אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנה באה חלונות 8: מיקרוסופט משיקה את מערכת ההפעלה הבאה

הנה באה חלונות 8: מיקרוסופט משיקה את מערכת ההפעלה הבאה

הגרסה החדשה, שתצא לשוק בשנה הבאה, תציע ביצועים משופרים גם על מכשירים איטיים ואינטגרציה מלאה עם אפליקציות רשת ושירותי ענן. מיקרוסופט חשפה טאבלט מתוצרת סמסונג המבוסס על חלונות 8 וציינה שמכרה למעלה מ-450 מיליון עותקים של גרסה 7

13.09.2011, 21:20 | הראל עילם

אחרי חודשים של רמיזות, עדכונים קטנים וגרסת בטא שדלפה לאינטרנט, מיקרוסופט השיקה באופן רשמי את מערכת ההפעלה העתידית "חלונות 8". ההשקה התבצעה בשידור חי מטקס הפתיחה של כנס המפתחים /build/, הנערך השנה בעיר אנהיים בקליפורניה וצפוי להימשך בארבעת הימים הקרובים, בהשתתפות 5,000 מפתחים מרחבי העולם. מערכת ההפעלה עצמה צפויה לצאת לשוק במהלך 2012, ככל הנראה בסתיו.

חלונות 8 היא מערכת הפעלה התומכת ב"חזון שלושת המסכים" - היא תעבוד על טאבלטים, טלפונים חכמים, טלוויזיות ומחשבים אישיים. בנוסף, לראשונה במיקרוסופט, היא גם תתמוך בארכיטקטורת המעבדים של חברת ARM הבריטית - מה שישבור את המונופול של אינטל בתחום המעבדים למחשבים האישיים, ויאפשר למערכת ההפעלה לעבוד ללא קושי על כל המכשירים הניידים הקיימים היום.

נשיא מחלקת חלונות במיקרוסופט, סטיבן סינופסקי, הציג את מערכת ההפעלה. הוא פתח את האירוע ואמר: "עולם המחשבים היום מאוד שונה ממה שהיה ב-2008, אז הצגנו את חלונות 7. אז מהי חלונות 8? לקחנו את כל מה שטוב בחלונות 7, ושיפרנו את זה. כל מה שעבד על חלונות 7, יעבוד על חלונות 8. היא בונה על כל מה שעשינו עד כה. שנית, חשבנו מחדש על כל מה שהיא חלונות - מרמת הארכיטקטורה של המעבדים. אנחנו רוצים לתמוך בהכל."

סטיבן סינופסקי סטיבן סינופסקי סטיבן סינופסקי

סינופסקי גם הבהיר שחלונות 8 תתמוך במסכי מגע, גם עבור מחשבים אישיים, אבל לא תחייב זאת - ועדיין יהיה ניתן להשתמש בעכבר, מקלדת, משטחי מגע, עטי מגע, ג'ויסטיקים וכל שאר בקרי השליטה. "מגע הוא דבר נהדר. אני חושב שהוא יהיה חלק מאוד משמעותי. יותר ממה שאנשים חושבים. אתם תרצו מגע בכל מחשב. לא תרצו ללכת אחורה. מגע זה לא רק למסכים קטנים".

הוא הדגים את מערכת ההפעלה במהלך המצגת על מחשב נטבוק מיושן מלפני 3 שנים, הכולל רק גיגה אחד של זיכרון פנימי. לדבריו, לא רק שמערכת ההפעלה החדשה תשמור על דרישות המינימום של חלונות 7, היא אף קלה יותר ממנה. חלונות 8 דורשת רק 280 מגה-בייט זכרון פנימי - פחות מגרסה 7 הדורשת למעלה מ-400 מגה-בייט בגרסה הבסיסית ביותר שלה.

במהלך ההדגמה, מערכת ההפעלה עבר אתחול על גבי מגוון רחב של מכשירים בתוך פחות מ-8 שניות - לפעמים אף מהר יותר מהמסך, וכל זאת עם צריכת אנרגיה נמוכה במיוחד. מערכת ההפעלה והיישומים השונים משתמשים בהאצת חומרה ב-100% מהזמן, והתוצאה בהחלט מרשימה, חלקה ומהירה יותר מרוב מערכות הפעלה שראינו עד היום.

משתלבים בעולם הנייד

 

מערכת ההפעלה החדשה תסתמך על ממשק ה"מטרו", שהוצג לראשונה בווינדוס פון 7 ובנוי "מאריחים חכמים". בדומה למערכת ההפעלה הניידת מבית מיקרוסופט, ניתן לתכנת את האריחים הללו, להרחיב את יכולותיהם עם אפליקציות ייעודיות וכן להוסיף התראות חכמות ומתחלפות.

