אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה תוקפת את מחזיקי האג"ח של אגרקסקו: מנסים להסיט את תשומת הלב ממחדליהם

המדינה תוקפת את מחזיקי האג"ח של אגרקסקו: מנסים להסיט את תשומת הלב ממחדליהם

בעקבות הדו"ח החמור שהכין עבור מחזיקי האג"ח רו"ח יהודה ברלב, הגישה המדינה את תגובתה לבית המשפט ובה היא טוענת כי כל הנתונים של אגרקסקו היו זמינים ונגישים למחזיקי האג"ח בזמן אמת

29.08.2011, 14:21 | ענת רואה

בעקבות הדו"ח החמור שהכין רו"ח יהודה ברלב בעבור מחזיקי האג"ח של אגרקסקו, בו האשים את המדינה באחריות לקריסתה של אגרקסקו, הגישה לפני זמן קצר המדינה את תגובתה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ובה נטען כי האחריות לבחינת מצבה של אגרקסקו היתה על מחזיקי האג"ח והיה להם כל המידע הדרוש לצורך כך.

בהודעת המדינה נאמר כי נאמן אגרקסקו עו"ד שלמה נס מבקש בשיתוף עם מחזיקי האג"ח להכפיש את שמה של המדינה תוך הסקת מסקנות נחפזות כנגדה. לפי הנטען, אין ממש בהצגה חלקית זו של העובדות ומדובר בניסיון להסית את תשומת הלב ממחדליהם של מחזיקי האג"ח, תוך שמחזיקי האג"ח חוברים לנאמן ומטילים אשמה במדינה ובמדינה בלבד, בלא להציג את העובדות לאשורן.

המדינה: ברלב אינו משפטן

המדינה תוקפת בתגובתה את ברלב עצמו ומציינת כי הוא אינו משפטן ואין ביכולתו המקצועית להסיק חלק מהמסקנות אותן הסיק. עוד נטען כי השופטת הטילה על שלמה נס לערוך את החקירות ולא ברור למדינה מדוע נס מצא לנכון לפרסם דו"ח חקירה שהוזמן ע"י מחזיקי האג"ח בטרם ביצוע חקירות בעצמו.

כך בישלה המדינה את דו"חות אגרקסקו המדינה מסתבכת בפרשה השמטה של הוצאות, שינוי שיטה חשבונאית בתזמון תמוה והסתרת מידע מלא מהמשקיעים. דו"ח חמור של רו"ח יהודה ברלב על חברת אגרקסקו, שהזמינו בעלי האג"ח בחברה, מאיר את הפינות החשוכות שראשיה - וכנראה גם המדינה - התאמצו כל כך להסתיר ענת רואה, 3 תגובותלכתבה המלאה

לפי עמדת המדינה, "באם אכן פעלה החברה שלא כדין, הרי שבידי מחזיקי האג"ח היו כלים, ומחוייבות כלפי עמיתיהם לפעול בעניין זה". בהודעה נכתב כי "נראה כי מחזיקי האג"ח מנסים לפצות על מחדליהם באמצעות הטלת אשמה על המדינה. יש לזכור, כי מדובר בגופים מקצועיים אשר מתמחים בבחינת אג"ח. מחזיקי האג"ח ויתרו על תשקיף ואף יותר מכך, הם ויתרו על עריכת הדו"חות הכספיים של החברה לפי תקנות ניירות ערך".

לפי הנכתב, רוב הטענות הנוגעות לדוחו"ת הכספיים הן כאלה אשר היו ידועות וגולו כבר במועד ההנפקה. יש להניח כי בבדיקת נאותות פשוטה ניתן היה לבדוק את כל מדיניות הרישום, תנאי ההון ותנאים אחרים העולים מדו"חות החברה. עוד נכתב כי לנאמן של אגרות החוב הייתה אפשרות לקבל נתונים על החברה ועל מצבה הכספי אך ככל הנראה, הדבר לא נעשה. מחזיקי האג"ח דרשו רק דו"ח שנתי מבוקר, אין כל דרישה לדו"חות רבעוניים, אין דרישה לדו"ח דירקטוריון ולדיווחים נוספים שמקובלים בחברות ציבוריות שהנפיקו אג"ח.

