אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצרנית הגיטרות גיבסון חשודה בהברחת עצים נדירים

יצרנית הגיטרות גיבסון חשודה בהברחת עצים נדירים

הרשויות בארה"ב פשטו על מפעלי החברה בעקבות חשדות ליבוא לא חוקי של עצים מהודו, ששימשו לבניית גיטרות

04.09.2011, 17:53 | סוכנויות הידיעות
גיבסון האמריקאית מייצרת גיטרות כבר למעלה ממאה שנה, אבל לראשונה החברה עומדת בפני איום מסוג חדש – לא מצד המתחרות אלא מכיוון הממשל. הרקע לפרשה הוא זני העץ הנדירים המשמשים לבנייתן של הגיטרות.

מנכ"ל גיבסון, הנרי ג'סקוביץ, קיבל הוראה "לשנות את המנגינה" לאחר שבסוף אוגוסט פשטו סוכנים פדראליים חמושים על מפעלי החברה בטנסי בפעם השנייה מזה שנתיים בשל חשדות ליבוא לא חוקי מהודו של חומרי גלם מזני עצים נדירים ומוגנים: הובנה ורוזווד.

על פי תצהיר של רשות הדגה והטבע של ממשלת ארה"ב, הדביקה חברת גיבסון תוויות כוזבות על ארגזי המטען כדי להשוות למשלוח חזות תמימה ובאופן מעורר חשד אף השמיטה את שם הנמען, גיבסון, מהתוויות. בשלב זה, טרם הוגש כתב אישום נגד החברה.

השימוש בעץ הטרופי לייצור צוואר הגיטרה מעניק עמידות יתרה ומראה ייחודי לכלי, ובשל כך זני עצים אלו מבוקשים למטרה זו, אך שימוש בשני עצים נדירים מהווה הפרה של החוק.

גיטרה של גיבסון. השימוש בעצים הנדירים מהווה עבירה על החוק גיטרה של גיבסון. השימוש בעצים הנדירים מהווה עבירה על החוק גיטרה של גיבסון. השימוש בעצים הנדירים מהווה עבירה על החוק

"אנחנו לא עוסקים בהברחות", אמר ג'סקוביץ, "אנו רוכשים חומרי גלם ללוחות מיתרים מהודו מזה 17 שנה". ג'סקוביץ אמר שלוחות המיתרים שיוצרו עבור החברה בהודו הוחרמו על-ידי הרשויות הפדראליות בשל היותם חמר גלם לא חוקי.

רשות הדגה והטבע של ממשלת ארה"ב פרסמו הצהרה שבין השאר הבהירה כי "אנו מכוונים את מאמצינו נגד חברות ואנשים המסירים זנים מוגנים ממקום גידולם הטבעי והסוחרים בהם לשם הפקת רווח".

לחברת גיבסון נדרש שבוע שלם לחזור לפעילות תקינה, אך הנזק כבר נעשה – סגירתו של המפעל למשך יום אחד בלבד עלתה לחברה למעלה ממיליון דולר.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אני לא מבין רק דבר אחד פשוט -
רוצים לייצר גיטרות מעצים כאלו ? יפה לכם, וכל הכבוד. הקימו חוות גידול לעצים אלו - ודאגו לשמר את החוות. כמו שעושים עם עצים לייצור נייר - בונים יער של כמה מאות אלפי עצים, ונותנים לו לגדול במשך 10-20 שנים. אחרי שהיער גדל - מתחילים לכרות עצים, ועל כל עץ שנכרת מייד נוטעים עץ חדש, כך שעד שגומרים לכרות את העצים שניטעו בסבב הקודם - יש עצים חדשים בשלים לכריתה.
05.09.11
לכל התגובות