אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טמרס טלקום: עד סוף השנה ישבר המונופול של מד נאוטילוס צילום: shutterstock

טמרס טלקום: עד סוף השנה ישבר המונופול של מד נאוטילוס

החברה, המניחה כבל תקשורת תת-מימי, מצטרפת למד נאוטילוס, הפעילה זה עשור, ובזק בינלאומי, הפורסת בימים אלה כבל משלה

12.09.2011, 20:32 | גילעד נס

חברת טמרס טלקום השיקה הערב (ב') רשמית את פעילות הכבל התת-מימי שלה באירוע שנערך בתל אביב, והכריזה כי עד לסוף השנה כבר תתנהל תעבורה באמצעותו בין ישראל לעולם.

ישראל מחוברת כיום לתשתית האינטרנט העולמית באמצעות שני כבלים תת-מימיים ("לב" ו"מד נאוטילוס") שנפרסו בעשור הקודם בידי חברת מד נאוטילוס המצויה בבעלות חברת התקשורת טלקום איטליה. רק בשנה שעברה החלו פעולות מעשיות לשבירת המונופול דה-פקטו של מד נאוטילוס, כאשר ספקית האינטרנט בזק בינלאומי מקבוצת בזק הכריזה כי בכוונתה לפרוס כבל משלה, ולאחר מספר חודשי הכנות תחל השבוע פריסת הכבל מחופי תל אביב לבארי שבאיטליה באמצעות ספינה של אלקטל-לוסנט העוגנת כעת בנמל אשדוד. בבזק בינלאומי טענו כי הכבל יהיה פעיל בתחילת 2012, אך יתכן שעוד לפני סוף השנה כבר תשתמש בזק בינלאומי עצמה בכבל, בעוד תהליך המכירה ללקוחות אחרים יתמשך זמן נוסף.

לדברי טמרס, שכאמור טוענת כי תקדים את בזק בינלאומי בהפעלת הכבל, קיבולת הכבל תעמוד על 42 טרה-ביט, שתהיה הקיבולת הגבוהה ביותר מבין שלוש ספקיות תעבורת הכבלים התת-מימיים שיפעלו בישראל בשנת 2012. בזק בינלאומי הצהירה כי קיבולת הכבל שלה תעמוד על 7.2 טרה-ביט, ומד-נאוטילוס מחזיקה בקיבולת כוללת בסך 5.5 טרה-ביט.

תחנת הנחיתה הישראלית של הכבל שתניח טמרס טלקום תימצא בחיפה, במתחם בו מוקם בעבר ה-Data Center של אמדוקס. מחיפה יצא הכבל לפאפוס שבקפריסין, ולאחר נחיתתו שם הוא ימשיך לכיוון מרסיי שבצרפת, שם תהיה נקודת הסיום שלו. מעל היבשה יתחבר הכבל ממרסיי לנקודות תקשורת בפריז, פרנקפורט, מדריד ולונדון.

עשויה להתמודד גם במכרז התקשורת של חברת החשמל

 

טמרס טלקום, מקבוצת טמרס של פויו זבדלוביץ', אינה מחזיקה בפעילות תקשורת בישראל, אולם לדברי יודפת הראל, מנכ"לית טמרס קפיטל (זרוע ההשקעות של הקבוצה) החברה זיהתה את ההזדמנות הכלכלית ביצירת תשתית תקשורת בינלאומית חלופית למד נאוטילוס, וגם לאחר שבזק בינלאומי הכריזה על כוונתה לפרוס כבל משלה מאמינה הראל כי יש היתכנות כלכלית לשלושה ספקי כבלים תת-מימיים בישראל.

טמרס אף בוחנת התמודדות במכרז להכנסת גורם שליטה (51%) במיזם התקשורת האופטית של חברת החשמל, ולצורך כך אף קיבלה אישור מיוחד משר התקשורת (אישור הנדרש עקב אחזקתה בתשתית התקשורת של הכבל התת-מימי). עם זאת, המכרז, שאמור היה להתפרסם כבר בשבוע שעבר, נדחה מסיבות שהוגדרו בידי משרד התקשורת כ"טכניות".

טמרס טלקום מנוהלת בידי גיא כספי, בכיר לשעבר בקומברס, והבעלות עליה נחלקת בין טמרס קפיטל (65%), יהונתן בס ואייל אברמוביץ' (המחזיקים במשותף 35% מהחברה). הסיב המצוי בתוך הכבל התת-מימי מיוצר בידי חברת סומיטומו היפנית. הציוד האופטי הוא של חברת XTERA, ופריסת הכבל מתבצעת באמצעות אוניה של חברת International Telecom הקנדית.

הרשות להגבלים עסקיים צפויה להכריע בקרוב באשר לבדיקתה בנושא הכרזת פעילות מד נאוטילוס כמונופול בתחום אספקת התקשורת באמצעות כבלים תת-מימיים. לפני כשנה הגישה חברת BMG, שהורכבה מהיזמים שחברו לבסוף לטמרס טלקום, תלונה לרשות בטענה כי מד נאוטילוס מחתימה את ספקיות האינטרנט על חוזים ארוכי טווח במטרה לכבלם לשירותיה על מנת שלא ירכשו רוחב פס מהמתחרות החדשות. למרות הכניסה הצפויה של שתי מתחרות חדשות, הכרזתה של החברה כמונופול תאפשר להטיל הגבלות על התעריפים שמשלמות לקוחות החברה על שירות החיבור, והתנהלותה של החברה תהפוך לשקופה יותר מול הרשות.

תגיות