אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שובם של הסדרתיים: שניידר ותמיר מקימים חברת סטארט-אפ חדשה צילום: עמית שעל

שובם של הסדרתיים: שניידר ותמיר מקימים חברת סטארט-אפ חדשה

צמד היזמים, שמאחוריהם ארבעה אקזיטים בחצי מיליארד דולר, מגייסים 11 מיליון דולר מסקויה ו-NVP לחברת ראבלו סיסטמס. המטרה: להוזיל את המעבר לענן

26.09.2011, 10:09 | אסף גלעד
היזמים הסדרתיים בני שניידר ורמי תמיר, שחתומים על מכירת ארבע חברות סטארט-אפ בהיקף כולל של קרוב לחצי מיליארד דולר, חושפים את חברת הסטארט-אפ החדשה שלהם, ראבלו (Ravello Systems), ומגייסים לה 11 מיליון דולר.

שניידר ותמיר מכרו לפני שלוש שנים את חברת הווירטואליזציה קומראנט תמורת 115 מיליון דולר לענקית התוכנה רד-האט, ושימשו עד דצמבר האחרון כמנהלי הפיתוח במרכז שהוקם בעקבות האקזיט.

את ראבלו הקימו בתחילת השנה וגייסו לה מאז 15 עובדים. אמש (א') השלימה החברה גיוס הון של 11 מיליון מהקרנות סקויה וקרן נורווסט פרטנרס (NVP), שחתומים גם על ההשקעה בקומראנט. במסגרת הסבב הזה השקיעו שניידר ותמיר סכום של כמיליון דולר ששימש כמימון ההתחלתי של ראבלו.

ראבלו סיסטמס מצויה עדיין תחת מעטה חשאיות, ואיננה חושפת את המוצר שאותו היא מתכוונת להשיק מאוחר יותר השנה. בינתיים נודע רק שבראבלו מפתחים שכבת תוכנה נוספת המצויה מעל ליבת המחשב, מקילה על תקשורת בין מחשבים שונים, ומתבססת בין השאר על טכנולוגית וירטואליזציה המזכירה את זו שפותחה בקומראנט, ההצלחה הקודמת של הצמד.

תמיר ושניידר בימי האקזיט של קומראנט. ממשיכים הלאה תמיר ושניידר בימי האקזיט של קומראנט. ממשיכים הלאה תמיר ושניידר בימי האקזיט של קומראנט. ממשיכים הלאה

שניידר מספר כי "המערכת של ראבלו תסייע לארגונים רבים יותר לעבור למחשוב ענן באמצעות הוזלה. מעבר הארגונים למחשוב המתבסס על שימוש במשאבים מרחוק, כלומר מחשוב ענן, הוא לא עסק זול, והוא מעמיס מכשולים על מעבר מענן פרטי לארגוני, וראבלו מנסה לפתור את הבעייה הזו". החברה מתכוונת כעת לגייס עשרה עובדים נוספים למרכז הפיתוח ברעננה, בהם מפתחי ג'אווה ומהנדסי קרנל.

נוסף על קומראנט, שניידר ותמיר הקימו ומכרו בעבר את פנטאקום ופי-קיוב שנמכרו לסיסקו בסכום מצרפי של 320 מיליון דולר. שניידר השקיע גם בסטארט-אפ בי-הייב שנמכר ל-VMware בהיקף של כ-50 מיליון דולר.

ראבלו היא חברה נוספת בסדרה של חברות סטארט-אפ המוקמות על ידי יזמים סדרתיים ותיקים. בין שאר היוזמות החדשות ניתן למנות גם את חברת השבבים אנפורנה של אביגדור וילנץ, מי שמכר את גלילאו למארוול תמורת 1.7 מיליארד דולר. גם מקימי אקטימייז שנמכרה לנייס, דוד סוסנה ודוד גוברין, הקימו לאחרונה את פרסונטיקס, חברה העוסקת במחשוב התקשורת בין הלקוח לבנק.

לכתבה באנגלית לחץ כאן

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
תגובה ל 4
מי שכבר עשה כסף ומכר סטארט אפ מוחזק כהצלחה וקל לו לגייס כסף למה שהן יגייסו כסף פרטי אם אפשר לגייס מאחרים (: זה כמו לשאול את הבעלים של שופרסל למה לפתוח את הסניפים שלהם אם כבר יש להם מליונים בבנק . זו שאלה לא רלוונטית... כמו כן האחוזים שהמשקיע מקבל זה בהתאם לסיכון . כשאתה שם כסף במיזם של יזמים שכבר הצליחו האחוז שלך קטן יותר
יזם מתחיל  |  26.09.11
6.
תגובה ל-4
כמובן שהם יכולים להשתמש בכסף שלהם (וסביר שהם עושים זאת) אך הרעיון הוא לפזר סיכונים. לכן מגייסים משקיעים נוספים. אם גם אתה רוצה, אזראשית, צריך רעיון טוב ומקורי עם תוכנית עיסקית מבוססת ולעיתים צריך להוכיח למשקיעים התכנות טכנולוגית. האחוזים שקרנות הון סיכון לוקחות תלויים בהרבה מאוד גורמים. בראש ובראשונה, הרזומה שיש למייסדים? האם יש להם כבר אקזיטים. במקרה של שני הברנשים המוכשרים האלה, יש להם הצלחה סדרתית מוכחת ועל כן כל קרן הון סיכון תקשיב להם קשב רב וסביר להניח שהם ייתנו פחות אחוזים מיזמים שאין להם ניסיון מוכח, יהיה הרעיון מוצלח ככל שיהיה. שנית, מידת ההשקעה תלויה במצב המיזם. האם יש מוצר קיים? האם המוצר כבר מוכר? האם החברה רווחית או בדרך לרווחיות? בגדול, האחוזים של המשקיעים יכולים להיות בין 15% עד 55%, תלוי בכל הגורמים שצוינו לעיל.
דורון , ת"א  |  26.09.11
לכל התגובות