אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תהל השלימה את סגירת המימון לפרויקט של 208 מיליון דולר באנגולה צילום: עמית שעל

תהל השלימה את סגירת המימון לפרויקט של 208 מיליון דולר באנגולה

עם קבלת תשלום מקדמה בשיעור של 15%, הצפויה בשבוע הקרוב, תחל תהל בביצוע הפרויקט שמטרתו הקמת תשתיות לאספקת מים וחשמל ופיתוח חקלאי

28.08.2011, 14:17 | שהם לוי
תהל, חברה בת בבעלות מלאה של קרדן אן.וי. השלימה סגירה פיננסית בהיקף 208 מיליון דולר לפרויקט קימינה באנגולה, הפרויקט הגדול בתולדותיה של תהל עד כה. החברה הובילה את הסדרת המימון לפרויקט ובסוף ינואר 2010 חתמה ממשלת אנגולה על הסכמי הלוואה עם ארבעה בנקים. ביום שישי האחרון, הודיעו הבנקים המממנים על סגירה פיננסית ועל כניסתם של הסכמי המימון לתוקף.

פרויקט קימינה הוא פרויקט לתכנון והקמה של ישוב כפרי, הכולל הקמת תשתיות לאספקת מים וחשמל ופיתוח חקלאי בהיקף כולל של כ-208 מיליון דולר. הפרויקט כולל אספקת מים וחיבור לרשת החשמל לאזור חקלאי הנמצא כ-70 ק"מ דרומית מזרחית לעיר הבירה, לואנדה.

במסגרתו תבנה תהל ישוב חקלאי שיכלול 310 יחידות משק הכוללות בית מגורים למשפחה, 30 דונם צמודים עם מערכות השקיה ופיתוח חקלאי. כמו כן תקים תהל עבור התושבים מרכז לוגיסטי שישרת את הישוב לצורך עיבוד, שימור ושיווק התוצרת. הפרויקט כולל גם שטח חקלאי משותף של כ-10,000 דונם ובנוסף הכנת שטח עבור 64 חוות נוספות בנות כ-500 דונם כל אחת.

עם קבלת תשלום מקדמה בשיעור של 15%, הצפויה בשבוע הבא, תחל תהל בביצוע הפרויקט, הצפוי להימשך כ-3 שנים, כשתהל תדריך את החקלאים במקום במשך כשנתיים נוספות. תהל לוותה בתהליך על ידי יועץ המימון דיברה.

לדברי סער ברכה, מנכ"ל קבוצת תהל: "אנו גאים על חלקנו בפרויקט חשוב זה, שהינו חלק מתוכנית אב שתהל הייתה שותפה בגיבושה עבור ממשלת אנגולה לצורך שיקום המדינה לאחר 30 שנות מלחמה שהסתיימו ב-2003. לפרויקט חשיבות מרכזית לפיתוח מקורות תעסוקה, אספקת מים לאזור והקטנת כמות המזון המיובאת כיום לאנגולה. יחד עם פעילות החברה המתרחבת באסיה, פרויקט קימינה, מהווה שלב נוסף בהפיכתה של תהל לקבוצה יזמית בתחום המים בשוק הבינלאומי".

עוד הוסיף ברכה: "ביצענו סגירת מימון מורכבת בשיעור של 100% מסכום הפרויקט בתמיכת ביטוח ממשלתי ליצוא הולנדי, איטלקי וישראלי. עם החוסר ההולך וגובר למזון ומים זורמים באפריקה, אנו רואים ביבשת זו שוק אסטרטגי ופועלים להרחיב את פעילות הקבוצה מעבר למדינות אנגולה, גאנה, בוצואנה, ניגריה ואתיופיה, בהן פעילה הקבוצה כיום".

תגיות