אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"שלמה נחמה לא דיווח על עניין אישי בעסקה של בנק הפועלים" צילום: צביקה טישלר

"שלמה נחמה לא דיווח על עניין אישי בעסקה של בנק הפועלים"

במסגרת תביעה נגזרת הקשורה בפרשת דני דנקנר, נטען כי נחמה, יו"ר הפועלים לשעבר, השקיע מכספו בקרן RP שעמה חתם הבנק על הסכם

11.09.2011, 12:48 | מארק שון
המלצת הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד דני דנקנר בפרשת בנק הפועלים והבנק הטורקי מגיעה להליכים האזרחיים. במסגרת בקשה שהוגשה היום (א') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב לתקן תביעה נגזרת נגד נושאי המשרה בבנק, בנוגע לאותה עסקה, נטען כי בהודעת הפרקליטות התחבא פרט לגבי יו"ר בנק הפועלים לשעבר, שלמה נחמה.

"במסגרת הודעת הפרקליטות נודע לראשונה כי לנחמה היה עניין אישי בכריתת הסכם בין הבנק ו-RP לבין בעל המניות בנק פוזיטיף, כיון שהשקיע סכומי כסף לא מבוטלים ב-RP (כ-1.3 מיליון דולר) בזמן שהיה יו"ר הדירקטוריון של הבנק והיווה חלק מגרעין השליטה בבנק", נכתב בבקשה, "נחמה לא גילה, קרוב לוודאי, לחברי הדירקטוריון הבנק את דבר עניינו האישי בעסקה".

מדובר בתביעה בגובה 88 מיליון שקל שהוגשה במרץ 2010 באמצעות בעל מניות בבנק הפועלים, יששכר רובין, שביקש לאשר את התביעה כתביעה נגזרת (תביעה שמוגשת בשם הבנק). בתביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין עמית מנור ויוקי שמש, התבקש בית המשפט לאשר תביעה נגד דנקנר וחברי הדירקטוריון שכיהנו ב־2005. במרכז הפרשה עומדת רכישת הבנק הטורקי פוזיטיף ב־2005, כאשר רובין טוען שחברי הדירקטוריון ודנקנר הסבו לבנק הפועלים נזק בעקבות העסקה.

מהתביעה המקורית עולה, כי באוגוסט ובספטמבר של אותה השנה התקשרה אלרן השקעות, שדנקנר היה בעל מניות ודירקטור בה, בשתי עסקאות עם קרן ההשקעות האמריקאית RP. בדצמבר דיווח הפועלים כי חתם על הסכם לרכישת השליטה בבנק הטורקי, ובמסגרתו הייתה אמורה גם RP לרכוש מניות.

הבנק והקרן קבעו מנגנון פיצוי במידה שזו תהיה מנועה מלבצע את ההשקעה, וכאשר ב־2008 אכן לא קיבלה אישור מהרשויות הטורקיות, הפועלים שילם לה 88 מיליון שקל. לטענת רובין, זהו תשלום מופרך - פי חמישה ממה שנקבע בהסכם. טענה נוספת היא שהפיצוי אושר ללא הליך מסודר, וכי דנקנר הסתיר את היותו בעל עניין כבעלי אלרן, השותפה העסקית של הקרן.

תגיות