל"כלכליסט".

מקורבים לחברה העריכו כי מכירת המאגר בן 60 הפטנטים שבבעלות ראנקום יכניס לחברה עשרות מיליוני דולרים. החברה, שמשרדיה הראשיים בראשון לציון, מתמחה בפיתוח שבבים ובפריסת תשתיות דור רביעי סלולרי במדינות מתפתחות והיא ממציאת טכנולוגיית ה-OFDMA, הנחשבת לתקן התקשורת בתחום הדור הרביעי הסלולרי.

במסגרת מינוי אלישע ינאי ליו"ר החברה הוא ישקיע בה כמיליון דולר. כפי שנחשף ב"כלכליסט" ביוני האחרון, ינאי הקים לאחרונה קבוצת השקעות ופיתוח עסקי בתחום התקשורת בשם "הגל החדש", בשותפות עם אבי לאומי מחברת אירונאוטיקס. לאחרונה שימש ינאי כיועץ לקבוצה של חזי בצלאל במכרז התדרים של משרד התקשורת.

בבעלות ראנקום פטנטים בתחום ה-OFDMA שפיתחה וכן פטנטים שרכשה כטכנולוגיית ניהול העברת שידורי וידיאו על גבי פס רחב, שפיתחה חברת באמבו הישראלית. פטנטים נוספים בבעלותה הם מתחום מכשירי הסלולר, ופותחו על ידי חברת IXI מרעננה, שאותה רכשה ראנקום ב־2008. שמה של ראנקום הועלה בעבר בהקשר לחוזים גדולים עם חברת צ'יינה מובייל הסינית.

בשנה האחרונה עברה ראנקום רה־ארגון משמעותי, שבמסגרתו פיטרה יותר ממחצית עובדיה. כיום יש בחברה כ-50 עובדים, לעומת יותר מ־100 עובדים ב-2010. בתחילת השנה מונה לתפקיד מנכ"ל החברה משה לוינסון, ששימש עד לפני כשנתיים כמשנה למנכ"ל החברה. במסגרת הארגון מחדש הצליחה ראנקום לזכות בשורת חוזים בדרום אמריקה ובאפריקה, בהיקף 5 מיליון דולר בשלב הראשון. מקורבים לחברה העריכו שהכנסות החברה ב־2011 יסתכמו בכ-15 מיליון דולר ויוכפלו ב-2012.

ראנקום גם מחלוצות השימוש בתקן ה-OFDMA שפיתחה במסגרת רשתות תקשורת צבאיות, הסובלות מכשלי קליטה רבים. פתרון התקשורת המהיר רחב הפס של החברה אומץ בידי פורום הדור הרביעי של WiMAX, ושולב בתקן האלחוטי IEEE 802.16e. ראנקום יישמה את הטכנולוגיה בסוגים שונים של ציוד תקשורת: שבבים, תחנות בסיס, מערכות אלחוטיות ומכשירי קצה דוגמת טלפונים חכמים.

עם הרוכשות האפשריות לפטנטים של ראנקום נמנים תאגידי טכנולוגיה עולמיים, דוגמת סיסקו ואינטל, חברות מהמזרח הרחוק, וכן חברות סלולר ברחבי העולם. בנוסף תיתכן התארגנות של כמה חברות לרכישה משולבת של פטנטים, כפי שהיה בעסקת רכישת הפטנטים של נורטל.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מי באמת הבעלים של הפטנטים ???
מי שיברר באמת מי רשום כבעלים של הפטנטים (לפחות אלו שרנקום רשמה בעצמה בתחום התקשורת Wimax) יגלה שהכל על שם ציון חדד, ולא בבעלות חברת רנקום כפי שנהוג בכל חברה טכנולוגיית אחרת. מעניין מי יקבל את ההכנסות במידה וימכרו? מעניין איך יפתרו את סוגיית המיסוי בהעברת הפטנטים ליידי רנקום או כל עסקת קומבינציה אחרת? ומה שלא ברור זה לאן הולכת החברה? מה החזון שלה לאחר שכל מה שיש לה הוא ציוד Wimax ? אין ספק שהעובדה שאלישע הצטרף זה מהלך מעולה - עתה נשאר לשאול אותו לאן הולכת החברה מכאן? מה היא הולכת לעשות ובאיזה טכנולוגייה/שוק היא תתמקד (חוץ מלעשות כל פרוייקט אפשרי בדרך בכדי לשרוד)?
מקור , צפון  |  24.08.11
3.
מכירת חיסול
שלא יספרו לכם סיפורי עלי-בבא צפי ההכנסות העתידיות של החברה שואף ל-0 ולכן בעלי השליטה תאבי הבצע מוכרים את אחרוני הנכסים לפני שהם מחסלים סופית את החברה. מכיוון שאותם בעלי שליטה מחזיקים ברוב מניות החברה, הרי שצפויה להם הכנסה יפה ואחרונה מאותה תרנגולת ששמה רנקום. מיותר לציין שכל שאר בעלי המניות (ויש רבים כאלה ורובם כבר מזמן לא חלק מהחברה) לא יראו שקל ממהלך כזה, כפי שקרה בזמנו עם רכישת YMAX. (נראה לי שסביר יותר שתרחיש זה משקף את המציאות) אז......... שלא יעבדו עליכם...
דולדול , מרכז  |  23.08.11
לכל התגובות