אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לבטל את החוק האבסורדי נגד מי שמבקש להגן על ביתו" צילום: אריאל בשור

"לבטל את החוק האבסורדי נגד מי שמבקש להגן על ביתו"

החלטת בית משפט אילצה אם חד־הורית לילד נכה לחתום על הסכם לפינוי־בינוי בנווה שרת בתל אביב. עורך דינה טוען: "פסק הדין לא היה עומד לו היה מגיע לבית המשפט העליון"

22.09.2011, 08:21 | שירלי ששון-עזר

"טוב יעשה המחוקק אם יבטל את החוק ה'לא חוקתי' והאבסורדי שמאפשר להיטפל לאדם שמבקש להגן על ביתו", כך טען השבוע בשיחה עם "כלכליסט" עו"ד גלעד ברנע, שייצג עם עו"ד דבי שדה את שרית נבט, אם חד־הורית לילד נכה, אחת מתשעה דיירים שסירבו להצטרף לפרויקט פינוי־בינוי בשכונת נווה שרת בתל אביב.

נבט נאלצה לחתום על ההסכם לפרויקט למרות התנגדותה לו. היא היתה האחרונה שסירבה לפרויקט פינוי־בינוי במתחם בית אל בשכונה התל אביבית, וחתמה החודש על חוזה עם חברת גרין פארק שבה מחזיקות חברות הנדל"ן אלקטרה השקעות, אס.ג'י.אס ודיירקט קפיטל ישראל.

רחוב בית אל בנווה שרת בתל אביב, צילום: אריאל בשור רחוב בית אל בנווה שרת בתל אביב | צילום: אריאל בשור רחוב בית אל בנווה שרת בתל אביב, צילום: אריאל בשור

נבט חתמה על ההסכם בעקבות ההחלטה החריגה של שופט בית המשפט השלום, עודד מאור, במסגרת תביעה של שכניה נגדה, שקבעה כי סירובה של נבט יעלה לה בקנס בהיקף של 680 אלף שקל. על החלטה זו ערערה נבט לבית המשפט המחוזי, אך הרכב של שלושה שופטים החליט לדחות את הערעור ולנבט לא נותר אלא לחתום על החוזה. עו"ד ברנע הוסיף: "מדובר בפסק דין שגוי שלא היה עומד לו היה מגיע לבית המשפט העליון. השופטים לא נתנו את המשקל הנאות לכבוד האדם וזכות הקניין של המערערת, והמסר שיצא מבית המשפט הוא כי יש הבחנה בין חזקים לחלשים שבית המשפט לא הושיט להם יד ולא הגן עליהם".

מתחם בית אל הוכרז ב־2003 כמתחם פינוי־בינוי על ידי הממשלה. המתחם מחולק לשלושה חלקים: בעוד שחלק אחד במתחם כבר יצא לשיווק על ידי חברת ש. מיכלסון, המקטע המדובר הכולל 154 דירות בעשרה בניינים ברחוב בית אל 33–41 וברחוב רמה 2–10 הפך למתחם מריבה וסכסוכי שכנים.

עו"ד טל בננסון, שייצג את שכניה של נבט, מסר: "במהלך המשפט, דרישותיה של נבט היו גבוהות משל שכניה, ובמהלך הניסיונות להגיע עמה לפשרה הוצעה לה דירה המותאמת לצורכי בנה. פתרנו בעיה של 150 משפחות שרצו בפינוי בינוי והיו נתונות לחסדיהם של מתנגדים מעטים".

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
ל8 אתה צודק ול3 גם אתה צודק
ל8 אתה צודק תוסיף עוד 400 טון בטון על הגג (זה בדוק אורך כפול רוחב כפול עובי יש מידה של קוב כפול משקל) זה כמו זקנה שעשתה ניתוחים קוסמטיים ואומרים לי וואלק קיבלת כוסית צעירה יכול להיות שכלפי חוץ היא תראה צעירה וכוסית אבל הבודי שלה השלד והכול זקן מאווווד אותו הדבר הביניין נקודה בגלל זה כול מי שיש לו סכל בראשו מעדיף פינוי בינוי וכאן אני אומר שגם תגובה 3 צודק
הבורר  |  23.09.11
14.
פינויי בינווי צריך לספק מענה גם לכאלה שבקלות מוכיחים שאין באפשרותם להמתין
שנים עד שיראו את דירתם החדשה ולפצות אותם בערך הדירה החדשה. מה עם קשישים בני 75 ומעלה? שפתאום נזרקים מבתיהם. מדוע שהם יטורטרו עד שימצאו מקום בשכירות אם בכלל ירצו להשכיר להם. חשבתם עליהם חבורה של אגואיסטים . הרי לא תהיה לכם בעייה לתבוע גם אותם.
אב  |  22.09.11
13.
כדאי לכולם לקרא את מה שכתבו השופטים ולהבין כי מדובר בלא יותר מאשר סחטנית
הגב' נבט רצתה 4 מליון שקל בשביל דירה בגודל של 40 מטר, 100,000 ש"ח למטר. זה כל הסיפור. תנו לי 4 מליון שקל אמרה. זה המחר שלי. כל השכנים יהיו בני ערובה שלי עד שאני אקבל את הכסף. זה שכל הדיירים האחרים רוצים ומרוצים ממה שמקבלים - לא די. זה שהמדינה נתנה זכויות רק לצורך פינוי בינוי, ולא מתנות חינם - לא מספיק. זה שאין שכל - כי אם הגברת נבט היתה מקבלת הכסף לא היצתה פטורה מתשלום מיסים, הזכויות בניה שקילה לא נועדו להעשיר אותה (כן להיטיב איתה במידתיות) שתשלם גם מיסים על זה. ואז היה יוצא שבעצם מה שנותנים לה יותר ממה שהיה נשאר אחרי המיסים. רק שתאוות הבצע שלה ושל בני משפחתה ואחותה כפי שנרשם בפסק הדין לא ידעו שובע.
אביעד , תל אביב  |  22.09.11
לכל התגובות