אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": התושבים מתנגדים אבל עמידר ממשיכה לשווק ביפו

בלעדי ל"כלכליסט": התושבים מתנגדים אבל עמידר ממשיכה לשווק ביפו

עמידר תערוך מחר סיור קבלנים ביפו ובו תשווק להם בניין נטוש של רשות הפיתוח. סיור דומה שנערך לפני שנה נגמר במאבק אלים מצד ערבים־ישראלים, תושבי המקום, המוחים נגד הפקעת הנכסים מהוריהם. ערן כהן, סמנכ"ל עמידר: "תושבי יפו נמצאים בעדיפות עליונה לרכישת הנכסים"

06.09.2011, 08:49 | שירלי ששון-עזר

מתיחות דרוכה ביפו לקראת סיור קבלנים שתערוך מחר עמידר בעיר. החברה מוציאה נכס נוסף של נכסי רשות לפיתוח ביפו וסיור נוסף מתוכנן בסוף החודש. סיור דומה שערכה החברה לפני שנה הסתיים בעימות אלים עם ערבים־ישראלים תושבי המקום, המוחים על שיווקם של נכסים שהיו בעבר נחלתם של הוריהם. מאידך, במשרד השיכון רואים בשיווק הנכסים הנמצאים בבעלותם כפתרון למצוקת הדיור.

הנכס שיוצע מחר לקבלנים ממוקם על מגרש בשטח דונם ברחוב יהודה הימית 29–31. מדובר בבניין נטוש ששימש בעבר את מינהל הרכב של משרד האוצר. על פי התוכנית ניתן לבנות בשטח 33 יחידות דיור בשטח 50–55 מ"ר האחת ועוד כ־280 מ"ר מסחרי. מחיר המינימום שמוצע בנכס הזה עומד על 22 מיליון שקל, המשקף מחיר של 11 אלף שקל לכל מ"ר.

תושבים ביפו: "להקפיא את המכרז"

כאמור, לא בטוח ששיווק הנכסים יתקבל בברכה בקרב תושבי יפו. במאהל המחאה בגן השניים בעיר, מרחק כמה רחובות בלבד מהנכס שישווק, רואים במכרז את המשך מדיניות הממשלה להפרטת נכסים ששייכים לציבור. "הממשלה מדברת על הגדלת היצע הדיור, אבל צריך לשאול עבור מי היא מגדילה את ההיצע", אומרת הנא עמורי, חברת המאהל ביפו. "כל עתודות הקרקע שנמצאות ביפו צריכות לשמש או לדיור ציבורי או לדיור בר־השגה. הם משתמשים בנכס של המדינה, של האזרחים, ובמקום שזה יחזור לציבור מוכרים את זה ליזמים פרטיים. לקבלנים הכי משתלם למכור את זה כדירות יוקרה, ותושבי יפו, גם יהודים וגם ערבים, לא יוכלו לקנות שם". לדברי עמורי, היום תתקיים ישיבה במאהל במטרה להעלות רעיונות לביטול המכרז. "משרד השיכון צריך להקפיא את המכרז הזה כי זו חוצפה", היא מסכמת.

"לתושבי יפו מוצעות הנחות של 40%"

ערן כהן ערן כהן ערן כהן

ערן כהן, סמנכ"ל חברת עמידר, מסביר כי יש לעשות הפרדה בין פעילות החברה בניהול נכסי רשות הפיתוח לבין פעילותה כחברה משכנת. "זה נכס של מינהל מקרקעי ישראל. ההחלטה מה לעשות איתו היא לא של עמידר", הוא אומר ומוסיף: "הלוואי שהממשלה היתה מחליטה על הסבת הנכסים הללו לטובת הדיור הציבורי. השיטה היא הוצאת הנכסים למכרזים, ומי שזוכה בהם יכול לעשות מה שהתב"ע מאפשרת לו".

כהן מודע לסערת הרוחות שיצר סיור הקבלנים האחרון, שהתקיים בשנה שעברה ובו שווקו נכסי רשות הפיתוח. נכסי הרשות הם ברובם נכסי נפקדים שהיו בבעלות תושבי יפו הערבים, שברחו ממנה במלחמת השחרור. נכסים אלה עברו לבעלות מינהל מקרקעי ישראל, ובשל כך שיווק הקרקעות והנכסים של הרשות בדרך כלל מעלה מתחים רבים בעיר. בסיור הקבלנים התפתח מאבק אלים עם מפגינים תושבי העיר, שניסו לטרפד את יציאת המכרזים לפועל. החברה אף נאלצה להזעיק את עזרת המשטרה כדי לעצור את ההפגנות. באותו סיור שווקו שישה נכסים שעברו לידי יזמים פרטיים. לרשות הפיתוח יש עוד 7,500 נכסים המטופלים על ידי עמידר, מרביתם בלוד, רמלה, ירושלים, יפו וחיפה.

