אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גייתנר: "יש ליצור חומת אש כדי למנוע הידרדרות נוספת באירופה" צילום: בלומברג

גייתנר: "יש ליצור חומת אש כדי למנוע הידרדרות נוספת באירופה"

שר האוצר האמריקאי אמר כי "יש להביא בחשבון את האיום של הידרדרות לפשיטת רגל של מדינות, התמוטטות בנקים וקטסטרופה כלכלית"

24.09.2011, 20:29 | סוכנויות הידיעות

הכלכלה העולמית נמצאת "בהאטה השנייה בהליך ההתאוששות", ויש צורך לנקוט צעדים נוספים בכל הנוגע למשבר החוב האירופי - לפני שייהפך לחמור. כך אמר הערב שר האוצר האמריקאי, טימותי גייתנר, בוועידת קרן המטבע הנערכת בוושינגטון.

גייתנר, קרא למנהיגים באירופה ליצור "חומת אש" כדי למנוע הידרדרות נוספת. לדבריו, משבר החוב באירופה עלול להוביל לתגובת דומינו של הידרדרות לפשיטת רגל של מדינות, התמוטטות בנקים וקטסטרופה כלכלית. הוא הוסיף כי על הבנק המרכזי האירופי להבטיח כי הממשלות יוכלו להשיג הלוואות בשיעורי ריבית נוחים למימון , וכי הבנקים באירופה יוכלו להשיג את ההון הדרוש לפעולתם.

שר האוצר האמריקאי הוסיף כי כלכלת ארה"ב זקוקה לתמיכה נוספת - בדמות חבילת התמריצים של הנשיא רק אובמה - כדי להאיץ את הצמיחה ואת קצב יצירת המשרות.

לדבריו, מאחר שהביקוש בכלכלות המפותחות נותר חלש, על המדינות המתפתחות להגדיל את הצריכה המקומית כדי לתמוך בצמיחה העולמית.

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד אמרה אתמול בוועידה: "מדינות העולם חייבות לנקוט עכשיו פעולה קולקטיבית כדי להשיב את הכלכלה העולמית למסלול ההתאוששות. כולנו נמצאים בצרה הזו יחד, ושאיש לא ישלה את עצמו שאפשר להפריד בין הבעיות".

"עננים אפורים מרחפים כעת מעל אירופה וישנו חוסר ודאות עצום בארה"ב", המשיכה לגארד וציינה כי משמעות הדבר היא ש"האתגר בהול היום יותר מאי פעם". היא הוסיפה כי הכלכלה הגלובלית "מונעת על ידי לופ של פידבק שלילי", שכולל צמיחה חלשה, חולשה במאזנים של מדינות, בנקים ומשקי בית.

קודם לדברי לגארד פרסמו מדינות ה־G20 הודעה מפתיעה שלפיה הן מחויבות לנקוט פעולה "עוצמתית ומתואמת" לייצוב המערכת הפיננסית העולמית.

יו"ר הבנק המרכזי האירופי ז'אן־קלוד טרישה הודה בוועידה כי גוש היורו הוא "מוקד הרעש" של משבר חובות ריבוניים גדול בהרבה. לדבריו, המצב הנוכחי מסוכן יותר מזה ששרר עם קריסת בנק ליהמן ברדרס ב־2008, מפני שהשווקים כבר לא מאמינים שכל המדינות יצליחו לפרוע את חובותיהן.

שר האוצר של בריטניה ג'ורג' אוסבורן טען כי יש לגבש הסכמה בדבר צעדים רדיקליים לטיפול במשבר החובות לפני הפגישה הבאה של מדינות ה־G20 בנובמבר. "יש דד ליין ברור, ועידת קאן", אמר, "לגוש היורו יש שישה שבועות לפתור את המשבר הפוליטי הזה". לדבריו, שרי האוצר האירופים מתחילים להכיר בעובדה שעליהם לפעול מהר יותר מפני שהזמן הולך ואוזל.

