אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נובל אנרג'י: ממשיכים בתוכנית הקידוח בקפריסין למרות האיומים מטורקיה צילום: יובל חן

נובל אנרג'י: ממשיכים בתוכנית הקידוח בקפריסין למרות האיומים מטורקיה

שר טורקי איים השבוע שאם קפריסין תמשיך בחיפושי הנפט אנקרה עשויה לשלוח כלי שיט לאזור. מגדל: "אם קפריסין לא תאפשר לדלק קידוחים ואבנר לממש את האופציה בבלוק 12, אין משמעות להצעת הרכש למניות דלק אנרגיה"

08.09.2011, 11:42 | שהם לוי

נובל אנרג'י אמרה היום כי היא מתעלמת מהאיומים של קפריסין בנוגע לקידוחים בבלוק 12 ובכוונתה להמשיך בתוכנית הקידוחים כרגיל.  

ההודעה של נובל אנרג'י מגיעה בעקבות דברי השר הטורקי לענייני האיחוד האירופי, אגמן בגיס, אמר כי אם קפריסין תמשיך עם החיפושים, אנקרה עשויה לשלוח כלי שיט לאזור הקידוחים. לדבריו, "טורקיה לא תהסס להפעיל כלי מלחמה אם קפריסין תחדור למים הטריטוריאליים שלה בעת החיפושים".

נובל אנרג'י מחזיקה בכל זכויות הקידוח בבלוק 12, אך לאבנר ודלק קידוחים יש אופציה לרכוש כל אחת 15% מהזכויות בו. במהלך חודש אוגוסט האריכו שתי השותפויות את האופציה שהם מחזיקים עד ל-1 באוגוסט 2013.

ערן יונגר, אנליסט במגדל, מתייחס היום להתפתחויות האחרונות בנוגע לאיום ששיגרה טורקיה לעבר קפריסין וכן להצעת הרכש  של קבוצת דלקלמניות דלק אנרגיה בתמורה למניות דלק קידוחים ואבנר.

יונגר אומר שהמשמעות היחידה להצעת הרכש לדלק אנרגיהנוגעת לבלוק 12 בקפריסין. במגדל אומרים כי במידה והרשויות בישראל לא יאפשרו את שינוי התקנון של אבנר ודלק קידוחים באופן כזה שמאפשר החזקה ברשיונות מחוץ לגבולות ישראל, המועמדת המועדפת לרכישתם תהיה דלק אנרגיה, שהיא חברה ולא שותפות.

במידה והאופציה בבלוק 12 תמומש בפועל על ידי דלק קידוחים ואבנר, לא תהיה לטענת יונגר משמעות להצעת הרכש של קבוצת דלק בדלק אנרגיה. גם במקרה שבו טורקיה תפעיל לחצים על קפריסין וזו לא תאשר את העברת הזכויות לדלק קידוחים ואבנר, גם אין משמעות להצעת הרכש. בשורה התחתונה אומר יונגר שהמפתח להצעת הרכש הוא האופציה ברשיונות לרכישת הנתח בבלוק 12, במידה והרשויות בישראל לא יאפשרו לשותפויות לממש אותה.

ממשלת קפריסין חתמה על חוזה עם חברת נובל אנרג'י האמריקנית וקבוצת דלק בבעלותו של יצחק תשובה, לקידוחים בשטח דרומית מזרחית לאי, שגובל במים הטריטוריאליים של ישראל, סמוך לאזור שבו נמצאו שדות גז טבעי עצומים ובהם נמצא למשל קידוח לווייתן.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
--------------גנבה עתידית מ"לווייתן" וממדינת ישראל------------
"שגובל במים הטריטוריאליים של ישראל, סמוך לקידוח לווייתן" נראה לי שיש פה אפשרות שאותם חברות יהיו בעלים של קידוח לווייתן ושל קידוח קפריסאי ואז אפשר יהיה להתחבר מהקידוח הקפריסאי ללווייתן ולשאוף משם את הגז. אתם תשאלו למה לעשות את זה ? הרי זה אותם בעלים. הנה התשובה: נראה לי שהמיסים בקפריסין יהיו משמעותית יותר קטנים ואז הרווח של החברות יהיה הרבה יותר גבוה
המבין  |  08.09.11
6.
לא קשור אלינו
נובל, מפעיל הקדיחה, כמובן חברה אמריקאית. האסדה בבעלות עוד חברה אמריקאית, נובל קרופ. אין אף פיסת ציוד או שירות תוצרת ישראל. הסקר הסייסמי בוצע על ידי חברה נורבגית, PGS. גבולות הים בהסכמת מצרים, ישראל, ולבנון(עדיין אין אישור הפרלמנט הלבנוני). בהתאם לאמנת הים מטעם האו"ם. בתמיכת ארה"ב ורוסיה. אתמול והיום מהאיחוד האירופי ביקורות על איומי טורקיה ותמיכה בזכות קפריסין לבציע הקדיחה. דרישות מטורקיה לחדול. גם אמירות על חשיבות אוצרות הטבע בים הקפריסאי לביטחון האנרגטי של ה-EU. למי שלא מבין הגז הקפריסאי אם וכאשר בדיוק כמו גז או נפט מהים הצפוני בעיני ה-EU. ובסוף, למרות שנובל הציעה לדלק לקחת 30% מקידוח CYPRUS A עדיין יש שני קשיים בדרך. איסור הרשות לנייר ערך ליה"ש להשקיע בחו"ל. יותר חשוב, הסכמת ממשלת קפריסין. וזאת אין. אז בינתיים השותפים בקידוח רק נובל וממשלת קפריסין.
פול , השרון  |  08.09.11
לכל התגובות