אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחוברים, אבל פחות: ישראל במקום השביעי בשיעור הגולשים בפייסבוק צילום: shutterstock

מחוברים, אבל פחות: ישראל במקום השביעי בשיעור הגולשים בפייסבוק

נתונים מעודכנים של קומסקור מראים ש-88.6% מהגולשים בארץ נכנסים לרשת החברתית - ירידה לעומת 91% במאי, אז דורגה ישראל שנייה בעולם. הפיליפינים ממשיכים להוביל את הדירוג, ואחר כך טורקיה

22.09.2011, 15:07 | עומר כביר
כולם בפייסבוק? כבר לא כל-כך: מנתונים של חברת המדידה קומסקור עולה שהיקף השימוש בפייסבוק נמצא בירידה בישראל, שירדה מהמקום השני בדירוג 10 המדינות המובילות למקום השביעי. 

לפי הנתונים, 88.6% מהגולשים בישראל עושים שימוש ברשת החברתית הגדולה בעולם. מדובר בירידה משמעותית לעומת נתוני קומסקור שפורסמו במאי, אז עמד שיעור הגלישה על 91%. שיעור החדירה הנוכחי ממקם את ישראל בין פרו (89.3%) למלזיה (88.2%).

במקום הראשון ממשיכים להחזיק הגולשים מהפיליפינים עם 93.5% (לעומת 93.9% במאי). אחריהם, בהפרש של אחוז, נמצאים הגולשים הטורקים, שהחליפו את ישראל במקום השני (עוד עילה למשבר דיפלומטי?). שלישית בדירוג נמצאת צ'ילה (90.9%).

בולטת בדירוג הכניסה המוצלחת של פייסבוק למדינות דרום אמריקה, המחזיקות בחמישה מעשרת המקומות הראשונים. פרט לצ'ילה ולפרו ניתן למצוא שם את ארגנטינה (מקום 4, 89.9%), קולומביה (5, 89.5%) וגם את ונצואלה (9, 86.9%). אינדונזיה סוגרת את העשירייה עם 86.7%.

ומי לא נמצא כאן? שום מדינה אירופית או צפון אמריקאית. גם שלוש המדינות בעלות מספר הגולשים הגדול ביותר בפייסבוק – ארה"ב, גרמניה והודו – נעדרות מהדירוג, ונראה ששיעור החדירה בהן נמוך יותר. כן בולטת היעדרותן של מדינות ערביות, ובראשן מצרים, שבהן מילאה פייסבוק תפקיד חשוב בארגון מהפכות האביב הערבי במהלך השנה האחרונה.

ביוני הציגו בקומסקור נתונים שלפיהם הגולש הישראלי מבלה הכי הרבה זמן בפייסבוק ביחס לעמיתיו בעולם, עם 10.7 שעות בממוצע בחודש. לא ברור האם גם בדירוג זה הגולשים הישראלים הראו שהם כבר מתחברים פחות לרשת החברתית.

הערב (ה') תפתח פייסבוק את ועידת המפתחים שלה, שבמהלכה היא צפויה להציג שורה של שדרוגים, בהם וריאציות שונות על כפתור הלייק וכן אפשרויות לשיתוף מדיה.

תגיות