אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסיה נסגרה בירידות אחרי נאום אובמה: MSCI ירד ב-0.5% צילום: בלומברג

אסיה נסגרה בירידות אחרי נאום אובמה: MSCI ירד ב-0.5%

לאחר נאומי אובמה וברננקי אמש בארה"ב, בורסת דרום קוריאה ירדה ב-2.13% ובורסת סין ירדה ב-0.7%

09.09.2011, 11:17 | ענת ציפקין
יממה לאחר נאומו של נגיד הבנק המרכזי האמריקאי ופרסום תוכניתו של הנשיא אובמה ליצור מקומות עבודה חדשים נסחרו בורסות המזרח הרחוק במגמת ירידה. מדד MSCI אסיה האזורי ירד ב-0.5%, מדד הניקיי היפני ירד ב-0.23%, בורסת דרום קוריאה ירדה ב-2.13% ובורסת סין ירדה ב-0.7%. ההאנג סנג בהונג קונג ירדה ב-0.34%.

אתמול בלילה לחץ נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, על חברי בית הנבחרים לאשר מייד חקיקה על תוכנית שאינה שנויה במחלוקת בין המפלגות, כדי לשפר את מצב התעסוקה במשק האמריקאי. על פי התוכנית יוקצו 477 מיליארד דולר על מנת לעודד יצירת מקורות עבודה חדשים, על ידי הפחתת מסים.

קודם לכן הבטיח נגיד הבנק המרכזי בן ברננקי כי הפדרל ריזרב יעשה את כל שיידרש ממנו על מנת לעודד צמיחה ויצירת משרות, אולם לא פירט אילו צעדים יינקטו. בשל כך, נאומו של נשיא ארצות הברית אובמה תואם באופיו לעמדת הפדרל ריזרב. למרות זאת, ירד אתמול הנאסד"ק ב-0.8%, הדאו גו'נס איבד 1% ומדד ה-S&P 500 נחלש ב-1.1%. בתוך כך נחשפה בספר הבז' של הפדרל ריזרב תמונה עגומה של הכלכלה האמריקאית: שוק העבודה החלש ושוק הדיור מונעים מהצרכנים להגדיל את הצריכה הפרטית ב-7 מתוך 12 המחוזות בארה"ב.

עוד ברקע המסחר, נתוני מאקרו מעודדים מסין, מהם עולה כי שיעור האינפלציה במדינה ירד משיא של שלוש שנים, בעיקר לנוכח התמתנות העלייה במחירי הסחורות. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בבייג'ינג פרסמה הבוקר כי מדד המחירים לצרכן של חודש יולי אוגוסט עלה ב-6.2% בהשוואה לחודש מקביל אשתקד, וזאת לעומת זינוק של 6.5% בחודש יולי.

התמתנות עליית המחירים בסין כפי הנראה צפויה לתמוך בהחלטת הבנק המרכזי הסיני להעלות את שיעור הריבית במדינה, וזאת לאחר חמש העלאות ריבית במהלך השנה האחרונה.

בתוך כך פורסמו נתוני מאקרו מאכזבים מיפן. הבוקר הודיע משרד המסחר על נתוני קריאה סופיים של צמיחת המשק היפני, מהם עולה כי בשלושת החודשים שהסתיימו ביוני האחרון התכווצה כלכלת המדינה בשיעור של 2.1%, וזאת בהשוואה לנתונים קודמים שהראו שהכלכלה היפנית נסוגה ב-1.3% בלבד ברבעון השני השנה. הסיבה העיקרית לירידה בקצב הצמיחה היא המשך התחזקותו של היין היפני אל מול הדולר האמריקאי, שפוגע ושוחק את הכנסות היצואנים הגדולים של יפן.

באירופה ובריטניה הותירו אתמול את שיעור הריבית על כנו מבלי שהבנקים המרכזיים שינו את תוכניות רכישות האג"ח עליהן הצהירו בעבר. ז'אן קלוד טרישה, נגיד הבנק המרכזי באירופה, הוריד אתמול את תחזית הצמיחה שלו לגוש היורו וציין כי יש סיכונים רבים להורדת תחזית הצמיחה שוב.

תגיות