אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סתיו בטלוויזיה האמריקאית

סתיו בטלוויזיה האמריקאית

מסע בזמן עם שפילברג, פנטזיה של מפיקי "אבודים" ומבול של קומדיות גברים. "כלכליסט" מציג את התוכניות המעניינות בעונת הסתיו־חורף

07.09.2011, 08:11 | תמר וילרפורט

עונת הסתיו־חורף בטלוויזיה שנפתחה השבוע, היא למעשה העונה האיכותית של הטלוויזיה האמריקאית. אחרי שהולעט בחודשי הקיץ בתוכניות הריאלטי, מחכות לצופה האמריקאי בחודש הקרוב יותר מ־30 תוכניות חדשות שינסו לכבוש את לבו ואת הערכת המבקרים. בקרב הקשה הזה לא כולן יישארו לעמוד. אך סדרות שיצלחו את העונה הראשונה עשויות להפוך ל"Glee" או "מד מן" הבאות.

אז מה מביאות איתן רוחות הסתיו? התוכניות המדוברות יותר, אלה שיש להן סיכוי להתברג בטקס האמי הבא, שייכות לרשתות הגדולות, CBN, ABC, CW ,FOX ו־CBS, ואלה מספקות קצת מהמוכר וגם טוויסטים בעלילה. המגמה הראשונה, מסע בזמן, ואנחנו לא מתכוונים לרימייק המתוקשר של "המלאכיות של צ'רלי". למה להשתעמם ב־2012, כשאפשר לבקר בשנות השישים של המאה הקודמת, ולנסות לשחזר את הצלחת "מד מן", או לזנק יותר מ־100 שנה קדימה?

שתי תוכניות המתחרות ראש בראש, על פי הנתונים מהרשתות, מתקיימות בשנת 1963 דווקא. הראשונה, "פאן אם" של ABC, מביאה למסך את ימי הזוהר של עולם התעופה. המטוסים בוהקים, הדיילות הן הנשים הכי נחשקות, והרומנים ביניהן לבין הטייסים, לראשונה כאלה שלא למדו להטיס את המטוסים במלחמה, אלא סתם בקורס, זוהרים.

הדרמה החדשה לוקחת אותם לראות עולם, השאיפה האמיתית של כולם בימים ההם, ובעיקר לברוח מהמציאות. שנות השישים מככבות גם ב"מועדון פלייבוי" של NBC. זה לא העיתון, אלא מועדון הנושא את השם בשיקגו, שבו מעורבים יזמים ואנשי עולם תחתון, לצד נשים ששגרת יומן היא להתלבש כשפנפנות ולהתחכך במאפיונרים, פוליטיקאים ואמנים.

 

אגדות ודינוזאורים

מגמה נוספת היא זו שיוצרת מציאות חדשה עבור גיבורי הסדרות, ולא מדובר בריאליטי. כך למשל "טרה נובה" של FOX בהפקת סטיבן שפילברג (היחידה שכבר נרכשה ותשודר ב־yes), שהיא ללא ספק ההפקה היקרה (כ־4 מיליון דולר לפרק) והמסקרנת של השנה. משפחת שאנון, שחיה על כדור הארץ בשנת 2149, יוצאת למסע בזמן, וחוזרת לתקופת הדינוזאורים, חביביו של שפילברג, ולמציאות הפרהיסטורית של לפני 85 מיליון שנה. המסע בזמן מטרתו להתחקות אחרי שורשי המין האנושי, ולהציל את המין האנושי בהווה.

מציאות חדשה, שלא לומר פנטזיה, חוות גם הדמויות של "Once Upon a "Time מבית ABC. המפיקים של "אבודים" האגדית מביאים למסך פיות ונסיכים. העלילה - המתרחשת בניו אינגלנד של ימינו - נוגעת לא נוגעת בסיפורים מעולם האגדות. הדמויות מתנהגות כמו בני אדם אבל עושות נסים ונפלאות של דמויות מתוך האגדות.

האגדות מסתעפות כשמדובר ב"גרים" (NBC), שמחיה את דמיונם הפורה של האחים גרים. אלא שכאן העלילה לוקחת את האגדות לעולם המבוגרים, ומתבלת את הסיפורים בסדרות השוטרים החביבות כל כך על האמריקאים. אם חשבתם שכיפה אדומה לא תמימה והנזל וגרטל הוא באמת סיפור על קניבלים, "גרים" מעלה את הרף ואפשר אפילו להגדיר אותה סדרת מתח על גבול האימה.

ב"A gifted man" של CBS גבר עובר תאונת דרכים, והמשפט "עולמו התהפך עליו" רב־משמעי כאן. כיוון שמדובר במנתח בעל שם שמתחיל לראות את אשתו לשעבר חיה לנגד עיניו - זו כבר בעיה. המפיקים מבטיחים סיפורי בית חולים טרגיים, ורוח רפאים שמייעצת לצורת הטיפול, אבל גם הופכת את הדוקטור לאדם טוב יותר וקר פחות.

גבריות חדשה

מגמה אחרונה היא קומדיות הגברים. לא רק "שניים וחצי גברים" או "המפץ הגדול", המצליחות והמוכרות יככבו בחורף הזה. שלוש סדרות חדשות מוציאות את הגברים המודרניים מהארון, אך לא מהבית. "Man Up" של ABC היא קומדיה על שלושה גברים קשוחים מבחוץ ורכרוכיים מבפנים. אבותיהם וסביהם הם בוגרי מלחמות כמו מלחמת העולם השנייה ווייאטנם, ואילו הבנים, שמוכרים ביטוחי חיים והדילמות הרות הגורל בחייהם הן מה לקנות לילדים או לאשה, מנסים להתחבר מחדש לגבריות החבויה בהם.

"How to be a Gentleman" של CBS מבוססת על הספר בעל אותו שם, ובעיקר מחזירה אלינו את קווין דילון, בוגר "הפמליה". כשגבר מרושל וגס רוח רוצה להיות ג'נטלמן, מה יעשה? ייקח לו מנטור שכבר עונה על ההגדרה. זה לא יהיה קל, אבל זה יהיה מצחיק, בייחוד כשמסביב יש אמא ואחות ששמחות על תהליכי השינוי, והחברים הטובים, שמסיתים חזרה.

את "Last Man Standing" של ABC מוביל טים אלן, מ"שפץ ביתך" ז"ל. עולמו נשלט בידי נשים, כיוון שרצה הגורל והוא אב לשלוש בנות מתבגרות. אחרי הרבה שנים שבהן פרנס לבדו, אשתו יוצאת לעבודה והוא, שצריך להתחלק בתפקידי ההורות, רק רוצה את מקומו בחזרה.

תגיות