אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יניב פגוט: "ברננקי לא ירה בכל התותחים וזה זרע אופטימיות בשוק" צילום: שאול גולן

יניב פגוט: "ברננקי לא ירה בכל התותחים וזה זרע אופטימיות בשוק"

האסטרטג הראשי של איילון: "ברננקי נשאר אופטימי ולא משאיר אפשרות לחזרה למיתון. אם יו"ר הפד היה משתמש בכל התותחים, אז יכול להיות שהשוק היה נלחץ"

26.08.2011, 18:07 | שהם לוי

ברננקי לא הפתיע היום את השווקים  כשהודיע כי הוא ממתין עם ההחלטה האם להשיק תוכנית הרחבה כמותית נוספת לפחות עד חודש ספטמבר. אמנם חלק מהפעילים בשוק הופתעו לרעה, אך מרבית המשקיעים ציפו שברננקי לא יודיע על תוכנית הרחבה כמותית נוספת. 

יניב פגוט האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר "בספקטרום של הדברים שיו"ר הפד היה יכול להגיד היום, הוא הכי קרוב מלהגיד כלום. הפד נתן ניתוח מסודר של המצב הכלכלי ואיך יצאנו מהמשבר. ברננקי הסביר איפה הבעיות, אך התנהל כמ אנליסט, אך לא היה כמנתח חירוםשתפקידו לטפל בבעיה מאוד קשה".

ברננקי לא דיבר על צעדים אופרטיביים בננקי ושלח אותנו לחודש ספטמבר, כדי שיוכל לעקוב אחרי הנתונים, אמר פגוט. "זה משאיר את השווקים שלושה שבועות בלי עזרה של הפדרל ריזרב ולהסתדר לבד עם נתוני המאקרו שיוצאים, הסביר עוד פגוט.

ביום שישי הקרוב יתפרסמו נתוני התעסוקה בארה"ב לחודש אוגוסט, לנתוני התעסוקה יש משמעות מכרעת מאחר והם מעידים על מצב של שוק העבודה האמריקאי. במידה ונתוני התעסוקה יצביעו על חולשה יגדלו הסיכויים לצעדים מצידו של הבנק המרכזי בארה"ב.

קצב הצמיחה של התמ"ג האמריקאי עודכן ברבעון השני מטה ל-1%, בהשוואה לקריאה הראשונית של נתון התמ"ג שדיברה על צמיחה של 1.3%.

פגוט גם מתייחס לנתוני הצמיחה המאכזבים שפורסמו היום בארה"ב: "אנחנו מדברים על צמיחה של 1.5% במחצית השנייה בארה"ב, זה מרחק פסע מתחתית כפולה או מיתון. ההבדל בין צמיחה של 0.5%, או צמיחה שלילית הוא לא גדול".

עוד מסביר פגוט: "צריך לכתוב את התאריך שברנקי נתון ביומן. השווקים כרגע מגיבים באופטימיות לנאום של הפד, הסיבה היא שערב השיחה של הפד היה חשש מקטסטרופה פיננסית ובעיות בבנק אוף אמריקה".

בדקות הראשונות שלאחר נאום ברננקי התגברו ירידות השערים בוול סטריט ובאירופה, אך מאוחר יותר חלה התמתנות ואף השוק עבר למגמה מעורבת.

"השוק מפרש את הדברים של בננקי באופן כזה שאין בעיה כה גדולה שמצריכה השקה של תוכנית הרחבה כמותית שלישית. מי שרוצה, יכול להיות אופטימי מהנאום של ברננקי. אם הוא לא הודיע על צעדים חריגים, אז אין קטרסטרופה גדולה בכלכלה. יכול להיות שאם ברננקי היה יורה בכל התותחים, אז השוק היה נלחץ ומפרש את המצב אחרת", מסביר עוד פגוט.

"ברננקי אומר שאין מיתון עולמי וזו ההצלחה של המדיניות שלו. ברננקי הסביר שגם הסקטור היצרני במצב טוב, בזמן שהייצוא מתאושש", מסביר עוד האסטרטג הראשי של קבוצת איילון.

אחרי הדיווחים האחרונים על האטה בקצב צמיחת הצריכה הפרטית בארה"ב לצד העלייה בשיעור החיסכון הפרטי, ברננקי דווקא שפע אופטימיות. "ברננקי מסביר שהצרכן האמריקאי חוסך הרבה יותר והמערכת הפיננסית הרבה יותר יציבה", מציין פגוט את המצב לחיוב.

בזמן שביל גרוס ומשקיעים מוערכים אחרים קוראים לתקופה חדשה בהיסטוריה של ארה"ב שבה הצמיחה תהיה אנמית ונמוכה מאוד, ברננקי דווקא דוגל בגישה שונה.

"יו"ר הפדרל ריזרב לא מקבל את הגישה שהצמיחה של ארה"ב בטווח הארוך נפגעה, אלא מעריך שאנחנו נמצאים בתהליך של התייצבות, למרות שיש בעיות. שוק הנדל"ן היה המנוע של יציאות ממיתון בפעמים הקודמות, אך עכשיו הוא מקרטע. יו"ר הפדרל ריזרב נשאר אופטימי ולא משאיר אפשרות לחזרה למיתון", מסכם פגוט.

תגיות