חלק מהכלכלנים בוועידה היו חריפים עוד יותר. "השוק לא מאמין לניסיונות לטפל במשבר", אמר הכלכלן הראשי של דויטשה בנק תומאס מאייר בפאנל בוועידה. "חלק ממדינות אירופה נמצאות על סף חדלות פירעון. יש חולה אפנדיציט אבל לא לוקחים אותו לחדר הניתוח ובינתיים המחלה מתפשטת בגוף. צריך לתמוך בקיצוצי תקציב".

"לא ניתן לשקם את משבר האמון רק על ידי הצהרות לגבי חששות וכוונות אציליות לגבש מדיניות שתתמודד איתם", אמר אסוור פרסאד, שעמד בעבר בראש חטיבת סין של קרן המטבע הבינלאומית ומכהן כעת במכון החשיבה ברוקינגס בוושינגטון. "בתקופה זו חייבים מדיניות ברורה ומעשים קונקרטיים".

סין ויפן: על אירופה לפתור את החובות שלה בעצמה

 

בכירים מסין ויפן שהשתתפו בוועידה רמזו כי כל תמיכה שיעניקו מדינותיהם לאירופה תהיה מוגבלת. שר האוצר החדש של יפן ז'ון אזומי אמר כי ארצו תשקול סיוע נוסף אם אירופה תצליח ליצור מערכת להתמודדות עם המשברים. "לא מדובר בצ'ק פתוח", אמר והוסיף כי אירופה הודתה ש"מדינות הגוש צריכות להיות אלו שיפתרו את הבעיה".

סגן נגיד הבנק המרכזי הסיני יי גאנג התייחס לציפיות המשקיעים שארצו תעזור לייצב את גוש היורו, לאחר שאיטליה הצטרפה לספרד, פורטוגל ויוון וביקשה השקעות מסין. לדבריו, סין יכולה לעשות לא מעט כדי לסייע, אולם "הפתרון האמיתי למשבר החובות הממשלתיים של אירופה חייב להימצא על ידי האירופים עצמם".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הגאונות של הקפיטליזם
??? גם אם כל אוכלוסיית תבל תמות ,הפריצים לא יוותרו.רק משהכל יחדל ולא יהיו עבדים גלובליים להמשיך לספק הצבר הון, ימותו גם החזירים.או אז,אולי ,מתוך החול , יקום גזע אחר,שוויוני ,לא חמדני,או כזה שתובנתו משגת, שתועלת הכלל ,בטווח הארוך,תשתלם לכולם ,ע"פ העדפה של עלית רודנית המחזיקה בנכסי התבל בכוח ובאלימות ללא גבול.
מישהו מוכן לוותר  |  25.09.11
1.
בדיוק מה שכתבתי בסיכום השבועי
לקראת סוף השבוע נעשה נסיון גלובאלי לבודד את אירופה ובעיותיה. סין ויפן, בשם המזרח, הצהירו שעל אירופה להתמודד עם בעיותיה בגפה. היום (ו) טימוטי גיית'נר, שר האוצר האמריקאי מחזק את המזרח באומרו כי על אירופה להקצות כוח נוסף בכדי לצאת מהמשבר. גם יו"ר קרן המטבע הבין לאומית שולחת רמז נוסף באמרה כי על הבנק המרכזי באירופה להמשיך ולממן את הבנקים המקומיים ביבשת. אולי מדובר בתחילת מהלך בידוד או שמא לחץ מתון כלפי היבשת השכנה שלנו בכדי שיעשו יותר כדי לחלץ עצמם מהמצב ופחות לבנות על רעיונות שצצו לאחרונה בדמות תמיכה סינית וברזילאית. אם אכן המהלך המסתמן, קרי בידוד מתון אירופאי יצלח הרי שהכלכלה הגלובלית תוכל להחלים. שחר, bioholder.com
שחר Bioholder , הרצליה  |  24.09.11