אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלשיך החליטה: אגרקסקו הולכת לפירוק צילום: עמית שעל

אלשיך החליטה: אגרקסקו הולכת לפירוק

אחרי חודשיים של נסיונות להציל את החברה כ"עסק חי", הוכרז היום על סיום תקופת ההקפאה ותחילת הפירוק - בהתאם לבקשה שהגישו בשבוע שעבר 322 מהעובדים

11.09.2011, 11:27 | מארק שון
לאחר כחודשיים של נסיונות להציל את אגרקסקו כעסק חי, החליטה היום (א') שופטת ביהמ"ש המחוזי בתל-אביב ורדה אלשיך על סיום תקופת ההקפאה וכניסה של החברה לפירוק.

 

לקראת הדיון, הגישו בשבוע שעבר 322 מעובדי החברה בקשה לפרקה. לטענתם, החברה חייבת להם 90 מיליון שקל. "עם ביטולו של צו ההקפאה ולאור מצבה של החברה, ברור כי היא אינה יכולה לפרוע חובותיה לעובדים ולשאר נושיה והיא למעשה חדלת פרעון", כתב עורך הדין אלון הורנשטיין בבקשה.

 

עורכי הדין עמית לדרמן ואביתר קרמר, המייצגים את שלמה נס, שלחו ביום ה' הודעה לבית המשפט לפיה הנאמן עדיין סבור שקיימת "חשיבות עליונה במכירת פעילות החברה כ'עסק ח'", בעיקר לצורך שמירת מקומות העבודה של חלק מהעובדים ולטובת המגזר החקלאי".

 

ב-30 באוגוסט האריכה השופטת את צו ההקפאה בשבועיים נוספים שהסתיימו היום. באותה החלטה מנומקת כתבה אלשיך כי לא ניתן לכפות הסדר נושים על קבוצה שלא אישרה אותו ואף מתנגדת לו. באותה החלטה השופטת גלגלה את האחריות לקבלת הצעת רכישה נמוכה יחסית, בסך 18 מיליון יורו בלבד, על כתפיו של הנאמן, עו"ד שלמה נס, וכתבה כי ההצעה מעלה תמיהה "בעיקר נוכח הצהרותיו החוזרות והנשנות של הנאמן על ערכה העצום של החברה ועל פלח השוק הגדול עליו היא חולשת". לדברי אלשיך, "אם כאלו הם פני הדברים, הכיצד לא עלה בידו לתרגם ולו מקצת מאותו שווי רב לכדי הצעה ראויה?". אלשיך האשימה גם את המדינה, בעלת שליטה דה פקטו באגרקסקו, על שלא העמידה כספים להצלתה.

רק לפני שבועיים הגישו בעלי האג"ח דו"ח שהכין רו"ח יהודה ברלב, ובו קבע כי דו"חותיה הכספיים של אגרקסקו לא שיקפו את המצבה האמיתי. לדברי אלשיך, עולה החשש כי המשקיעים המוסדיים התרשלו התרשלות קשה בבדיקת דו"חות החברה והתנהלותה.

הקפאת ההליכים לאגרקסקו החלה ב-30 ביוני וימים ספורים לאחר מכן התנהל דיון סוער באולמה של השופטת, במסגרתו האשימה אלשיך את הבנקים והמדינה בכך שאינם מצילים את החברה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הרוצה לרסק מתרסק
בפנינו עומדת אחת מפרשות השחיתות הגדולות בתולדות המדינה ואני אפרט בתור אחד שמכיר את המערכת אני יודע כי אל לנו להיות מופתעים מהקריסה של אגרסקו כאשר אדם קטן נכנס לחובות בודקים אותו בצציות ואילו במקרה הזה החברה התנהלה בחוסר שקיפות וחוסרת יעלות עד כדי שחיתות. הכיצד ייתכן כי שמי שהיה מנכ"ל החברה לפני הקריסה הפך ממידי ליו"ר יח"מ(ישובי חבר מעון).ידוע כי הגוף נוהל ע"י הדיירטורים שהיו צריכים לפקח על החברה להיות ערים ולבדוק את הדוחות של החברהוהם לא עשו כן ויש לבדוק את הסיבת לכך.הדירקטורים אלו ממשיכים לנהל גופים גדולים בתחום החקלאות וזו חרף העובדה שכשלו כישלון חרוץ בניהול של אגרסקו שהתוצאה היא פירוק החברה. פרשת ראשון טורס שבגינה עומד ראש ממשלה לשעבר לדין הינה בבחינת משחק ילדים לעומת פרשת אגרסקו טורס שבה כל מקורב היה מצטרף לטיסות מושחתות כמו ארוחת ערב בפריז וחזרה ווכל זה על חשבון הקופה של אגרסקו שמגולגל על הראשם של חקלאים שבקושי שורדים את רשלנות הדירקטורים אנו רואים בעובדה כי מקורבים רבים קיבלו הטבות שלא באו לידי ביטוי בדוחות הכספיים וכנראה שהיה להם איטרס שהדברים לא יעלו ויתגלו אנו רואים בכך
אלמוני  |  12.09.11
לכל התגובות