אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"יש סטודנטים שלא הולכים אחרי נטיות לבם מחשש שלא ימצאו עבודה" צילום: קובי קנטור

"יש סטודנטים שלא הולכים אחרי נטיות לבם מחשש שלא ימצאו עבודה"

300 מנהלים בכירים הצטרפו עד כה ליוזמת מנכ"ל סלקום עמוס שפירא, והתחייבו לקבל לעבודה מועמדים לפי היכולות והציונים ולא לפי תחומי הלימוד

10.09.2011, 21:33 | ליאור בן דוד

"אני חושב שיש היום סטודנטים שלא הולכים אחרי נטיות לבם מכיוון שהם חוששים שאם ילמדו תחום כזה או אחר, הם לא ימצאו מקום עבודה. פתיחת הדלתות של עסקים למצטיינים מכל הפקולטות והתחומים מאפשרת לסטודנט ללמוד מה שהוא רוצה", כך אמר ל"כלכליסט" מנכ"ל גוגל ישראל מאיר ברנד, אחד החותמים על האמנה למיצוי ההון האנושי.

כ־300 מנהלים מובילים של חברות עסקיות, ארגונים ציבוריים, אוניברסיטאות ומכללות חתמו עד כה על האמנה, והצהירו בכך על מחויבותם לתת הזדמנות שווה לבוגרי תואר מכל תחומי הלימודים האקדמיים ולבחון מועמדים על פי ציוניהם והמוסד האקדמי שבו למדו, ולא לפי תחום הלימודים.

מחר ייערך באוניברסיטת תל־אביב כנס ההשקה של האמנה למיצוי ההון, בהשתתפות שר האוצר יובל שטייניץ, יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב המועצה להשכלה גבוהה פרופ' מנואל טרכטנברג וראשי המוסדות האקדמיים.

מאיר ברנד, צילום: דימטרי שבצנקו מאיר ברנד | צילום: דימטרי שבצנקו מאיר ברנד, צילום: דימטרי שבצנקו

"אנו מאמינים שההישגים והיצרתיות של צוות נקבעים בין היתר על ידי השונות הקיימת בתוך הצוות. שילוב של עובדים שהנם בוגרי מדעי הרוח, אמנויות וחברה עם בוגרי מדעים מדויקים, טבע וחיים, תורם להגברת היצירתיות וההישגים של הארגון", נכתב באמנה.

"מנהל צריך קודם ערכים"

 

עמוס שפירא, מנכ"ל סלקום ויוזם האמנה, הרחיב ל"כלכליסט" בעניין המניעים לרעיון: "אין לי שום דבר נגד בוגרי כלכלה או מינהל עסקים. יש לי משהו נגד העדפת בוגרי מקצועות אלו במקומות שבהם זה לא הכרחי. תפקידים כמו רכש, שהיו פעם פתוחים רק לבוגרי כלכלה או מינהל עסקים, פתוחים היום לכולם. אחד הדברים החשובים ביותר הוא רמת המוסד שבו למד הבוגר — בארה"ב לבוגר ספרות מהרווארד יש יותר סיכוי להתקבל למקום נחשק מאשר לבוגר מדעי המחשב מאוניברסיטה לא ידועה. הכוונה היא לפתוח כמה שיותר תפקידים לכמה שיותר דיסציפלינות".

שפירא חושב שהצלחה בתפקיד ניהולי דורשת תכונות שלא נלמדות בפקולטה למינהל עסקים. "אתה צריך להיות אדם בעל ערכים ועשיר בתרבותו. אם המנהל הוא אדם, גם החברה שבה הוא עובד תצליח יותר. המסר לצעירים הוא: לכו ללמוד מה שאתם אוהבים. השאלה 'מה תעשה עם זה?' כבר לא רלבנטית. אם תלמד תחום שאתה לא אוהב, כנראה שלא תהיה טוב בו וגם לא תצליח".

להסבר טענתו מגייס שפירא את ההיסטוריה: "היהודים היו תמיד הסוחרים הטובים ביותר והם למדו גמרא. אפשר ללמוד כל נושא ברמה שמאתגרת את המוח. המסר למוסדות האקדמיים הוא לא להתפשר על הרמה ולהתמקד ביכולות, ולא בידע המעשי. אני כבר אלמד את המועמד טוב יותר מהאוניברסיטה איך לעשות קמפיין פרסום".

"מיומנות מקבלים בעבודה"

יונתן קולודני, לשעבר מנכ"ל מקינזי ישראל, מחזק את הדברים: "את רוב המיומנויות הדרושות לעבודה, את התוכן המעשי, מקבלים מהמעסיק. אתה תמיד מפיק יותר אם אתה נהנה ממה שאתה עושה".

