אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות הירידות, המוסדיים נשארים אופטימיים: "המגמה תתהפך"

למרות הירידות, המוסדיים נשארים אופטימיים: "המגמה תתהפך"

אחרי הירידות החדות אתמול, בעיקר בשל הירידות בוול סטריט, מנהלי ההשקעות הגדולים ממליצים לא להתרגש. "צפוי תיקון אגרסיבי כלפי מעלה" אומר מאיר מזוז מאקסלנס וקובי פלר מכלל פיננסים מעריך כי תוכנית תמריצים חדשה בארה"ב תשפיע על אחד העם

05.09.2011, 07:20 | אסף גילעם, שניר הנדלר ורחלי בינדמן

הבורסה בתל אביב פתחה את שבוע המסחר בירידות שערים חדות: מדד ת"א־25 נפל אתמול ב־4.4% ומדד ת"א־100 איבד 4.05%. את הירידות הוביל מגזר הבנקים שירד ב־4.6%, אבל מנהלי הגופים המוסדיים בישראל לא מתרגשים מהטלטלה. רפי ניב, מנכ"ל קרנות הנאמנות של מיטב, הסביר כי "כאשר בנקים בארצות הברית נסחרים במכפיל 0.3 על ההון שלהם ובישראל הם נסחרים במכפיל 0.8, נוצר פער ארביטראז''". את העליות שנרשמו בשוק הסולידי הסביר ניב בעובדה כי "ישנה ציפייה להורדה קרובה של הריבית בישראל ב־0.5%".

גילעד אלטשולר, מנכ"ל משותף בבית ההשקעות אלטשולר שחם, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "הבורסה המקומית בסך הכל מגיבה ליומיים של ירידות בארצות הברית ובאירופה על רקע פרסום של נתון תעסוקה קטסטרופלי". אלטשולר התכוון בדבריו לשיעור האבטלה בארה"ב שנותר בחודש אוגוסט על כנו, 9.1%. זאת, בשעה שהאנליסטים ציפו לתוספת של לפחות 70 אלף משרות.

אלטשולר: "מחזורי המסחר בתל אביב נמוכים מאוד כי המשקיעים הזרים נעלמו וגם המוסדיים המקומיים כבר פחות מתעניינים בשוק הישראלי. לכן התנודות הן חדות - פעם כלפי מטה ופעם כלפי מעלה".

"התנועות אתמול הושפעו משחקני מעו"ף שניצלו את מחזורי המסחר הנמוכים", כך סבור מנהל ההשקעות הראשי של כלל פיננסים, קובי פלר. לדבריו, "המשקיעים בתל אביב נמצאים בעמדת המתנה לקראת פרסום נתוני מאקרו על חודש אוגוסט שיהיו כנראה מאכזבים. העיניים נשואות אל נגיד הבנק הפדרלי המרכזי בן ברננקי, שעשוי להחליט על תוכנית תמריצים נוספת, ולכך יש להוסיף את ההכרזה הצפויה על מדינה פלסטינית החודש".

למרות הכל, פלר מעריך כי לקראת סוף ספטמבר תשתנה המגמה. "ניתן לראות את האור בקצה המנהרה", סבור פלר. "יש הרבה כוחות שמנסים לתמוך בצמיחה: בין אם אלה הבנק הפדרלי המרכזי של ארה"ב או הנשיא ברק אובמה ובין אם זה האיחוד האירופי. לכן, למשקיע שעוד לא מכר אנו מציעים להמתין להתפתחויות".

דווקא בתעשיית קרנות הנאמנות נרשמה רגיעה יחסית. על פי הערכות, היקף הפדיונות הסתכם אתמול ב־150–200 מיליון שקל בלבד. עם זאת, בשבוע שעבר קצב הפדיונות כבר הצטמצם לפחות מ־100 מיליון שקל ביום. מאיר מזוז, מנכ"ל קרנות הנאמנות של אקסלנס, אישר כי "הפדיונות בקרנות נמוכים והיה יום מתון בסך הכל". גם מזוז אופטימי: "הממשל והבנק הפדרלי המרכזי יתחילו בצעדי עידוד, ולכן אני מעריך כי צפוי תיקון אגרסיבי כלפי מעלה — במניות ובשוק הקונצרני".

תגיות