האריחים עובדים בצורה דומה לווידג'טים באנדרואיד - אריח "דואר אלקטרוני" יוכל להציג כותרות מתחלפות ממיילים נכנסים, ואפליקציות יוכלו לתקשר עם תוכנת הדואר האלקטרוני הכללית ולהוסיף לה שימושים נוספים, כמו יישום של דרופבוקס שיאפשר למשתמשים לשלוח קבצים ישירות משטח האחסון בענן.

בדומה לכרום OS של גוגל, חלונות 8 תכלול אינטגרציה מלאה עם שירותי ענן ואפליקציות רשת. היא גם תכלול את הדור הבא של הדפדפן של החברה, אינטרנט אקספלורר 10, עם האצת חומרה מרשימה במיוחד. סנובסקי אמר בהומור: "שימו לב, זה דפדפן נטול כרום. אין משהו טוב יותר מחוויה נטולת כרום" - עקיצה ברורה לכיוון הדפדפן המתחרה של גוגל.

כל המכשירים המשתמשים בחלונות 8 יסונכרנו ביניהם, כולל התראות, מצב אריחים, מדיה, סיסמאות והגדרות. בדרך זו תוכלו לעבור מכשיר ולהמשיך את העבודה שלכם בדיוק מהיכן שהפסקתם. המערכת החכמה גם תדע לזהות קיום של רכיבים הנמצאים בדרך כלל במכשירים ניידים, כגון גירוסקופ, מגנטומטר, אקסלומטר, GPS ו-NFC, ולשלב אותם לתוך הפעילות השוטפת בצורה אוטומטית.

מיקרוסופט שמה דגש מיוחד על אינטגרציה חכמה בין שירותים. כך למשל, אם יתכנסו לעורך מסמכים ותלחצו על הדפסה, מסך ההדפסה גם יכלול אזור הגדרות שיציג את כל הגדרות המדפסת והאפשרות להתקין לה התקנים (Drivers) - כל זאת מאותו תפריט, בלי שתצטרכו לצאת לממשק ההגדרות כללי.

בשורה משמחת אחרת למשתמשים היא שחלונות 8 תכלול תפריט ניהול אפליקציות (Task Manager) חדש, חכם ועתיר מידע, שיראה לכם בדיוק אילו יישומים רצים, היכן הם נמצאים, מהי רמת הסיכון הנשקפת מהם וכמה משאבים הם צורכים כרגע - ואף היסטוריית צריכה. סינופסקי צחק ואמר: "חשבנו שהגיע הזמן לעדכן את המסך הזה, אחרי 20 שנה".

בשורה למפתחים - כלי פיתוח משותפים

אחת ההכרזות הגדולות ביותר בכנס היא שחלונות 8 תציע כלי פיתוח מאוחדים ומשותפים. הדבר יאפשר למפתחי אפליקציות לפתח יישומי רשת, תוספי דפדפן, תוכנות מתוחכמות ואפליקציות פשוטות על בסיס אותה פלטפורמה ואתם כלים.

כלי העריכה יאפשרו ייבוא וייצוא קוד ממגוון מאוד רחב של שפות תכנות, בהן ג'אווהסקריפט, HTML5, ויוזאל בייסיק, C++ וכן C# ו-XAML/Silverlight. בנוסף, המערכת תוכל להריץ באופן מלא אפליקציות Win32 עבור חלונות 7.

מערכת ההפעלה תוכל להריץ, למשל, אפליקציית HTML5 כאפליקציה מלאה לכל דבר בתוך מערכת ההפעלה, יישומי רשת יוכלו להיות משולבים בתוך התוכנות הקיימות, ותוכנות מתקדמות יוכלו לרוץ בתוך הדפדפן. חשוב מכך, כל האפליקציות יעבדו ויותאמו בצורה אוטומטית לכל המכשירים, גדלי המסכים והפלטפורמות - אתגר שאף מערכת הפעלה כיום אינה מסוגלת לעמוד בו בכבוד.

כלי העריכה כבר יכללו כפתור ליצוא האפליקציה לחנות האפליקציות המאוחדת של חלונות 8. בעוד שמיקרוסופט תאשר כל אפליקציה לפני שהיא תעלה, בדומה לאפל ובניגוד לגוגל, החברה מבטיחה לעדכן את המפתחים היכן נמצאת האפליקציה בתהליך האשרור - בניגוד לתהליך האשרור של אפל שנחשב לדרקוני, מסורבל ולא שקוף.