קולודני מבהיר שהאמנה טובה גם לעסקים: "החברות שחתמו עשו זאת לא כי הן רוצות לדאוג לאקדמיה, אלא כי זה מגדיל את הפוטנציאל שלהן לגייס בוגרים שמגיעים עם השקפת עולם שונה. מה שחשוב זה שהן למדו איך לחשוב ואיך לנתח".

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
"פתיחת הדלתות של עסקים למצטיינים מכל הפקולטות" - מצטיינים מה הקשר
אף פעם לא הבנתי את המרדף של עולם העסקים אחרי "מצטיינים" החיזוי של הצטיינות באוניברסיטה היא ההפך הגמור של הצטיינות בעסקים הצטיינות באוניברסיטה ממוצעת תצריך שקדנות, ראש קטן, יכולת ריכוז רק במה שאתה יודע בלי כל נסיון להגדיל ראש ולהביע דיעה, יכולת לחיות טוב בעולם של הנחות מפשטות, ורצון להשתקע רק בדבר אחד בלי להרחיב אופקים (כי לך תצטיין שאתה עסוק בעוד מליון דברים אחרים) מנכל טוב הוא בדיוק הפוך מכל זה. הגיע הזמן לבחון בן אדם בהתאם לדרישות התפקיד ובהתאם למה שהוא עשה ולא על סמך ציונים או פקולטה. אני הכרתי במהלך לימודי באוניברסיטה אנשים בעלי יכולת ניהול מוכחת שהתנדבו באגודה או בעמותת ולא היו מצטיינים. להם יקראו לראיון בגוגל?
איזה שטויות  |  22.09.11
17.
"אם המנהל הוא אדם, גם החברה שבה הוא עובד תצליח יותר. " אמר שפירא
"אתה צריך להיות אדם בעל ערכים ועשיר בתרבותו. אם המנהל הוא אדם, גם החברה שבה הוא עובד תצליח יותר. " תראו מי שמדבר. "1984" זה פה , אמת זה שקר ושקר זה אמת. תראו מי שמדבר על ערכים , על להיות אדם. חברת סלקום בהנהלתו מגלמת בדיוק את ההפך. ההצלחה בעיניו נמדדת בכסף בלבד, הרבה מאוד כסף, וזה מה שהוא עושה. אין גישה אנושית ללקוחות, אין ניסיון להראות להם פנים מחייכות גם כשהם מבקשים להתנתק, מתוך תקווה שפעם אולי יחזרו. כל כך הרבה אנשים נתקלים באטימות, יוהרה, חוסר יושר בבואם לתקן טעויות, או כאשר הם מבקשים להתנתק. יש הרבה מאוד אנשים בציבור שהרגישו את ה"ערכים" של סלקום על בשרם, ובשרם כואב מאוד כתוצאה מכך.
צביקה  |  16.09.11
14.
1984 זה אצל עמוס שפי-רע - אמת זה שקר ושקר זה אמת
לקרוא את דבריו של האיש הזה עמוס שפי-רע ולא להתפלץ. הרי מערכת החינוך אצלו היא מוצלחת ביותר בארץ. אבל, לאיזה ערכים. מחנכים שם את הנוער לנאמנות מוחלטת עבור סלקום, ובמסגרתה הם משקרים, מרמים ועושקים כל מי שבא לידיהם. במאמר אחר באינטרנט מדובר על טעויות ב- 80% מהחשבוניות. זה מקרי? כל מי שנסה לתקן את ה"טעיות" נתקל במערכת משומנת של התשה, עד שרבים מתיאשים וממשיכים לשלם סוכמי עושק. צריך לראות את השנאה בעיניים כלפי מי שמנסה להתנתק מהם. אני ראיתי את זה מספיק לקרוא את הדוח של אימון הציבור, חברות הסלולר מככבות בראש מצעד העושקים. צריך לקרוא את התגובות בכל פעם שמדובר על חברות הסלולר. השיא בצביעות של האיש הזה עמוס שפי-רע היא בעובדה שהם עושקים גם כאלו שמשתכרים שכר מינימום. נתקלתי בכאלה. זה להוציא להם את האוכל מפה. וכל זה בכדי לממן את המשכורת האדירות של האיש הזה עמוס שפי-רע ויתר המנהלים בחברה. לא בחינם הגיש השר כחלון הצעת חוק שתתן לו את הסמכות להטיל קנסות כבדים על חברות הסלולר במקרים של "טעויות" בחשבוניות. זה מעיד על מה שיודע השר.
אמנון  |  11.09.11
לכל התגובות