"אין ספק כי אם היו מחזיקי האג"ח בוחנים את הנתונים בזמן אמת ובאופן שוטף, היו מודעים הם לרוב רובם של הטענות העולות מן הדו"ח... למעשה, מחזיקי האג"ח בחרו לממן את החברה תוך ויתור על התנאים הנהוגים בכל חברה ציבורית שמגייסת כסף. נשאלת השאלה כיצד התקבלו ההחלטות בוועדות ההשקעות של מחזיקי האג"ח, שעה שאלו אמונים על כספם של אחרים ושעה שעל כתפם מוטלת חובת נאמנות כפולה ומכופלת".

"על מחזיקי האג"ח לבדוק, קודם כל בביתם, ואחר כך להטיל דופי במדינה. הפטור בחוק לניירות ערך על תקנותיו מתשקיף בהנפקה מסוג זה למחזיקי אג"ח נובע מההנחה שהמדובר בגופים מקצועיים הזקוקים לפחות הגנה ממשקיע אחר".

מחזיקי אגרות החוב מסרו בתגובה: "זו הפעם הראשונה שהאחריות לנכונות הדו"ח הכספי עוברת מהכותב לקורא. מעניין אם התיזה של המדינה מקובלת על הרשות לניירות ערך".

על תגובת המדינה חתומה עו"ד קרן יוסט, סגן בכיר וממונה לפרקליטת מחוז תל אביב אזרחי.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מחדלי מחזיקי אג"ח
מדוע הנאמן לא תובע את הדירקטורים ובעלי המשרה על הסתרת המידע מדוחות החברה, על שערוכים בעיתוי הלא נכון. היכן היו "שוטרי "החברה שהם הדירקטורים לאורך כל תקופות הדוחות, האם רק אכלו מהבורקס ואולי שדרגו את הכיבוד לפיצה.יש לבדוק את הקשר בין שלמה נס לבין מחזיקי האגח שכן דרך פעולתו מציגה את תחנוניהםלהציל את עורם , ולכן מפנה אחריות באמצעות דוח ברלב על המדינה. לבית המשפט סמכות לקחת את כתב המינוי שניתן לו בחזרה.
אגרסקו  |  29.08.11
5.
המדינה צודקת-להגביל את חופש הפעולה של מנהלי הקרנות
קרנות הפנסיה, היו צריכות לבדוק את התנהלות אגרקסקו מלפני שרכשו אג"ח. אגרקסקו הנפיקה אג"ח מפני שהייתה צריכה כסף, כל נכסיה היו משועבדים ולא היה לה סיכוי לקבל הלוואות בערבות מדינה. אם הרוכשים היו בודקים, היו מוצאים שהמדינה החזיקה במועד ההנפקה 50% מהבעלות על החברה אבל רק 7% מניות שליטה. המדינה לא יכלה להתערב בנעשה באגרקסקו. היא ניסתה, במשך שנים, להביא להפרטתה ולא הצליחה מפני שהיתה במיעוט. המדינה הזרימה 55 מיליון שקל לפני כחצי שנה על מנת להבטיח הון עצמי מינימלי שימנע את הצורך בפרעוןן מיידי של האג"ח ( על הדרך אנסו את אגרקסקו לשנות את התקנון ומבנה הבעלות). המדינה עצמה לא ידעה על ה"תרגילים" שבוצעו במאזנים. היא לא אשמה. אשמים מנהלי החברה הדירקטורים שלה ורואה החשבון. מחזיקי האג"ח, גם הם אשמים שנהגו בחוסר אחריות כלפי האמיתים וקנו את האג"ח של אגרקסקו.
יצואן , דרום  |  29.08.11
לכל התגובות