אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנו של אחד ממייסדי כפר אז"ר הגיש עתירה נגד המינהל צילום: עמית שעל

בנו של אחד ממייסדי כפר אז"ר הגיש עתירה נגד המינהל

יוסף רודיטי הגיש לבית המשפט עתירה נגד מינהל מקרקעי ישראל ומשרד החקלאות בדרישה להכרה בבעלותו על נחלה ביישוב

08.09.2011, 08:40 | מארק שון

יוסף רודיטי, תושב כפר אז"ר, עתר בתחילת השבוע לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה נגד מינהל מקרקעי ישראל ומשרד החקלאות בדרישה להכרה בבעלותו על נחלה ביישוב. זאת לאחר שהתברר לו כי אלה לא מכירים בזכויותיו, אף שהוריו הם ממקימי המושב.

רודיטי טוען כי כבר ב־1933 הוקצו להוריו בית מגורים ומגרש בשטח של כ־2 דונם כעובדי המושב. רודיטי הבן שכנע את הוריו להתקבל כחברי האגודה במושב ולקבל הקצאה של נחלה. ההורים נענו להצעה, התקבלו כחברים וקיבלו הקצאה. לחלקה המקורית נוספו שני שטחים לעיבוד חקלאי המשתרעים על פני כ־13.5 דונם.

בסוף שנות התשעים, תשע שנים לאחר שמונה להיות "בן ממשיך" בנחלת הוריו, גילה רודיטי לראשונה שמינהל מקרקעי ישראל ומשרד החקלאות טוענים כי הנחלה לא אושרה מעולם ובעליה מוגדרים כ"תושבים" בלבד, בלי זכויות קנייניות.

אזור מתחם המריבה בכפר אז"ר, צילום: עמית שעל אזור מתחם המריבה בכפר אז"ר | צילום: עמית שעל אזור מתחם המריבה בכפר אז"ר, צילום: עמית שעל

רודיטי טוען בעתירה: "עמדת המינהל ומשרד החקלאות מתיימרת להציב אותי במעמד של 'בן חורג', אף על פי שאני מציג רצף מסמכים על פני עשרות שנים שלפיהם אני מחזיק בנחלה".

מנגד, כבר בפברואר 2002 הגיש המינהל תביעה נגד רודיטי בגין שימוש ללא היתר בקרקע. המינהל טען שהוא הסכים לכך שזכויות החכירה בקרקע יימסרו לרודיטי כ"בר־רשות" לצורך שימוש חקלאי בלבד, אך המפקחים גילו שרודיטי עשה בה שימוש לצרכים מסחריים ללא היתרי בנייה, ובהם משתלה, חנות ירקות, משרדים וחנות מזון לחיות. בית המשפט יצטרך להכריע מהן הזכויות האמיתיות של רודיטי.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הפקרות בזז באופן חוקי את המדינה ? ואת החברים. שקנו את הקרקע בטוח . הבן של השומר.
הפקרות . התחזה לקוזאק ניגזל היתבכיין כבן חורג לאחר שהקים קניון בחלקה החקלאית ללא היתר והקים בית נוסף בחצר גם הוא ללא היתר כמובן ולבסוף קיבל נחלה מבלי לשלם עליה פרוטה דמי הסכמה למדינה אבל גם בלי לשלם לאנשים שרכשו את הקרקע וגם היה אמור לקבל פיצוי כספי כאחד שלא קיבל שיכון בנים . למרות שיש לו שפם של גיבורים התבכיין והשופטת קנתה זאת.
חיים עסקן המושב  |  27.10.17
6.
אותו סיפור
גם לי יש אותו סיפור עם המנהל,בדיוק אותו סיפור והם עושים הכל בשביל לא לתת זכויות לאנשים, אני לצערי נתקלתי באותו סיפור. ומה עוד.... בשטח המדובר אצלי עוד יש פלישות שהמנהל לא מסלק מתוך אינטרס. יש פה תוהו ובוהו. חבל שבמדינה שלנו במקום לתמוך באנשים שהקימו את הארץ והתיישבו פה ומראים מסמכים וכל מה שצריך ומנהל מקרקעי ישראל עושה כל שביכולתו להוציא את השטחים האלו מן האנשים שטיפחו ושמרו על המקום ולעשות עליהם כסף בזמן שיתאים לו. חבל שהמדינה שלנו נראית כך
אלינור וינברגר , יהוד  |  21.09.11
5.
חוצפה
החוצפה של המינהל שהוא לא מבין את תפקידו ההיסטורי. אנשים הקימו מושב בזמן שאף אחד לא רצה לגור במושב, לדוגמא במושב שלי בשנים 65-70 ברחו מהמושב בלילה 25% מחברי המושב ללא כל הסבר או הודעה מוקדמת בגלל הקושי והחובות וסכנות הערבים אז היום אחרי שהמצב הוטב אומרים הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת. וכך מתיחסים לרודיטי. המינהל צריך לכבד את זכותו. וגם אם הקים משתלה-זה חקלאות. וחנות מזון לבעלי חיים -זה חקלאות בדיוק כמו כל מפעל תערובת שקיים וכו'. טוב שרוצים לפרק את המינהל כי הוא רק מחפש איך לדפוק את המושבניקים והקיבוצניקים שהקימו והחזיקו את המדינה בשנים הראשונות להקמתה
ניר חזן , מושב מאור  |  11.09.11
4.
חבל על הכסף
לשופטים של ימינו אין כבר שום טיפת שכל ישר ושאר רוח. הם עובדים כמו רובוטים - קוראים את המסמכים שהמינהל מגיש להם - ולא מבינים את רוח הדברים ואת הנסיבות הכלכליות של הארועים. ובטח ובטח לא את מה שקרה בשנת טרפפפטו. עד שיקום שופט בישראל ויקום ועשה דין צדק - אך על זה כבר נאמר שאין נביא בעירוץ ובטח שכבר פסו שופטים מהארץ.
אזרח , מרכז  |  08.09.11
לכל התגובות