אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסד של 90 מיליון שקל בחודשיים לכור מגידור הפרנק  צילום: אוראל כהן

הפסד של 90 מיליון שקל בחודשיים לכור מגידור הפרנק

כור חשפה את הנתונים לאחר שהחברה־האם שלה הגישה הצעת רכש ל־7% ממניותיה תמורת 116 מיליון שקל. אחזקתה של כור במניות קרדיט סוויס נאמדת ב־527 מיליון פרנק שוויצרי מול התחייבות של 636 מיליון פרנק

15.09.2011, 07:22 | גולן חזני

מניית כור זינקה אתמול ב־14.5% בבורסה בת"א בעקבות הצעת הרכש שהגישה החברה־האם דסק"ש ל־7% ממניות כור. ההצעה פורסמה שלשום בערב ונקבה במחיר של 35 שקל למניה, קרוב למחיר שבו סגרה המניה את המסחר אתמול, 34.6 שקל למניה.

מגבלות מידע פנים

מדובר על רכישה בהיקף של קצת יותר מ־116 מיליון שקל. מימוש ההצעה יגדיל את אחזקותיה של דסק"ש בכור מ־63% היום ל־70%. אי.די.בי פיתוח, החברה־האם של דסק"ש, מחזיקה ב־13.4% מהמניות, וכלל ביטוח באמצעות קופות הגמל בכ־4% נוספים, כך שאם תיענה הצעת הרכש תגיע קבוצת אי.די.בי לאחזקה של 87% ממניות כור.

באי.די.בי מעוניינים מאז הדו"חות הכספיים של הרבעון השני לרכוש מניות ואיגרות חוב של כור וחברות אחרות בקבוצה, לאור הירידה הדרסטית בשוויין, אבל נמנעו מכך בשל מגבלות מידע פנים. ההחלטה להגיש הצעת רכש למניות ולא לאג"ח נבעה ככל הנראה מכך שהאפסייד הצפוי - להערכת אי.די.בי - במחיר מניית כור גבוה יותר מזה הצפוי באג"ח של החברה שנסחרו אתמול בבוקר בתשואה של כ־15%. הפער בין שווי השוק לפיו נסחרת כור, מול השווי הנכסי (NOI) שלה, גדל משמעותית בימים האחרונים. באי.די.בי מאמינים גם בערך הרב שתיצור עסקת המיזוג של כימצ'יינה עם החברה־הבת מכתשים אגן.

כפי שפורסם ב"כלכליסט" אתמול, נוחי דנקנר, בעל השליטה באי.די.בי, ומנהלי הקבוצה חיים גבריאלי ורפי ביסקר, נמצאים בסיור ובסדרת פגישות עם הממשל הסיני ומנהלי כימצ'יינה.

בהצעת הרכש פורסם כי ישנה אפשרות שהיא תשמש בסוף התהליך כמעין חלוקת דיבידנד למחזיקי המניות של כור. על פי הצעת הרכש, אם מספר המקבלים את ההצעה יהיה גדול מהכמות של 7% מהמניות שהציעה כור לרכוש, מכירת המניות תיעשה באופן יחסי. וכך, במקרה שכל בעלי המניות של כור ייענו להצעה, כל בעלי המניות מלבד דסק"ש יאבדו חלק יחסי דומה בחברה ויקבלו מזומן תמורתו. ככל הנראה אין בכוונת אי.די.בי למחוק את כור מהמסחר כדי לדלג על חברת אחזקות אחת במבנה של הקבוצה, מאחר שבמחירן הנוכחי הזול, אילו זו היתה הכוונה, ההצעה היתה לכל מניות כור שבידי הציבור.

פגיעת הפרנק השוויצרי

 

במקביל להצעת הרכש עדכנה כור את בעלי המניות שלה על מצבה הפיננסי הנוכחי. כור מחזיקה כעת ביתרת מזומנים ונכסים שוטפים בסך של 1.97 מיליארד שקל, מתוכם רק 581 מיליון שקל לא משועבדים. לכור נכסים בהיקף של 872 מיליון פרנק שוויצרי וכנגדם הלוואות של 636 מיליון בפרנק שוויצרי. עיקר הנכסים הם אחזקתה (2.14%) בבנק השוויצרי קרדיט סוויס שנסחרה אתמול לפי שווי של 527 מיליון פרנק, והיתרה הן פיקדונות משועבדים לבנקים מלווים.

כור שניסתה להגן על עצמה מירידה במטבע השוויצרי המשיכה להיפגע מהייסוף החד בפרנק, שגרם לה להפסד של 90 מיליון שקל ברעון הנוכחי. נכון למועד הדיווח מחזיקה כור בעסקאות צילינדר המגנות מהיחלשות הפרנק השוויצרי מול השקל בסך של 538 מיליון פרנק שוויצרי, המגלמות הפסד "על הנייר" של כ־258 מיליון שקל.

עסקת המיזוג עם כימצ'יינה, שצפויה להכניס לקופתה של כור 1.1 מיליארד דולר, הנה קריטית לשמירה על שלמותה של פרמידת המימון של כור. מיליארד שקל מהסכום הובטחו כבר לבנק הפועלים למניעת פירעון מיידי של הלוואה בסך של 1.2 מיליארד שקל. הפקדת הכסף בחשבון המשועבד לבנק תהווה תחליף לכל הדרישות הקודמות לעמידה באמות מידה פיננסיות, בינהן שמירת השליטה במכתשים.

החברות־האחיות מסייעות

ההלוואה מהפועלים מממנת את הפיקדונות המשועבדים לבנקים הזרים (מורגן סטנלי וסיטי) שמימנו לכור את רכישת אחזקתה בקרדיט סוויס, ושנעים כיום סביב היקף של 345 מיליון פרנק. למרות שהבנקים הזרים הראו כבר גמישות עם מחיר הרצפה למניית קרדיט סוויס המהווה עילה לפירעון מיידי של ההלוואות, והורידו אותו ל־14 פרנק, לא סביר שיסכימו להמשיך את המימון לחברה בהיעדר הפיקדונות.

עם המשך מגמת הירידה בבנק השוויצרי מאז 28 באוגוסט טיפס יחס החוב לבטוחה מ־55% בסוף אוגוסט ל־73% אתמול.

ובינתיים, החברות האחרות בקבוצת אי.די.בי עושות את המרב לסייע לכור. בתחילת אוגוסט פרסמו אי.די.בי פיתוח ודיסקונט השקעות כי יעמידו לכור הלוואה גישור בסך של 711 מיליון שקל עד להשלמת מכירת מכתשים (אבל אחרי שהפועלים יקבל את הסכום המובטח לו). גם החברה־האחות נכסים ובנין תרמה את שלה, כשהודיעה לפני קצת יותר משבוע כי תרכוש את חלקה של כור (50%) בבניין HSBC בניו יורק, ותזרים לקופתה של כור 138 מיליון דולר.

כור עדכנה כי השלמת עסקת המיזוג של מכתשים־כימצ'יינה נמשכת לפי התכנון וכי היא נערכת להשלמת המיזוג במהלך החודש הבא. בנוסף, כור מעדכנת כי חברת הדירוג מעלות הודיעה לה כי תדון בקרוב בדירוג אג"ח שלה אחרי שמעלות הכניסה את האג"ח של כור לרשימת המעקב. מעלות ציפתה שרמת המינוף של כור לא תעבור את 60%, בזמן שזו סיימה את המחצית הראשונה של 2011 עם מינוף של 75.6%.

תגיות