הטאבלט הלא רגיל של סמסונג

כצפוי, מיקרוסופט הציגה טאבלט מבוסס חלונות 8 מבית סמסונג. החברה מתייחסת לטאבלט כמכשיר הפיתוח הרשמי של מערכת ההפעלה, וחילקה כ-5,000 מכשירים לכל המשתתפים. הטאבלט כולל מעבד אינטל i5, מסך PLS ברזולוציה של 1366 על 768, 4 גיגה זכרון, 64 גיגה שטח אחסון, יציאות HDMI ו-USB ואף תמיכה בשני מסכים.

מכשירים מבוססי אינטל, המריצים חלונות 8 מכשירים מבוססי אינטל, המריצים חלונות 8 מכשירים מבוססי אינטל, המריצים חלונות 8

זהו אחד הטאבלטים היחידים בשנים האחרונות המסתמכים על מעבד אינטל, ומיקרוסופט הציגה עוד מגוון של מכשירים המבוססים על מעבדים מתוצרת החברה, כולל טאבלטים בעלי מעבד Atom ומחשבי אולטרה-בוק קלים במיוחד. סינופסקי אמר שמיקרוסופט "תמשיך לעבוד בצורה קרובה עם אינטל".

ענקית התוכנה הציגה את מערכת ההפעלה החדשה לראשונה בינואר השנה, במהלך תערוכת CES. אז היא הודיעה על כך ש"מערכת ההפעלה הבאה שלה" תתמוך גם בארכיטקטורת המעבדים של חברת ARM הבריטית, ובכך שברה את המונופול ארוך השנים שהיה לאינטל בשוק המחשבים האישיים.

באפריל, מיקרוסופט שלחה גרסה מוקדמת של מערכת ההפעלה ליצרני מחשבים, ובכך חשפה את המראה החדש של מערכת ההפעלה השולחנית שלה. מספר חודשים לאחר מכן, ביוני האחרון, סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט, הודיע רשמית ששם מערכת ההפעלה החדשה אכן יהיה חלונות 8.

לצד ההכרזות לגבי חלונות 8, סינופסקי הודיע הערב בגאווה שמיקרוספט מכרה עד כה למעלה מ-450 מיליון עותקים של חלונות 7, ושמערכת ההפעלה מצליחה כעת בשוק הצרכני יותר מאשר חלונות XP הוותיקה. בנוסף, כ-542 מיליון איש רשומים כיום לשירות Windows Live, הכולל בין השאר את שירות הדואר האלקטרוני הוטמייל, תוכנת המסרים המיידים מסנג'ר ושירות המשחקים של מיקרוסופט.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אז נפתרנו מה"דוס" המעצבן סוף סוף?
אז חלונות 8 הגיע לרמת אפל בשנת 2005 ממש מרשים, מסתבר שהכל הולך לאט במיקרוסופט. כל עוד מסתתרת מערכת "דוס" טיפשית מתחת לחלונות לא עשינו כלום. נכון משהו קרה לטובה במיקרוסופט כי התחלפו ראשים מיושנים וטכנוקרטים. עדיין צריך לבחון את זה במציאות. ומי יחזיר לנו ויפצה אותנו את כל העוולות והסבל שעברנו ב20 שנה אחרונות במערכת חלונות טיפשה? ולמי ששכח שהיה צריך להזמין טכנאי מחשבים להתקנת מדפסת ולהתאמת כתובות irq מטופשות ולמי ששכח שהתקנת משחק לילד היתה כרוכה בהזמנת טכנאי מחשבים להתאמת "זכרון עליון ותחתון" סרבול, איטיות ובזבוז מיליוני שעות עבודה למשתמשים ברחבי העולם. תחזירו את הכסף!
המוחה  |  01.03.12
9.
סופסוף מישהו יוצא עם ממשק מגע שאינו דומה לזה של אפל וחשיבה מקורית:
עד היום, ממשקי כל החברות היו חיקויים שלממשק המשתמש של אפל. ולמרבה הפלא, דווקא אלו שהיו טובים יותר (בעיקר WebOS) נכשלו, ודווקא אלו היותר גרועים הצליחו. הנה סופסוף מישהו בא עם ממשק מגע שגם נראה טוב וגם אינו מחקה את מה שאפל פיתחה. וזה שהמישהו הזה היא מיקרוסופט - זה ממש מעניין ומרשים. כל הכסוד! אה רגע, רק בסתיו 2012? זותומרת עוד שנה? זה לא קצת הרבה זמן? נחיה ונראה.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  14.09.11
לכל התגובות