אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האלכוהול: מתוק התפוח

חדשות האלכוהול: מתוק התפוח

בשבוע הבא לא יהיה אפשר להימלט מתפוחים מכל הזנים ובכל צורות ההגשה. "כלכליסט" מוסיף לקראת החג גם משקאות המבוססים על הפרי

21.09.2011, 10:42 | עמית יריב

כמדי תחילת שנה עברית אי אפשר יהיה בשבוע הבא להימלט מתפוחים - תפוחים בדבש וללא דבש, תפוחים אפויים, צלויים או כבושים. מאחר שמדובר במסורת, גם המדור הזה יתמסר הפעם לתפוחים, אבל קצת אחרת. שלושה משקאות מבוססי תפוחים מציעים אפשרות ליהנות מהתפוח, ועל הדרך גם מתכולת אלכוהול של 30% ויותר, ושלושתם חדשים בשוק הישראלי.

1. קלבדוס Père Magloire

קלבדוס הוא ברנדי המבוסס על תפוחים. ברנדי התפוחים היחיד שרשאי לשאת את השם "קלבדוס" הוא זה המיוצר בחבל קלבדוס שבנורמנדי, ואף זאת בתנאי שהוא מיוצר מהזנים המותרים בשימוש, כ־200 בסך הכל. התוצאה היא משקה בעל ארומה של תפוחים, שמתאים לבישול (למשל במאכלי כבד למיניהם או ברוטבי שוקולד לקינוחים) והן בשתייה כמו שהוא.

לארץ מיובאים כמה סוגי קלבדוס, וזה של Père Magloire הוא האחרון. בדומה לסוגי ברנדי אחרים, יש כמה דרגות: מ־Fine, דרגת האיכות הבסיסית (331 שקל) ועד XO (799 שקל).

2. וויסקי תפוח Maguire's

הליקר מבוסס הוויסקי המוכר ביותר הוא אולי הדרמבוי, המשלב גם דבש - עוד רכיב חובה לראש השנה. ליקר חדש שמגיע לישראל משלב בין נקטר תפוחים ובין וויסקי מאלט מיושן. הליקר הוא למעשה מוצר עממי שהתמסד, והוא מבוסס על תפוחים הנסחטים ומותססים, ואז נמהל בוויסקי לשם חיזוקו האלכוהולי.

וויסקי תפוח Maguire וויסקי תפוח Maguire's וויסקי תפוח Maguire

מה שהחל בייצור ביתי בשלהי המאה ה־19 ונמכר בשוקי האיכרים של ניו אינגלנד, נהפך למתכון מבוסס, המיוצר ברישיון מיוחד בדנמרק דווקא, על בסיס תפוחים מתוצרת דנית, עם חיזוק של וויסקי אירי, אמריקאי וסקוטי.

המשקה ממזג את הטוב משני העולמות. חספוס הוויסקי משתלב יפה במתיקות התפוח, ויוצר משקה בעל מתיקות מאוזנת וטעמים נעימים מאוד. היצרן ממליץ על הגשה בשוט קפוא או כתוספת לוויסקי אחר, אבל מי שמחפש חלופה מתוקה יותר, יוכל ליהנות ממנו גם בכוס נמוכה עם שתיים־שלוש קוביות קרח (170 שקל).

3. אבסולוט תפוח אוריינטלי

אבסולוט משיקה בישראל בימים אלה את ה־Absolut Oriental Apple - וודקה עם נגיעות תפוח וג'ינג'ר. הג'ינג'ר שובר את טעמי התפוח ומוסיף להם מורכבות, ואם מקפיאים את הוודקה, היא תוכל לשדרג לרמה של דיוק את הדג מלוח עם השמנת והבצל (90 שקל).

תגיות