אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באיזו עיר בעולם הכי טוב לגור? צילום: www.photoeverywhere.co.uk index

באיזו עיר בעולם הכי טוב לגור?

ה"אקונומיסט" דירג 140 ערים לפי יציבות, טיפול רפואי, תרבות וסביבה, חינוך ותשתיות. איזו עיר איבדה את מקומה בראש הרשימה ואיזו עיר הידרדרה קשות בדירוג בגלל הפגנות אלימות?

31.08.2011, 23:10 | סוכנויות הידיעות

מהפך ברשימת הערים הטובות ביותר למגורים של העיתון "אקונומיסט". לאחר קרוב לעשור שבו דורגה ונקובר באופן רשמי כמקום הטוב ביותר לחיות בו, העיר הקנדית נפלה למקום השלישי בסקר האחרון שפורסם החודש, כשמלבורן עולה למקום הראשון, ואחריה וינה.

ואלה הן 10 הערים המובילות:

1. מלבורן, אוסטרליה - 97.5

2. וינה, אוסטריה - 97.4

3. ונקובר, קנדה - 97.3

4. טורונטו, קנדה - 97.2

5. קלגרי, קנדה - 96.6

6. סידני, אוסטרליה - 96.1

7. הלסינקי, פינלנד - 96

8. פרת', אוסטרליה - 95.9

9. אדלייד,אוסטרליה - 95.9

10. אוקלנד, ניו זילנד - 95.7  

 

הרשימה מעניקה ל-140 ערים ניקוד הנע בין 100-0 על 30 גורמים בחמישה תחומים: יציבות, טיפול רפואי, תרבות וסביבה, חינוך ותשתיות. הנקודות מחושבות יחד כדי ליצור ניקוד אחד כללי.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: הערים הטובות למגורים (10 תמונות)

במקרים של הערים הבכירות, מדובר כמובן בניקוד גבוה ביותר, בעוד שהפערים ביניהן קטנים: ונקובר שיכולה להאשים בנפילתה את הצפיפות ההולכת וגוברת בעיר זכתה לניקוד הנמוך ב-0.2 נקודות ממלבורן. ועדיין, בהתחשב בכך שהניקוד חושב לפני המהומות שפרצו בעיר ביוני, הציון הסופי צפוי לרדת בדירוגים הבאים.

ההפגנות האלימות האחרונות ביוון, גרמו לכך שאתונה אינה בין 63 הערים המובילות יותר, שנחשבות כמציעות את איכות החיים הגבוהה ביותר.

הערים בעלות הדירוג הגבוה ביותר לרוב חולקות כמה תכונות משותפות. בדרך כלל מדובר בערים בגודל בינוני במדינות עשירות עם צפיפות אוכלוסין נמוכה יחסית, שמאפשרת שורה של פעילויות פנאי מבלי להוביל לרמות פשיעה גבוהות או תשתיות עמוסות.

שבע מתוך עשר הערים הראשונות הן מאוסטרליה וקנדה, שבהן צפיפות האוכלוסין עומדת על 2.88 ו-3.40 תושבים לקמ"ר בהתאמה. בפינלנד וניו זילנד, שגם להן יש נציגות בעשירייה הראשונה, צפיפות האוכלוסין היא 16 תושבים לקמ"ר.

דאקה והארארה בתחתית הרשימה

בקצה השני של הרשימה, מדורגות דאקה, בירת בנגלדש והארארה, בירת זימבבואה במקומות 139 ו-140. הן זכו לניקוד נמוך במיוחד בתחומי התשתיות והטיפול הרפואי.

לאורך הרשימה, ניתן למצוא את לונדון וניו יורק במקומות ה-53 וה-56 בהתאמה (כפי שהיו לפני שישה חודשים), הציון שלהן הושפע מאיומי הטרור ושיעורי הפשיעה. בדומה לוונקובר, הדירוג הבא של לונדון ככל הנראה יושפע מהמהומות האלימות שהתרחשו החודש.

תגיות

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
תגובה ל-55
הנה כמה מדינות עם פחות או יותר אותו גודל אוכלוסיה כמו ישראל: - בלגיה - אוסטריה - שווייץ - דנמרק - שבדיה - פינלנד - נורבגיה כולן יותר עשירות, יותר נקיות, יותר מסודרות, יותר בטוחות מאשר ישראל. יש גם הרבה מדינות פחות טובות מישראל, אבל בסופו של דבר ישראל זה לא מציאה גדולה....
03.09.11
56.
הנתונים עלפיהם נבנתה הטבלה אינם חכמים.ועל כן מעוותים מציאות
הנתונים היו צריכים לשקלל-.מזג אוויר נוח.היחס בין השכר הממוצע ליכולת הקניה.וכמות הכסף הפנוי והחיסכון לעשירון האמצעי.רמת החינוך.שירותי הבריאות .ביטחון אישי.תרבות ופנאי.בילויים וספורט עממי .נגישות תחבורתית.ומדד האושר הפנימי באותו איזור.כולל בחינת הגירה שלילית וחיובית. הרי ברור שאם היה נכנס פקטור מזג האוויר קנדה ופינלנד היו עוברות לתחתית הרשימה
פ  |  02.09.11
לכל התגובות