אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליברפול מחפשת כוכבים בהודו, אבל בעיקר מנסה למכור שם חולצות צילום: איי אף פי

ליברפול מחפשת כוכבים בהודו, אבל בעיקר מנסה למכור שם חולצות

מועדון הכדורגל האנגלי מקים בתי ספר לכדורגל ברחבי תת היבשת במטרה לחדור לשוק עם מיליארד האיש

28.08.2011, 12:52 | בלומברג

מועדון הכדורגל ליברפול מקים בתי ספר לכדורגל ברחבי הודו בעקבות כניסתה של היריבה מנצ'סטר יונייטד לתת-היבשת ובסיס אוהדי הכדורגל ההולך וגדל בה.

ליברפול, שזכתה 18 פעמים באליפות אנגליה, תפתח חמש אקדמיות לכדורגל בהודו עד 2012, ומתכננת להקים מוסדות דומים בסין, אמר סטיב מקמהון, לשעבר בליברפול וכיום מאמן ראשי בפרויקט. מנצ'סטר יונייטד, שהעניקה את הזכויות להפעלת פאבים בהשראת המועדון בהודו, מתכננת מכירת מניות של מיליארד דולר בסינגפור השנה.

"יש לנו מיליוני תומכים ברחבי העולם, אבל קשה להם מאוד להתקרב לקבוצה שלהם, אז אנחנו מביאים להם קצת מליברפול", אמר איאן ראש, הכובש המצטיין בכל הזמנים. "הודו כבר מפורסמת בגלל קריקט, אולי יום אחד היא תהיה מפורסמת בגלל כדורגל".

ייתכן שייקח זמן עד שליברפול תגיע לרמת האהדה באסיה שנהנית ממנה מנצ'סטר יונייטד, קבוצת הכדורגל בעלת השווי הגבוה בעולם, לפי מגזין "פורבס", המעריכה שיותר משני שלישים מהאוהדים שלה חיים ביבשת. הודו תארח את השחקן העולמי של השנה של פיפ"א ליונל מסי ב-2 בספטמבר, כשארגנטינה תעמוד מול ונצואלה במשחק ידידותי באצטדיון בן ה-120 אלף מושבים בכלכותה.

"זו עסקה הפונה לקהל מעמד הביניים בהודו, שגדול יותר מרוב מדינות אירופה", אמר נובי קפדיה, מומחה כדורגל הודי. "הגיבורים שלהם משחקים בקבוצות אנגליות, אז המועדונים מרוויחים מההתלהבות".

נבחרת הודו בכדורגל. בליברפול ינסו לפתח את הכוכבים הבאים , צילום: איי אף פי נבחרת הודו בכדורגל. בליברפול ינסו לפתח את הכוכבים הבאים | צילום: איי אף פי נבחרת הודו בכדורגל. בליברפול ינסו לפתח את הכוכבים הבאים , צילום: איי אף פי

ליברפול שלטה בכדורגל האירופי במשך שני עשורים, וזכתה ב-11 מתוך 18 אליפויות אנגליה וב-4 מתוך 5 גביעי אירופה שהשתתפה בהם בשנים 1972-1990, עם שחקנים כמו ראש, קני דלגליש וג'ון בארנס. לוגו הקבוצה כולל את המילים "אף פעם לא תצעדו לבד", ואוהדים שרים את השיר של ריצ'רד רוג'רס ואוסקר המרשטיין בכל משחק ביתי.

האדומים מתבססים עוד יותר באזור לאחר ששיחקו משחקי ראווה בסין ובמלזיה ביולי, שנה לאחר שסטנדרד צ'רטרד, שיותר משלושה רבעים מהרווח שלו מגיעים מאסיה, חתם על הסכם חסות עם המועדון בשווי 81.5 מיליון ליש"ט (134 מיליון דולר).

"זה לא הכסף, זה לתת משהו בחזרה למשחק", אמר מקמהון, שנמצא בשותפות עם ליברפול ועם חברת פיתוח הנדל"ן ההודית קרנוסטי מנג'מנט בהקמת בתי הספר. "הפרמייר ליג האנגלית כבר מזמן הייתה צריכה להיות פה, אנחנו סוף סוף עושים את הדרך".

עסקת החסות של מנ'צסטר יונייטד עם יצרנית החטיפים המלזית מאמיי דאבל דקר, שהשלמתה צפויה בספטמבר, תהיה האחרונה ביותר עד כה שנחתמת עם חברה אסיאתית. הספונסרים הקיימים באסיה כוללים את בהארטי איירטל ההודית, יצרנית הצמיגים הקוריאנית קומהו טייר ומותג הבירה התאילנדי סינגהה.

"זה מצוין לכדורגלנים הצעירים בהודו ולמועדונים זרים המעוניינים לפנות לאוכלוסיה הגדולה שלנו כדי למכור את המשחק ואת המוצרים הנלווים שלהם", אמר צ'וני גוסוואמי, קפטן הנבחרת הלאומית של הודו בשנים 1962-1966, בשיחת טלפון מכלכותה. "כדורגל קיים בהודו שנים רבות, אבל אין לו מספיק כסף ותשתיות כדי להיות גדול. המועדונים הזרים מבינים עכשיו את הפוטנציאל".

הקריקט ממשיך לשלוט בהודו. הפרמיירליג ההודית, ליגת הקריקט החשובה בהודו, מוערכת בכ-2 מיליארד דולר. כמעט 68 מיליון איש צפו בהודו, המדינה המארחת והאלופה של גביע העולם בקריקט ב-2011, מביסה את סרי לנקה בגמר הטורניר ב-2 באפריל, לפי אודיינס מז'רמנטס אנד אנליטיקס. לעומת זאת, הכדורגל במדינה מדורג במקום ה-158 בעולם, אחרי הרשות הפלסטינית ומדגסקר.

"זו יכולה להיות תקופה מלהיבה לכדורגל ההודי", אמר גוסוואמי. "עכשיו ההודים יכולים לחלום לעמוד בשורה אחת עם הטובים ביותר באירופה".

תגיות