אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המתמחים: "המדינה לא תצליח בניסיונה למנוע מאיתנו את הזכות הבסיסית להתפטר" צילום: נועם מושקוביץ

המתמחים: "המדינה לא תצליח בניסיונה למנוע מאיתנו את הזכות הבסיסית להתפטר"

הדברים נאמרו במסגרת הדיון בבית הדין הארצי לעבודה בבקשת המדינה להוציא צווי מניעה נגד התפטרות המתמחים; לדברי המתמחים, מדובר בנדבך נוסף במערכת של הפחדות ואיומים המופנים כלפיהם

01.09.2011, 23:03 | מארק שון

בית הדין הארצי לעבודה מקיים הלילה (ה') דיון בשאלה האם להוציא צווי מניעה נגד התפטרות הרופאים המתמחים, זאת לקראת ההתפטרות שאמורה להיכנס לתוקף ביום ראשון הקרוב. הבקשה למתן צווי מניעה הוגשה הבוקר על ידי המדינה ונשיאת בית הדין, נילי ארד, קבעה דיון דחוף. ההחלטה צפויה להתקבל הלילה.

הוויכוח העקרוני בין המדינה למתמחים הוא האם מדובר בצעד קולקטיבי וארגוני, כפי שטוענת המדינה, ואז הוא למעשה  אינו חוקי כיוון שהסתדרות הרופאים חתמה על הסכם קיבוצי; או שמדובר בצעד אישי לגיטימי לכל מתמחה.

"מדובר בניסיון שלא יצלח למנוע מעובדים, רבים ככל שיהיו, את הזכות הבסיסית ביותר ביחסי העבודה - זכותם לקבוע כי בתנאי עבודה כאלו או אחרים, הם אינם מעוניינים להמשיך לעבוד", טענו המתמחים בתגובה שהגישו לפני הדיון, "כל אחד ואחת המהרופאים הצעירים המתפטרים גילה אחריות מלאה בכל תהליך ההתפטרות, החל מהעלאת דרישותיו וטענותיו כנגד מצב הרפואה הציבורית בישראל ועד למתן 30 ימי הודעה מוקדמת".

הסתדרות הרופאים יוצגה בדיון על ידי עו"ד אורנה לין. עורכת הדין טל קרת המייצגת את המתמחים תקפה את השתהות המדינה בהגשת הבקשה וטענה עוד, כי "רק כשהמדינה הבינה כי על אף האיומים שהופנו כלפי המתפטרים והחתימה על ההסכם הקיבוצי, ועל אף מכתבי הפחדות שונים שההתפטרות אינה חוקית, עדיין נותרו המתפטרים חזקים ברצונם. רק אז 'נזכרה' המדינה שיש להתייחס להתפטרות כאמיתית ורצינית ולנסות להיערך לתוצאותיה".

המתמחים טענו במהלך הדיון, כי הבקשה לצו מניעה הוא רק נדבך נוסף במערכת שלמה של הפחדות ואיומים שסופגים המתפטרים במהלך השבועות האחרונות ובפרט במהלך הימים האחרונים, בניסיון לגרום להם לסגת מהחלטתם האישית להתפטר.

הדיון החל מוקדם יותר עם טענות המדינה כי מדובר למעשה ב"שביתה בתחפושת" וההתפטרות היא המונית ומאורגנת. אחד מהצדדים לבקשה היא עמותת מרש"ם שמאגדת את המתמחים, והמדינה טענה בדיון כי יצוג זה חושף את העובדה שהמחאה מאורגנת.

אך ה"חשיפה", כפי שכינו אותה נציגי המדינה, למעשה מופיעה בטענות שהעלו המתמחים עצמם. "בניגוד גמור לטענת המדינה, מאף אחד מהמתפטרים לא ניטלה מעולם הזכות להחליט האם להגיש מכתב התפטרות", טענו המתמחים, "כל רופא צעיר אשר ביקש שלא להגיש את מכתב ההתפטרות פנה לעו"ד קרת ומכתבו אכן לא הוגש".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
בעיה לאומית ולא בעיה אישית וחכם מי שישכיל להבין זאת בהקדם
מערכת הבריאות הפכה למערכת בלתי נסבלת הן עבור עובדיה והן עבור מטופליה. הבעיה של המתמחה השחוק שמתקשה לעמוד על רגליו לאחר 27 עד 30 שעות ללא שינה ולהעניק רפואה טובה היא בעייתו של אותו חולה שממתין שש שעות במיון בגלל המחסור הקשה בכוח אדם ואינו זוכה לרפואה לה ייחל. העובדה שאותו מתמחה אינו רואה אופק במערכת הציבורית היא כיוון שגם לו ירצה להשאר בה אין די תקנים עבור מומחים במערכת הציבורית ואין אפשרות להשתכר בכבוד במערכת זו. אותו מתמחה אף לא ימליץ לילדיו ללכת בדרכו וכך עתודת הרופאים בישראל תלך ותדלל. האם כעת זוהי עדיין בעייתם האישית של מגזר הרופאים? בעתיד הקרוב החברה הישראלית תצטרך לשלם את הדין על כך שהזניחה בעיה לאומית זו 
מתמחה , תל אביב  |  02.09.11
14.
וכל מי שלוחץ (-) בתגובה הראשונה זה מתמחים צפונבונים שבמשמרת מציצים לאייפון לגלוש ברשת
עובדים קשה, קשה.כל כך קשה שכל היום רואים אותם במסיבות בכל תל אביב מסתובבים עם רכבי פאר אייפונים וכל חצי שנה חופשה בחו"ל. מה זה מסכנים, רחמנות צריך לסדר להם דירה ברוטשילד רגע לפני שהם עושים רפואה פרטית וכותבים חוות דעת רפואיות ונהיים עוד יותר עשירים.
מוצצי כסף  |  02.09.11
13.
המאבק שלהם צודק אבל.......
הרופאים מוגנים מרשלנות רפואית ואילו עובדי הנמל אינם מוגנים מרשלנות שיכולה לעלות להם בחייהם שלהם.... מדוע לא תפרסמו את כמות הפציעות שלהם בעבודה ..את הקושי הפיזי הרב ...אי אפשר לקנא בשכר מבלי לקבל את כל השאר...ממתי לקחת דופק לחולה קשה יותר מלהרים אלף טון ברזל מבטן האוניה
יאיר , אשדוד  |  02.09.11
לכל התגובות