אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צים ובטר פלייס הורידו את הרווח הנקי של החברה לישראל ב-34% צילום: דמיטרי שביצ'נקו

צים ובטר פלייס הורידו את הרווח הנקי של החברה לישראל ב-34%

החברה לישראל רשמה רווח נק של 103 מיליון דולר, לעומת 157 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בטר פלייס שלא נכנסה עד כה לפעילות הציגה הפסד של 20 מיליון דולר ברבעון השני ו-74 מיליון דולר במחצית

25.08.2011, 08:47 | שהם לוי

צים, בטר פלייס וצ'רי קוואנטום לימיטד הורידו את הרווח הנקי של החברה לישראל ברבעון השני. החברה בשליטת עידן עופר הציגה רווח נקי של 103 מיליון דולר ברבעון השני, לעומת רווח נקי של 157 מיליון דולר ברבעון המקביל.

חברת הספנות צים, הנמצאת בבעלות מלאה של החברה לישראל הציגה הפסד של 68 מיליון דולר ברבעון השני, זאת בהשוואה לרווח נקי של 3 מיליון דולר ברבעון המקביל. בטר פלייס, מיזם המכונית החשמלית של שי אגסי והחברה לישראל (שעדיין לא נכנס לפעילות בפועל) הניב במחצית הראשונה של השנה הפסד של 51 מיליון דולר. צ'רי קוואנטום לימיטד (שלא פעילה עדיין) הציגה הפסד של 32 מיליון דולר ברבעון השני, לעומת מיליון דולר ברבעון המקביל, כאשר חלקה היחסי של החברה לישראל בהפסד עמד על 16 מיליון דולר.

נקודת האור בדוחות החברה לישראל היא כיל שהציגה רווח נקי של 426 מיליון דולר, בעוד חלקה היחסי של החברה לישראל ברווח זה על פי שיעור החזקתה עמד על 223 מיליון דולר.

צים: תזרים המזומנים עודכן

תזרים המזומנים של צים מפעילות שוטפת הסתכם ב-360 מיליון דולר וסייע לה להשקעות של 200 מיליון דולר בחברות המוחזקות וכן להחזר הלוואות ואיגרות חוב לזמן ארוך. בשורה התחתונה סיימה החברה את הרבעון עם קיטון של 267 מיליון דולר ביתרות המזומנים ואלה עמדו על 386 מיליון דולר בתום הרבעון.

ההפסד המיוחס לבעלי המניות של צים ללא ההשפעות של הסדר החוב בחברה הסתכם ב-167 מיליון דולר במחצית הראשונה, לעומת הפסד של 100 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2010.

מרבית ההפסד של צים נרשם עקב זינוק של 17% בהוצאות התפעוליות ומגידול בהוצאות דלק של 88 מיליון דולר כמו גם בהוצאות חברות בנות ואחרות בסך של 96 מיליון דולר. הוצאות ההנהלה וכלליות של החברה עלו ב-10 מיליון דולר, בעיקר עקב גידול בהוצאות ייעוץ מקצועי, הוצאות שכר ומייסוף שער החליפין של הדולר למול השקל.

במהלך 18 החודשים הקרובים מאמינה החברה לישראל שצים תוכל לייצר תזרים של 269 מיליון דולר מפעילות שוטפת ותידרש להחזר הלוואות של 411 מיליון דולר. צים בונה על קבלת הלוואה של 85 מיליון דולר בתקופה זו והלוואה נוספת של 200 מיליון דולר בשנת 2013.

איי.סי.פאואר: עלייה במכירות חשמל

אי.סי.פאואר. המשיכה להוות את אחת הזרועות היציבות של החברה לישראל. במחצית הראשונה של השנה הכנסותיה הסתכמו ב-277 מליון דולר לעומת 223 מליון דולר בתקופה המקבילה, גידול של כ-24%.

ה-EBITDA (רווחי החברה לפני ריבית, מסים פחת והפחתות חד פעמיות) הסתכמו בחצי השנה ב-93 מליון דולר לעומת 68 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בחלקה היחסי של החברה לישראל.

הגידול בהכנסות ובמקביל ב-EBITDA היחסי נובע בעיקר מגידול בייצור חשמל בתקופה זו לעומת התקופה המקבילה אשתקד הודות לטורבינה השלישית שנכנסה לפעולה באתר קלפה במרץ 2010, ולעלייה במכירות החשמל ובמחיר החשמל בחברת הבת באל-סלוודור כתוצאה מאיחור בתחילת העונה הגשומה שם (איי. סי. פאואר מייצרת חשמל באל סלוודור בתחנת כוח מוסקת מזוט).

הרווח  הנקי של איי. סי. פאואר ברבעון השני היה כ-8 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של השנה הרווח הסתכם ב-20 מליון דולר לעומת 24 מליון דולר בתקופה המקבילה. הירידה ברווח נובעת בגלל עלייה בהוצאות המימון בתקופה זו לעומת התקופה המקבילה אשתקד בעיקר בגין הוצאות המימון הנובעות מהטורבינה השלישית שנכנסה לפעול באתר קלפה במרץ 2010 ובגין הריבית על איגרות החוב שאינקיה הנפיקה באפריל 2011.

תגיות