כהן מקווה שהסיור לא ימשוך אש מהסוג הזה גם הפעם. "אני מזכיר שאנחנו מאפשרים לתושבים שגרים בנכסי פיתוח לרכוש אותם בהנחה של 40% על הנכס ועוד 40% הנחה על הקרקע. משום מה רוב התושבים לא רוכשים. כשאנחנו רואים את ההפגנות האלה ביפו אני לפעמים לא מבין את זה, כי הם נמצאים בעדיפות ראשונה במכרז".

ספק אם תשובותיו של כהן יספקו את 200 המשפחות שממתינות לדיור ציבורי ברחבי תל אביב־יפו. "אנחנו ממשיכים לנהל את הדיור הציבורי ביפו באופן שוטף. בהנחה שהממשלה תחליט שקרקעות יופשרו לטובת דיור ציבורי או דיור להשכרה ארוכת טווח, אנחנו מקווים שחלקן יהיו גם ביפו ושעמידר תנהל אותן. זה ייתן גם פתרון לאוכלוסיות מוחלשות וגם לסטודנטים ולזוגות צעירים".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
יפת 190 יפו היה הבית שלי בעבר, עמידר מה קורה שם איך הפך המקום למחששה וחנויות ?
בדירה ברחוב יפת 1909 גרתי מאסז שאניע מכיר את עצמי היום אני בן 66 לפני 20 שנה החלטנו לעזוב נאת הארץ מסיבות רפואיות משפחתיות פניניו לעמידר כי הדירה הייתה כמה שאני זוכר בדמי מפתח דרך עמידר או משהו דומה הסברתנו שאנו יוזביפ את הארץ ומבקשים דירה תמורת דירה משהו בין 2 ל 3 חדרים לעתיד כי =היקרה שהחזרנו הייתה בת 6 חדרים חצר ענקית בית גדול במיוחד ומרווח נאמר לנו שיכולים רק לפצות כספית כי הבית יהרס למחרת העזיבה גם כך לא גרים, הסכמנו בתנאי שהבית ייהרס אחרת ימשיך להתגורר בו בן משפחה הבטיחו לנו מילה זאת מילה ואכן למחרת הקומות העליונות נהרסו לתוך הקומה התחתונה והשאירו את הכל כך בדיעבד התסברר שמישהו מתשובי יפי ממש' ערבית קלט שהמקום מוזנח לאט לאט הוא בנה אבן ועוד אבן עד שהפכו את המקום למסעדה והיום מין בית קפה והמוון נרגילות במקביל התלבשו על החניות במתחם והיום יש יש שם חנות קרמיקה טופז ולפני חודש פתחו מכולתת מקום לדעתי זו פליש/ה ועמידר לא עושה כלום בנידון יכול להיות ששימנו מישהו מפקידי עמידר להעלים עין אני קורא לעמידר לבדוק את פנייתי ואחר כך ערביי יפ עוד מתלוננים על קיפוח צריך להרוס הכל ולייהד את יפו מחדש אחרת נאבד אותה לגמרי כבר היום בשאבב הערבי שולט ביפו שנראית כמו עזה לאחרונה איפה חולדאי בענין האם הוא לא רטש העיר של יפו איפה הפיקוח העירוהי שפוחד להגיע למבואות יפת
שלום כיום תושב ניו יורק 20 שנים , ארצות הברית  |  08.09.11
9.
מחיר מטורף לחלוטין
במחיר קרקע כזה, יבנו דירות יוקרה ולא דירות קטנות וגם אם יבנו דירות קטנות, עם עלות קרקע של 600,000 ש"ח לדירה -מינימום דירות קטנות מאד יעלו 1.4 מיליון אין סיבה למחיר מינימוום כה גבוה, חוץ מלהמשיך להעשיר את קופת המדינה סביר שיבנו דירות בוטיק גדולות , 7-8 דירות, במחיר ממוצע של 7 מליון ש"ח לדירה ממש בר השגה
א  |  07.09.11
7.
יהודים וערבים הם הקורבנות של השיטה, שיטת הפרד ומשול
שיטת העבודה של הון שלטון ממשיכה במלוא המרץ ובתגובות אני מקווה שיעלו גם את התגובה שלי בכלכליסט. להבין שהאנטרסים הם רק לבעלי ההון ולא לתושבים ביפו, הפינויים ממשיכים ההפרטות ממשיכות,פתרונות והצעות למכביר החלטות וביצוע איין. השלטון הזה צריך לעבור לביצוע, שבענו מפטפטת. www.ohalim.coo.co.il המאהל הנודד
אדרעי מרסלה , אשדוד  |  06.09.11
לכל התגובות