אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה מאמני נבחרת מרוויחים כל כך הרבה? צילום: איי פי

למה מאמני נבחרת מרוויחים כל כך הרבה?

אם פפ גווארדיולה וז'וזה מוריניו היו מקבלים את היחס משחק/משכורת של פאביו קאפלו או לואיס פרננדז, הם היו מרוויחים פי 4 או 5 יותר ממה שהם מרוויחים היום

06.09.2011, 16:42 | אוריאל דסקל

תחשבו על מאמן שמרוויח 710 אלף יורו למשחק בעונה עמוסה ומיליון יורו למשחק בעונה לא עמוסה. המאמן הזה מנהל, בסך הכל, כ-32 אימונים בעונה. נשמע דימיוני? ובכן, יש דבר כזה. קוראים לו פאביו קאפלו. הוא מאמן נבחרת אנגליה והוא זוכה למשכורת של כ-8.5 מיליון יורו בעונה.

בהשוואה לקאפלו, פפ גווארדיולה וז'וזה מוריניו מרוויחים בין 175 אלף יורו ל-225 אלף יורו למשחק. הם מנהלים בסביבות ה-32 אימונים בחודש. אם הם היו מקבלים את היחס משחק/משכורת של קאפלו הם היו חוגגים עם משכורת של 62 מיליון יורו בשנה. הם כנראה צריכים לפטר את הסוכן שלהם.

השכר של קאפלו הוא דוגמה לחוסר פרופורציה משווע בין עבודה לשכר של מאמן נבחרת. ואולם, גם מאמנים בינלאומיים אחרים שמקבלים רק 2.5 מיליון יורו (יואכים יוגי לב, גרמניה) ו-1.5 מיליון יורו בעונה (ויסנטה דל בוסקה, ספרד) זוכים למשכורת גבוהה בהרבה ממה שהם אמורים לקבל. הם מקבלים יותר פר משחק מאשר מאמנים כגון ארסן ונגר, אלכס פרגוסון ואנדרה וילאש בואש.

גם לואיס פרננדז "שלנו" מקבל הרבה יותר ממה שהוא אמור לקבל ביחס לעבודה שלו. 7.5 מיליון שקל ברוטו לקמפיין זה בסביבות החצי מיליון שקל למשחק. אין אדם בעולם שמרוויח כל כך הרבה עבור שעה וחצי עבודה.

נכון, צריך לשלם פרמיום מסוים על הלחץ בו עומדים חלק ממאמני הנבחרות. לחץ, שלעיתים גדול בהרבה מאשר הלחץ במועדונים (אחרי הכל"מדינה שלמה" על הראש שלך). מצד שני, רוב המשחקים הבינלאומיים הם נגד נבחרות גרועות ובמועדונים יש הרבה יותר עבודה יומיומית מלחיצה לא פחות.

הדבר הגרוע ביותר במשכורות הענק למאמנים בינלאומיים הוא העובדה שהכסף הזה שהם מקבלים נלקח ישירות מכסף שאמור להיות מוקצה לחינוך לכדורגל ותוכניות לשיפור המשחק ברמת שורשי הדשא. בסופו של דבר, מאמנים בינלאומיים לא צריכים לקבל את הסכומים שהם מקבלים. או שיתנו להם את האפשרות לאמן גם בקבוצות או שיתנו להם להיות יועצים ספורטיביים וטכניים של התאחדויות - כך שבעבודה שלהם יהיה יותר תוכן.

זה לא קורה. לואיס פרננדז, למשל, קיבל מעט מאוד סמכויות מחוץ לנבחרת הבוגרת למרות שעם הניסיון שלו הוא כן היה יכול לעזור להתאחדות ולמערך המקצועי שלה יותר. גם קאפלו באנגליה לא ממש אחראי לפיתוח מערכי אימון לילדים בריטיים. ההתאחדויות משלמות יותר מדי כסף למאמנים ואז לא משתמשים בידע וביכולות שלהם בצורה יעילה. בקיצור, בזבוז משאבים.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
בהמשך לדברין של מס' 3
בהחלט מסכים איתך ערן, יש גם פרמטרים נוספים ,כל המאמנים שצויינו בכתבה מקבלים גם בונוסים שמנים מאוד אם וכאשר הם יעפילו לשלבים הגבוהים של המונדיאל/אליפויות שונות וזה מוצג לציבור כשכר הכללי שלהם.. אם הקבוצה מעפילה/זוכה הם מקבלים כסף גם מפיפא,וזה כר משלם את השכר המוגזם של המאמנים ועוד נשארים ברווח.. שורה תחתונה..משתלם להם בסופו של יום. דבר שני,התאחדויות ברחבי העולם גם נהנים מתרומות של בעלי עסקים,כמו גם הכנסות נוספות מפרסום/שילוט/מכירת זכויות שידור/מקומות VIP באיצטדיון. כשמאמנים וסוכניהם רואים את הרווח הצפוי להתאחדויות השונות כתוצאה מהנ''ל התיאבון והרעב שלם לטמון ידם בצלחת רק עולה..
הולנדי  |  08.09.11
3.
הפעם אתה טועה אוריאל
בד״כ אני מסכים עם מה שאתה כותב אבל הפעם ממש לא. שכר המאמנים לא קשור במאום למס׳ המשחקים ושנה, ואני מניח שאתה יודע את זה. שכר המאמנים, ברמת הקבוצות וברמת המועדונים, נקבע בעיקר ע״י המוניטין והרקורד של המאמן שממונה (וגם על פי איכות הסוכן שלו). אף מאמן בעל שם לא יסכים לאמן אף נבחרת אם הוא יודע שהוא יכול להרוויח פי ארבע או יותר במועדון כזה או אחר ולכן השכר של רבים גבוה.
ערן  |  07.09.11