אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: המדען הראשי יזרים 70 מיליון שקל לפיתוח רשת חשמל חכמה צילום: גיא אסיאג

פרסום ראשון: המדען הראשי יזרים 70 מיליון שקל לפיתוח רשת חשמל חכמה

שורת חברות ובהן מוטורולה סולושנס, ביחד עם מדענים ממוסדות אקדמיים שונים, פועלים לפתח רשת שתאפשר לנהל את צריכת החשמל בזמן אמת

30.08.2011, 12:21 | אסף גלעד
המדען הראשי, אבי חסון, מתכוון להזרים 70 מיליון שקל לפיתוח רשת חשמל חכמה במסגרת מאגד מיוחד שהוקם לצורך כך. בשנה האחרונה הצטרפו למאגד שבע חברות הפועלות בישראל, בהן מוטורולה סולושנס, ECI, סיבה, ווינטוורקס, יתרן תקשורת, פאוורקום ויישומי בקרה. בנוסף לוקחים במיזם חלק מדענים מהאוניברסיטה העברית, בן-גוריון, המכון הטכנולוגי חולון והמרכז האקדמי אריאל.

ההשקעה תיעשה ברובה במסגרת תכנית מגנ"ט של המדען הראשי, ותחולק על פני שלוש שנים. תכנית מגנ"ט נועדה לעודד את המחקר והפיתוח בתחומי ידע כגון תקשורת אופטית או אנרגיה סולארית.

פעילות מאגד רשת החשמל החכמה, המכונה גם Israel Smart Grid, החלה כבר לפני שנה ביוזמת מוטורולה סולושנס. בשנה שעברה אף זכו מוטורולה וחברת החשמל במימון של 4 מיליון יורו מהאיחוד האירופי לפיתוח ולהטמעה של מערכת אוטומטית לניהול ושליטה בייצור וצריכת חשמל.

המאגד נועד לפתח רשת חשמל חדשנית, אשר בניגוד לרשת החשמל הוותיקה, כוללת יכולות ניהול מתקדמות והעברת תקשורת דו כיוונית לכל חלקי הרשת. בדומה לרשת האינטרנט, רשת חשמל חכמה יודעת להעביר נתונים באופן דו-כיווני, ומסוגלת לנהל את צריכת החשמל בזמן אמת.

"הרשת החכמה תסייע גם לחברת החשמל וגם לצרכן"

 

פעילות המו"פ בתחום כוללת פיתוח רכיבי חומרה ותוכנה לניהול תקשורת הנתונים על גבי רשת החשמל, המתבססים על פרוטוקולי התקשורת TDM ו-MESH, פיתוח טכנולוגיות לניהול ואיזון עומסים ברשת החשמל, פיתוח אלגוריתמים לחיזוי הצריכה ובניית פרופילי משתמש ותכנון ארכיטקטורת הרשת. בשנה האחרונה רוכזו שתי פעילויות מחקר מרכזיות במאגד: שליטה ובקרה בתחום רשת החשמל, שניהלה מוטורולה סולושנס, ופיתוח לרשת חשמל ייעודית לחברת החשמל שהובילה יתרן.

"מחקרים של מקינזי חוזים כי עד שנת 2014 יגיע שוק רשתות החשמל החכמות (Smart Grid) ל-31 מיליארד דולר", אומר ל"כלכליסט" בוריס קנצפולסקי, מנהל פיתוח עסקי ומו"פ טכנולוגי במוטורולה סולושנס ישראל. "מצד שני, הנזק הכלכלי לרשתות חשמל בארה"ב לבדה מהפסקות חשמל הוא 150 מיליארד דולר בשנה".

"רשת חשמל חכמה יכולה לסייע לנהל את הצריכה - הן מצד חברת החשמל עצמה שתדע לאן לנתב את העומסים, והן מצד הלקוח שיוכל לפקח על הצריכה של המכשירים השונים בבית בזמן אמת. מחקרים מראים כי חשיפת הצרכן לנתוני הצריכה שלו בזמן אמת יכולים להוריד עד 20% בצריכת החשמל שלו", הוסיף קנצפולסקי.

לכתבה באנגלית לחץ כאן

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
העיקרון בחיסכון הוא פשוט ומשמעותי
יש זמנים בהם החשמל הוא יקר (בשעות השיא) ויש זמנים בהם הוא זול... ובעצם יש עודף יצוראדיר... רשת חשמל חכם יכולה לחסוך מיליונים גם לחברות השחמל (יצור פחות ולא מבוזבז וגם לצרכן (שימוש בחשמל הזול ביותר). וחשוב אפילו יותר הקטנת הצריכה העודפת בשעות השיא יכולה לחסוך הקמת תחנות כוח חדשות! שזה חיסכון במליארדים בהקמה, בזיהום ובמחלות הנובעות מזיהום
זיו  |  30.08.11
5.
תגובה ל3
אם תוכל לעקוב אחרי צריכת החשמל שלך תדע להוזיל את העלויות שלך על האנרגיה,בכסף העודף שיישאר תוכל לעזור לילדים שלך לממן לימודים טובים ובריאות טובה יותר. במקום כל פעם לחפש למה נותנים במקום אחד ולא במקום אחר - תראו לאן זה יכול להוביל - תחום פעולה חדש ידרוש עובדים נוספים האבטלה תרד ההכנסה תעלה המדינה והאזרחים יגדילו את ההכנסות ולתווך הארוך הכל משתלם. בהצלחה מוטורולה!!
אחד שמקורב למקורב  |  30.08.11
לכל התגובות